Friday, August 05, 2011

CUCI MATA JOM...



Selamat hari jumaat kawan-kawan......pusing

sambung balik jom Diary Ramadhan Apa Kata Hati



psst.....you all dah pergi ke Bazaar Ramadhan tak....? pasti ada yang dah pergi..yer tak...?

I masih belum berkesempatan lagi....selalunya my dad je yang pergi beli...yer la orang Gomen...boleh keluar awal sikit kan...huhu

tengok la hujung minggu ni macam mana.....

tapi biasanya kalau ke Bazaar I suka cuci mata kat gerai-gerai yang jual pudding/agar-agar yang berwarna warni....

cuma..jarang nak beli.....bukan apa....dah alami dah dulu....rupa sangat cantik...tapi rasa...hmmmm......no








cantik-cantik kan...? banyak lagi kot gambar-gambar yang lawa...tapi tak jumpa la pulak kat rumah Pakcik Google....I jumpa yang ni je...huhu...

errr....ada yang terliur ke...? maaf la yer......

hmm...you all pulak...kalau ke bazaar...suka beli apa eh....? share meh...ye

special thanks to : rainstromz



34 comments:

Ann Huda (Ate) said...

Rupa mmg syantik dan menyelerakan, tapi rasa...hmmm...ok lah. Belum lagi harga ...sepotong RM3, mak oiii. Dah sendiri malas (atau tak reti... hehehe) nak buat, belilah walau tak puas hati (ni ngata diri sendiri)

ikatankasihku said...

sedapnyer, tapi semua tak suka makan dan tak reti makan...kalau g bzr ramdhan mesti cari ayam percik & murtabak.... like

luahfikiran said...

SALAM,
SEMAKIN LAPAR RASANYA ! SELAMAT BERPUASA

ILA HonEyBuNNy said...

bulan puasa pelbagai jenis kueh mueh ada kan nabilah...

ila suka tengok ja..makannnya tak pun....

salam jumaat nabilah..;-)

amierah said...

saya tak bape suke pergi bazar sebab sesak sangat... tapi kalau pergi, mesti beli murtabak.

d_tieah said...

Kitorang hari pertama je pergi bazaar.. Pastu tak pegi dah.. Ramai sangat orang.. Balik umah dah lewat.. Baik buat juadah sendiri n beli yang jiran jual.. Lagi sedap.. Betul, yang kat bazaar rupa je cantik tapi rasa uikkkkk.. Susah nak cakap..


Entry Terbaru 1 : Cerita Putus Tunang
Entry Terbaru 2 : Isu Video Iklan Raya dan Ramadhan

Dilla Ady said...

ohhh...nabilah sgt jahat..ari ni nk wat entri ni kalu sempat..

tau tak dilla da 5 ari ngidam benda ni tp hubby tak jugak jumpe2...ari ni tak tau la tu dpt ke tak...


nk wat sendiri takut terlebey makan suda...sdg diet tak kuyus2 skang ni...huahuahuahua

Amni said...

hiks... amni tak pergi ramadhan dear.. berjimat cermat untuk kawen.. err.. hahahahha... tak2.. banyak sangat nak guna duit bulan ni.. road tax dan insurance keta.. aiyak!

YanaMIB said...

ai keje private dpt blk awl gak..muehehe~ =P

thn ni pi bazar setakat bli kuih2 je..mcm karipap ke, roti jala, roti john, kebab..yg femes2 lah..tp klu puding2 or makanan berat prefer buat sendiri je..sbb skrg ni peniaga byk menipu la..harga mahal satu..mcm lah martha stewart yg msk kan..grr pehtu rasa mmg xsedap pon..hehh~

thn ni mmg x bli sgt kt bazar..jimat yu..hihi~

Kakzakie said...

