Tuesday, August 23, 2011

BISKUT RAYA



Hye...hye...hye.........baling   



psst.....you all dah buat biskut raya ke belum...??



tak macam tahun-tahun yang sudah..memang kerja I buat biskut...tahun ni I relax sikit....tiba-tiba my mom ada mood nak buat biskut raya.....huhuhu...

meh tengok my mom buat biskut apa...? dengan bantuan Adin dan juga budak lorat tu la...Si DD..


Biskut Arab....biasanya buat Sugi...warna putih tu jer kan....tahun ni tukar..kasi colur-colur sikit..huhu..


yang ni biskut Famous Amos....rasa tu hampir sama dengan biskut yg di jual di Famous  Amos tu...tak manis sangat...just nice....



ha....resepi ni Adin yang dapat dari Internet...


gini la rupanya selepas di bakar....sorry ler gegar sikit...

best juga...dulu balik kerja...dah get ready nak buat kuih...tahun ni..sampai-sampai rumah je...tengok biskut dah siap dibakar...siap masuk balang lagi..hehehehe...wek     

haip...!!! I pun buat juga lah...buat 1 jenis je...nak tau I buat apa...?



erm....I sambung kat entri yang lain la eh....tak cukup masa nak cite banyak-banyak....
kalau nak tau...tunggguuuuuuuuuu..........wek

pssst...you all buat biskut apa tahun ni...?or buat 'Biskut Tunjuk' ?cite la..cite la..pang


24 comments:

ana ayesha said...

nabilahhhhhhhhhhhhhh nak resepi famous amos tuuuuuuuuuu boleh?

atty's said...

taun ni kty beli je..kuih..tak smpt nk buat

Kakzakie said...

Kakak biskut buat sendiri dik. Tapi kalau kacing-asam-kerepak semuanya beli...

merahitujambu said...

mana resepi dia????

nak doodle free jom laa

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak biskut x tunjuk tp order hahaha

aliesha kirana said...

biskut tunjuk je. huwaaa! rumah xde oven.. teringin nak buat, tp mcm malas nak beli oven. hahaha!

JunAina said...

kak aina buat biskut anak2 & en suami suka je...almond london dan cornflakes coklat wajibbb ada...:)

sizuka[Izzati] said...

ktorg dkt sini xleh tunjuk huuuu.sume kena bt sendiri.ada plan nk bt almond london.teeeheeee~

CT NoArIzAh ArIs said...

Akk baru buat almond london dgn biskut susu... projek tergendala sebentar akan di sambung sabtu ni..hihi!!

Leeya Hezlin said...

kite xbuat apa2 biskut pun lagi..
hieeeee..

ainz said...

ahaha...banyak biskut tunjuk je tahun ni,dear.. ;)

PS: comey nye biskut gaun tuuu...

YOUsoF said...

Biskut yang betul² dibuat setakat ni ada lah 2,3 jenis.. Dekat nak raya nanti ditambah biskut tunjuk kot.. ;D




Sayang nak biskut cantik² macam tu.. ;D

ikatankasihku said...

mood raya tak maley lagi la..

*rajinnye nabilah buat kuih yer...

ILA HonEyBuNNy said...

aahh la nabilah...tak terfikir ila biskut arab ubah kaler2 lak...cantik lak tgk..ehhe..

Prince Halilintar said...

tengok biskut2 tu teringat mase prince kecik2 tlg mak prince wat biskut..skrg adik2 prince la plak yg tlg..

Acik said...

saya buat biskut tunjuk. 1 second jer terus dapat! siap kat dlm balang lagik! :)

Ati Masrif said...

kak ati biskut mesti buat
maklumlah anak ramai
kalau beli...tak cukup..hehehe

cheqhaizan said...

tome2 laaa biskut awak....nak cket leh x huhu??? :)

iPai said...

wow .. kenapa biskut yg last tuh lawa sgt

nunama said...

famos amos tu emm mcm chocolate chips tu ek? hehe.

haaa! biskut ape la tu yang Kak Nabilah buat. Ok2. Sabar menanti. :)

buat cornflakes madu je. hoho.

asliner said...

disebabkan kite kerja kat kilang buat biskut raye sementara tunggu naik sem..kirenya kita buat biskut raye jugaklah..hehe

p/s: kat sini kita buat almond rose, biskut coklat hazel nut, almond pelangi, almond london, tat pai..hehe

PENCONTENG said...

semuanya biskut tunjuk2 je hehehe

support makcik2 yg jual kuih tuuu.. *alasan teragung*

bighagenjo said...

tak pandai buat biskut laaaaa
ehehe~

Afzainizam said...

Woooo resepi tangan sendiri mmg sodappp lagi dari beli kann kannn..
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
masalah ignition motorsikal tak hidup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...