Monday, September 05, 2011

AIDILFITRI 2011 - PART 1



Hello dear fwens...!!!!!pusing    

Kita bertemu lagi hari ini.....Selamat Hari Raya yer kawan-kawan....

Macam mana raya you all kali ni..seronok tak...? for me...hmm...tak berapa seronok sangat la...biasa-biasa je..tak semeriah macam tahun lepas....

Gambar pun tak berapa banyak.....agak malas nak snap-snap....takpe la..apa yang ada je la yupp...I saji kan tuk you all....

kami anyam ketupat sendiri tau.....eh.....bukan kami...cuma Adin jer yang pandai anyam ketupat ni..huhu..

I ada juga belajar-belajar anyam....tapi tak menjadi..nak tengok rupa ketupat I tak..? tunggu next entri..huhu..

menu biasa...Rendang Ayam + Kuah Kacang air tangan my mom yang sangat marvelous..!! cuma dapat rasa setahun sekali..yupp..hanya setahun sekali...
hari2 lain...my mom takkan masak rendang ni...

lepas siap masak...agih-agihkan tuk rumah Nenek di Melaka dan juga rumah Tok Ne di JB
pagi syawal yang tak berapa syahdu...kami banyak gelak-gelak...hehehe....

DD in action....huhu...
gambo atas tu...I le....habis tudung senget...dikerjakan DD...huhu..
yang 2nd...pakar anyam ketupat.....hehehe...

selesai sesi bermaaf-maafkan...kami tinggalkan rumah....menuju ke kubur pulak....
ziara kubur Datuk, Moyang, Cik Amah, Mak Meng,etc..

gambar yang 2nd tu....itu la kubur Duratul Jannah


destinasi seterusnya...Rumah Nenek.... My Dad dah tukar Uniform..tadi Purple kan..? sekarang ni..baru la sedondon dengan kami semua... pang 

wokeh...cukup la tuk part 1 ni yupp..nanti kita sambung lagi....I nak buat kerja ni.....dari tadi tak mula lagi..teruk kan..? huhu...

sebelum tu....mari kita luangkan masa seminit dua untuk sedekahkan Al-fatihah

buat Abah kepada Nunama ( rakan blogger) yang telah pergi menghadap Ilahi pada 1 September 2011 yang lepas..


Nur.....harap Nur & family tabah.....semoga Abah Nur dicucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..Insya'Allah...

Al-fatihah....

13 comments:

YanaMIB said...

time raya prot mmg heaven kan asek mkn je..huhu~

takziah buat nunama..semoga roh abh beliau ditptkan bersama golongan org2 beriman...amin~

PENCONTENG said...

selamat hari raya nabilah.. warna tema putih ke krim tuu? :))

alfatihah.

KAMIHIDUP said...

KAMI kembali, hiyargh! Selamat hari raya, maaf zahir dan batin dari KAMI. :)

Prince Halilintar said...

prince pun macam biase je raya kali ni...cume kali ni xdela makan byk sgt..tapi still beraya dan berkunjung ke rumah sanak sedara smpi ke tgh malam...hehe

Leeya Hezlin said...

raya leeya tahun ni meriah sama macam last year..
perut terisi selalu sebab banyak makanan..hehe..

semoga roh ayah nunama dicucuri rahmat..al-fatihah..

Cik Ina Do do Cheng said...

nabilah selamat hari raya, akak minta maaf ye kalau selama kita kenal kat alam maya, akak ada menyinggung perasaan nabilah. tu nabilah ke?bestnya dapat makan ketupat. tahun ni akak tak buatlah.

ainz said...

tradisi anyam ketupat dalam family sy dah lama ilang sejak arwah opah meninggal..rindu waktu tu...

sama,lahhh...tak berapa nak meriah sebab kena keje..waaaaaaaaaaaaaa.... 4 hari je sempat beraye kat melaka...mane tak sedih..sob3..

aliesha kirana said...

selamat hari raya nabilah! AK pn xmeriah laaa..wan AK xsihat, so suasana raya pn jd suram je. gmbo pun xamik tau.sobss..

huhuh..

AlFatihah buat ayah Nunama..

asliner said...

memang..
kurang meriah tahun nie..

akak, adik kita kata,lecturer dia kata(kalau tak silap) hari raya aidilfitri adalah hari kemenangan kita..jadi amalam menziarahi kubur di pagi raya sebenarnya tidak sepatutnya dilakukan kerana hari raya merupakan hari untuk kita bergembira. amalan menziarahi kubur boleh dilakukan bila-bila masa, tapi lebih elok bukan pada hari raya aidilfitri.
hari itu kebetulan tengok al-kuliyah pun ustaz jemputan kata macam tue..

niat untuk berkongsi, maaflah kalau salah..

salam lebaran kak..=)

p/s: al-fatihah juga buat rakak blogger akk.

ikatankasihku said...

sy pun tak gheti nak anyam ketupat...hancur jadinyer..hehehe

iPai said...

best ye ada ketupat .. nyum2 ...

Miss Tira said...

1st time tengok muka Cik Nabilah kita ni. So sweet :)

P/s: Selamat hari raya, Maaf Zahir dan Batin..

Afzainizam said...

Ketupatttt perrgghhhh tak cukup tuuuuu... nak melantak puas-puas


------Salam Aidilfitri-------
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
lepat pulut vs lonting jawa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...