Tuesday, August 02, 2011

DIARY RAMADHAN



Hye fwens...!!! hai  

1day bekerja di bulan Ramadhan yang mulia ini..yer la semalam Melaka cuti...hehehe..

How are you today....hope ok la semuanya yupp...


29 Sya'ban1432H/2011

Hari menunggu sedunia.....phewww.......

Pagi tu....pergi ke Mydin MITC nak beli lauk sikit tuk masak sahur dan juga berbuka...

Ya Allah....ramainya orang...tak kira bangsa...sibuk membeli itu dan ini.....serba serbi kena beratur panjang..serba serbi kena menunggu...


sesungguhnya penantian itu mengajar kita erti Sabar.....penantian itu juga satu penyiksaan..

malam itu..alhamdulillah..1 family pergi ke masjid untuk solat tarawikh....seronok sebab time tu ramai orang...and keadaan tahun ni agak selesa berbanding dari tahun lepas...dah tak panas sangat...terasa juga la air cond tu...ruang solat untuk wanita pun dah diluaskan..

1 Ramadhan 1432H/2011

hmmm....tak buat apa sangat...lepak-lepak kat rumah jer....beramah mesra dengan fon baru...belek sana..belek sini..huhuhu..

nama dia Miss White tau.....

kalau I kata ni fon baru I...you all caya tak...? hehehe...wek

dalam pada itu.......terdapat gangguan air..again...again..and again.....

boleh di katakan 3 hari berturut-turut ada masalah air....hari ni pun sama gak....haih.....


masalah yang sama...paip pecah dan lebih menyedihkan...tempat-tempat (kedudukan paip) yang sama juga pecah....macam mana boleh jadi macam ni...? SAMB sila jawab.....setiap bulan..pasti ada masalah ni...sampai bila perkara ini harus berlarutan...??


Pn Ibu telah meletakkan jawatannya sebagai tukang masak pada waktu Sahur...dan jawatan itu diturunkan kepada I...redha terima tugas.......dah start pun.....huhuhuh...wek

tak kisah pun sebenarnya....kesian juga pada My Mom...tak bape sihat dia tahun ni......
ha....gitu la ceritanya......cerita you all pulak macam mana...? meh share meh..pang

33 comments:

ikatankasihku said...

nabilah, kemana menghilang, rindulah nak baca entry...sibuk ker.. :P

*br takde air lagi, selalu jadi macam tu kan..sabar je lah...

selamat berpuasa yer, mudah2an mak nabilah cepat2 chat :)

atty's said...

Salam Nabilah..selamat berpuasa..
takpe tolong mak masak sahur..dapat pahala berlipat ganda.

YanaMIB said...

oh cuti..no wonder x senyap jek..huhu~ salam ramadhan nabilah!

dlu ms ai duk serdang slalu gak xde air..tp skrg xde dh rsnya mslh gitu..tensen kn bila xde air..hurm dugaan bln pose tu =)

bli hp br?? hp raya eh?? ngee~ =P

ana ayesha said...

tak de air bulan posa .... tension2

jam sana sini mcm nak sambut raya, last week balik kpg keadaannya pun sama jugak ....

huhu jadi chef waktu sahur oklah tu panas2kan lauk jer kan?

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

johor pon cuti ist day ramadhan..jd sahur tunggu mak mask kita tinggal mkn je..huhu - pdhal dh jadik mak budak..

tp mlm td dh duk umah sendiri masaklah sahur kan..

pstt nabilah msk apa utk sahur?

Prince Halilintar said...

la xde air ke..sabar ye bulan2 pose ni...

prince pun masak sendiri jgk tuk sahur..jom2 same masak dan tukar resepi yg simple2..hehe

IMANSHAH said...

i biasa je..luar bisa nye main hoki tyme puasa..hhuhu

d_tieah said...

Bestnya semalam cuti.. Alahai masalah air ke??? Adoi.. Mesti susah kan kalo takde air ni.. Ngee :) Wah, hebat ek boleh bangun awal sedia makanan.. Sy memang tak lah.. Hehehe.. Masih mak jugakkk..