Kakak dari first day puasa dan hingga semalam sentiasa membeli saja di param. Malas nak fikir masak apa....jangan ikut style kakak ZN...:)

aliesha kirana said...

wahh! mmg terliur tgk gmbo tu! tp tu la..btol kata nabilah.. nampak cantik, ble makan rasanya xbrape nak puas hati.. hahaha.. dahlah mahal!

bek buat sendiri, walopun kdg2 xlawa, tp sedap n puas ati..leh mkn byk2! ahaahah.. AK nak buat puding roti la nnti..heheeheh

INTAN said...

adooiiii! terliur...hihii..papepun xberkesempatan lagi nak pergi param..masak jerk..kalau pergi bimbang membazir pulak nanti..baik kirim je..jimat..hihii

merahitujambu said...

salah time laa..leleh air liur..haish..heee..smlm baru g bazar..setelah 4 hari berpuasa

Leeya Hezlin said...

semalam la ada kesempatan ke bazar..
biasanya ke bazar cari air dan murtabak.. :)

Cik Domo said...

betol3..asfz pon tkot sbnrnya nak beli puding/agar2 kat bazaar tu...

redza said...

aaaaaa tengah-tengah hari tgk gmbar makanan pulak isk

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

Nabilahhhh..kejamnyaaaa...puding nih peberet akak yg bukan kepalang..terlior ni tahu!

isk..ni godaan nih..

nabilah_2908 said...

bbbvvvv..test lg.. ;)

Prince Halilintar said...

setakat ni xpegi lagi prince..berbuka di surau je..

iPai said...

hambai .. warna warni ye .. haa, kat melaka mesti banyak bazaar ..

Cik SHiNJU said...

Mak aih..meriahnya puding2 tu...
terliur giler nengoknyer..

Cik SHiNJU said...

Mak aih..meriahnya puding2 tu...
terliur giler nengoknyer..

ainz said...

btul ckp nabilah..kdg2 rupa je cantik..tapi...errr...

bile duduk sendiri je pegi bazar..beli nasi2..kalo ngn family jarang..sbb mmg byk mknn kat umah..huuu

CT NoArIzAh ArIs said...

Akk beli kuih muih satu dua jenis je pastu cari lauk yg susah nk dpt mkn kat umah...balik umah masak sayur dgn nasi dan lauk tambahan lain yg ringkas.... maklumlah rakyat jelata x ramai selera pun lain2 leee..setakat ni memuaskan belum ada yg rasa bukan2 lagi...awal2 pose ni kottt !!

Judiene said...

I jarang nak pergi bazar ni.
Hehehe.

:P

pena said...

kalau waktu puasa , semua nampak sedap kan.. hehe..

jarang pergi bazar..

sizuka[Izzati] said...

suka tgok ayam golek dgn jenis2 nasik.haha.lg satu, jenis2 air.memacam betul.abc rock lah apa lah LOL.

azana said...

puding gula hangus 2 sodap...

leeya abdul said...

salam ramadhan al-karim.

belum buka mmg semua meliurkan.sementalah berbuka kim salam semua. mkn mane yg depan mata je kan..k.leeya selalu beli jugak. tp yg pada2 tuk dimkn saje. lain2 ckp @diri,"xpe itu beli esok.esok.." hahhaaa...

datang sini.. http://way2healthynbeauty.blogspot.com/2011/08/di-antara-fatwa-dan-takwa.html

asliner said...

kite pun masih takde kesempatan waktu..
balik keje, bantu mak masak..
last2 abang yang gi bazar, beli kuih muih..hehe
selalu kalau sape gi bazar orang cari air katira kot..
kite selalu kalau gi bazar beli ape yang rase nak makan..hehe

senydream said...

waaaaaaaa....saya memang suke akan puding2 ni!...

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
diy buat servis kereta


Makkk aiiiii sedappp puding colour2 tu membangkit selera..... sedapppp nyerrr kalau dapat beli kat tempat aku tak ada lahh

lieya orange M.I. said...

menariknya pudding2 ni..kreatif n pandai la org yg buat tu....belum pernah nampak lagi setakat ni...

Tapak Kaki said...

setakat dok makan kuih puah emak buat je.. homemade.. belum pergi ke bazar lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...