Monday, August 08, 2011

SINDROM TAK BOLEH TIDUR



Happy Monday dear fwens....!!!!hai    

jom sambung kisah Diary Ramadhan.


Hmm..kalau weekend lagi-lagi time puasa ni..sure you all tak lepaskan peluang untuk tidur betul tak...? syok kan dapat sambung tidur...

Tapi I lain la pulak....time cuti....sikit pun tak mengantuk even pada sebelah malam tidur lewat...bagun pagi masak sahur lagi....boleh lak tak ngantuk....pelik tak..? huhu... 

Mungkin dah terbiasa kot...sebab weekdays I memang tak tidur lepas subuh...tak sempat pun..


Bila tak boleh tidur...macam-macam menda la I buat salah satunya melayari internet....orang lain kat rumah sedap tidur...lagi pulak pagi semalam hujan...lagi lah syok...

I ingat kan I je alami masalah ni...tak sangka rakan blogger a.k.a pemilik blog
KAU ILHAMKU pun sama gak..huhuhu...

nah...pagi ni......mata I ni buka separuh je.....macam ada batu  tergantung kat mata....boleh bayangkan tak..? hehe...wek  


lebih kurang macam ni la..huhuhu.. 

sungguhpun mengantuk....percaya tak...sepanjang I kerja kat sini...I tak pernah tidur/tertidur..cuma bertahan..dan bertahan jer.....tak tau la sampai bila boleh kekalkan rekod ni...
kalau you all pulak macam mana eh....ngantuk gak...?? biasanya you all buat apa....?? share lah....pang

30 comments:

zEri sAfEerA said...

hee ^^ kalo ngantuk time kuliah, mmg cuit2 org sebelah lerr sy ni. ngee ^^

redza said...

ngantuk waktu kerja...basuh muka

Ayuraza said...

biasa nyer ken atidor balik..pastubangun subuh..pastu tido balik..hehehe :P boleh gitu??

Kakzakie said...

Kakak rasa mindset kita yg buat kita begitu. Kakak pun sama masa tak kerja tak boleh tidur sebab mungkin dlm kepada dah terfikir kerja-kerja nak dilakukan selepas solat subuh. Tapi kalau kerja mata layu je...

musollahehsan said...

SALAM,
KALAU DAH NGANTUK TU, ELOKLAH BAWAK2 TIDO WALAUPUN SEKEJAP

ikatankasihku said...

samalah kita, sibuk2kan diri, tau2 jer dah siang dah.. :P

*kat opis tak ngantuk pulak..

sizuka[Izzati] said...

tak pernah lagi dapat sindrom tak bleh tido.memg asyik tido je HAHA.

YanaMIB said...

hr ni mcm ramai je ngantuk..haha mentang2 dh msk minggu kedua pose kn..pheww~ ai klu ngantuk mmg tido je kt opis ni..msk dlm blk smyg pehtu tido tanpa rs bersalah..muahahaha oh jgn contohi sy =P

Dilla Ady said...

ha ah same la...kalu ngantuk sgt, kang waktu lunch gi tido jap kt umah mak..huhuhu

b a m b a m ' s said...

nnt break time tdo ler kejap yer.. :P

Cik Bambam dah bertukar domain

nunama said...

kalau nagntuk, makan gula2. haha. takpun bercerita kat kawan2. cara nak tahan ngantuk.

em tapi kalau bulan puasa ini. sebab ada keje kot nak buat. hehe. :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak pas sahur mmg x tido balik..jd mmg ngantuk..tp akak tahan jer..smpi ah malam baru tido..

ILA HonEyBuNNy said...

kesian nabilah...susah tido yer....

cuba la buat2 tido jugak..hehe...

ila kalau ngatok jugak...cepat2 main msg...baru la xngatok..ehhe

Prince Halilintar said...

kadang2 prince pun mcm tu jgk..tapi kene lawan sikit perasaan tu..hari ni prince smgt sikit..xde ngatok2 plak sbb dah cuti lps rehat panjang kot..

Leeya Hezlin said...

kesiannya dia..hehe..
leeya kalau susah sangat mau tido,on lagu slow kat laptop..
hah,cepat la tido..hehe

aliesha kirana said...

wah! xsangka nabilah! AK pun sama laaaa huhuhhu.. smlm ingt nak tdo petang kejap..rase ngantok tp langsung xleh lenaa. mmg kene sindrom xleh tdo laa..haish! hihihhi.. kalau masa kerja, rasa je nak tdo..time boleh tdo, xnak pulak mata ni lelap... kenapa eh?

adol ihsan said...

Salam..

Sy kadang2 pun susah nak lelap mata..

1) jangan tidur selepas asar dan maghrib..

2) jangan makan makanan berat sejam sebelum nak tidur..

Huhu.. antara tips yg selalu sy amalkan utk elakkan susah nak tidur.. :)

nas said...

aku ni time puasa2 xabes2 tido jerk... 10 jam lebih sehari kot... hahhaa.. kan baik kalau aku buat amal ibadah.. aishhh

Farhana Jafri said...

alhmdlillah tym kuliah or tuto xprnah ngntuk.. tp klau ngntuk, tdo je.. hahaha.. nk wt cane dh xboleh cover dh.. hik3

Papa Mifz said...

biaso kalo lepas subuh den akan tido balik sebab masuk kerja pukul 10...:)

Acik said...

dulu2 kalu acik minum kopi, tidur nyenyak gak. tp kebelakangan ni, minum kopi, mahu satu mlm acik tak tidur ...

bighagenjo said...

yelahh, sama lah.. susah mau tido. nyampah kata hati ku.

IMANSHAH said...

syok tido 2 jam ..cukuplah

En iLham said...

wah
tak sangka tweet saya boleh masuk blog akak
malu plak..hehe
apepun itulah kenyataannya kak, tadi mase keje pun sy mengantuk. nasib baik banyak keje, so sedikit sebanyak takdelah layan sangat perasaan ngantuk tu..huhu..tp hari waktu rehat tengahari terlelap jap kat meja pejabat..haha

alepridz said...

memang kadang alep pun susah nak tido...

jom terjah entry alep...

HARAPKAN MUKA JE LAWA.. TAPI PERANGAI MACAM _______ (Jangan Klik Kalau Ada Penyakit Kronik)

PENCONTENG said...

Allah kata dlm Quran malam utk berehat,tidur. siang untk mencari rezeki.

yg saya ni dah terbalik, malam jaga, siang brdengko.

astaghfitullah.

ainz said...

sy pulak dah terbiase tdo lepas subuh..weekdays pon same..kul8 baru nak bangun..*anak dara ape,ni?*

time weekend tak nak tdo la kunun nye..nak masak..tapi hampeh! nasib tak smpai tengahari..mata otomatik terbukak kul 8..huuuu

iPai said...

kalau ngantuk bumbum tido .. uhuhuh

kadang2 memang gitu ek .. rasa segar je ...

asliner said...

uish..
tempat keje kite(kilang buat biskut raye) lagilah banyak dugaannya..
kalau tengah hari dah memang standard mengantuk..
kipas yang berangin memang rasa bahang panas bile dah petang..
dah dikelilingi dengan oven..
memang agak panas dalam kilang tue..huhu

erm..
kalau dekat rumah, diri kite memang tak terbentuk sebab lepas subuh mesti tidur kejap..huhu. disiplin dalam diri kejap je ade,itu pun masa duduk kat U..
kenape ek?
pelik sangat..(-___-)

wahyu hidayah wahidin said...

kalau saya ngantokk kt opis saya tido je..sbb boss saya baik.. hehe. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...