Entry Terbaru 1 : Peraduan Mudah 7 Hari Bermula Hari Ini
Entry Terbaru 2 : Golden Churn Creamary Butter Tidak Halal

aliesha kirana said...

patutla senyap...tercari2 gak entry nabilah..hhuhhuhu... ciannye..sabar byk eh..dugaan bulan pose..wah! dh ade hp baru! mesti kaler putih kan! hihihh..santeek! AK ske kaler putih!

roq said...

comelnye gambar budak tengah solat tu...hahahaha

singgah2 la sini ye...:)

Ann Huda (Ate) said...

Sahur sok Ate ke Melaka umah awk eh... :)

Ate sokmo solat terawih cari masjid yg ada aircon, biar selesa dan tenang beribadah :).

ainz said...

owh! patut la bz semacam je...banyak aktiviti rupanye.. ;) tambah lagi satu jawatan nabilah setiap pagi..tahniah2.. ;)

akoo pae said...

hehee sabo je la yep..

akoo takde pape citer la yg nak di share
..huhu
=)

munna said...

MESTIPANDAI MASAK NABILAH NI... TAKDE AIR..MMG SUSAH KAN ...

zEri sAfEerA said...

selamat berpuasa nabilah.
alhamdulillah tahun ni dpt berpuasa kat rumah sempena ct sem yg pnjg ni. dpt la trawih sm2 dgn family. suke :)

ILA HonEyBuNNy said...

yeahh..
nabilah dah wat entry...

ila pun tercari2 tau...xpa..nabilah mesti masak sedappp kan..tu ibu turunkan jawatan tu..heheh

Belbel said...

slmt berpuasa dear :)
beshnye dapat g terawih.. ai x g lagi terawih ni :'(

aque said...

fara pulak.... smlam berbuke kat rumah makcik...
sekali otw balik.. kereta pancit... aduhai... huhuhu

sizuka[Izzati] said...

wah seronoknya dpt puasa dgn fmily.ktorg dkt sini puasa dgn kwn2 je.hehe.

Amni said...

amni tau.. namanya android.. hiksss......

amni belum p bazaar lagi.. tunggu mirul balik kuching baru p sama-sama.. nak p sorang, memang tak lah... ramai sangat orang.. huhu

iPai said...

lama tak datang sini .. apa kabar nabila ?

iPai said...

apsal cantik sangat henpon tuh .. tp serius ke itu hp baru nabila .. macam patern otai laa plak ..

iPai said...

selamat berpuasa untuk hari yang kedua ini !!!

Leeya Hezlin said...

selamat berpuasa nabilah..
1st puasa berlalu dengan best..
alhamdulillah.. :)

redza said...

xde air mmg tensen giler...pehh henpon baru..siap bagi nama lgi huhuhu

Papa Mifz said...

xdo air...sabo jer la yer...huhu

selamat berpuasa yer..:)

asliner said...

sahur kedua kite kene bangun awal..
ibu tak sihat..
tapi nasib baik hanya panaskan lauk..
itupun abang yang kejutkan kite untuk prepare sahur..hehe

kan kite keje mase hari pose pertama..
macam2 ragam rakan2 kerja..
kerja buat kuihlah katekan..
sampai ade yang sedang menggentel tepung pun boleh layan tutup mata kejap..ngantuk punya pasal..hik3..

nunama said...

oh3. hehe.
aah kan? terasa gak..macam ramai je org membeli belah 29 syaaban ritu. haha.

wow! xpela kak. belajar sikit2. insyaAllah tak lama lagi tuh. Practices make perfect! :)

haaaa!! SAMB...sila jawab ye.

wana said...

Sabar itu separuh daripada iman...: ANEKA RESEPI TERKINI

Mr.Oren said...

pagi dah kne masak...hahahha

Tapak Kaki said...

cik nabilah bangun pukul berapa masak sahur? aku pukul 5 baru bangun.hehe..

Dilla Ady said...

uihhh...tak sukenye takde air..lecehnyeee....

wah, penuh aktiviti nabilah di bulan pose ye..dilla same jek la..

tak suke nye kena masak time sahur..ngantukkkkk...huhuhu

senydream said...

1st ramadaan xder air jugak!..adooiii mmg sengsara la lau xder air..last2 p hospital jek mandi n solat,hehe2..nsib la hspital tmpt keje to dkt jek..nm lg duk hstel hspital msti la dkt ngan hspitl kan,hehe2..tpi nsb la mlm to dh terus da la..alhamdullillah leh la uruskan hidup cm biase..;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...