Monday, September 05, 2011

AIDILFITRI 2011 - PART 2



Wokeh...meh layan gambar-gambar raya lagi meh....masih lagi di Melaka....

Rasanya kat Melaka je banyak gambar...bila balik JB....gambar kurang sikit..huhu...

rumah nenek di Melaka....merasa juga la suasana kampung tu..huhu..

nampak kosong jer kan..? yer la time ni orang pi sembahyang raya.....
lepas selesai sembahyang raya...semua tuju ke rumah nenek.....ha..kan dah penuh laman nenek dengan kete yang pelbagai...huhu...



Rambutan masak ranum.......sementara takde benda nak di buat...apa lagi..petik rambutan la...huhu..

Cik Ani gigih pi ambil galah.......yang Adin lak...kait buah....huhu..
Kakak dia..snap-snap gambar..sambil ngap-ngap buah rambutan..hehehe...


DD hanya melihat dari jauh..risau kalau-kalau rambutan jatuh atas kepala dia..heheh..

sekali lagi.... DD in action..!! :)

wajah mereka hampir sama......huhu....
esok...sambung lagi la eh...nak jalan raya ke blog you all pulak...eh...dah upload gambar raya belum..? upload la eh...tepek banyak-banyak kat blog..mau tengok...hehehe

p/s : takpe kan..tuk minggu ni..cite pasal raya je...?

17 comments:

sizuka[Izzati] said...

wah seronoknya raya dekat kampung.makan rambutan pulak tu :D

Prince Halilintar said...

amboi sambil raya sambil kait rambutan kan..penuh kete kat kg kan, pasti iuh rendah suasana kat kg tu..

Leeya Hezlin said...

wah banyaknya kereta..
mesti meriah kan sebab ramai sedara mara..
terliur tengok rambutan tu.. :)

YanaMIB said...

kg nabilah belah mana?? kg my hubby kt sg besar, kt masjid tanah nunn..sg besar ke sg baru tah nama dia..hahaha =P

eh raya sebuln beb..so sebln lah kita bercerita psl raya..kehkehkeh ^__^

Umie Artoqiemie said...

banyaknye keta depan rumah.. kalo rumah atok umie susah sikit takdak laman rumah.. kiteorang terpaksa parking tepi jalan.. hahah.

lieynanilaz said...

meriah nampak...memang nampak lagi suasana kekampungan...

Papa Mifz said...

pagi rayo sompek lg kait buah rambutan eh...hehe

Odah + One = OdahOne said...

rambutan byk keta pun byk...cukuplah tu semua dpt merasa mkn rambutan...hoho...nice hr raya

ainz said...

memang tgh banyak rambutan kat melaka ni...time raye pun bleh lagi dok petik2 rambutan..rambutan umah pakngah sy sngat cantik2 dan ranum2..geram!hehe..

ape2 pun..melaka gak best! ;p

asliner said...

eh, sane masih ada musim rambutan ke?
sini dah abes..
sini skarang musim duku..^^

p/s: best kan dapat kumpul ramai-ramai, berkumpul kat kg lagi best..=)

Cik Ina Do do Cheng said...

nabilah seronoknya orang ada kampung. buah rambutan tu campak kat akak sikit. mana nabilah ni.penuh teka tekilah.

IMANSHAH said...

halaman luas senang nak parking

ikatankasihku said...

bestnyer rasa suasana kampung...
semapt lagi tu kait buah rambutan...hehehe

dd mmg pandai posing..

iPai said...

wewwwiittt .. ada rambutan tuh .. sedap yee .. nyum2 ..

Miss Tira said...

Bro Ery cakap buaya itu Sultan Johor yang punya. Ada banyak.. Huhu. Ingatkan sebelum ni dongengan rupanya betul laa. Waaa :D

P/s: Selamat hari raya, Maaf Zahir dan Batin..

aliesha kirana said...

nape muka DD monyok aje tu.. hihihhihih... bestnyeee kampung nabilah! rumahnye pun cantekkk! heheehehe.. AK xtau ah kt kampung rambutan dah masak ranum blom sbb xbalik kg tu.. sobss

Afzainizam said...

Aku suka dokkk umah macam ni sambil kait rambutan.... banyakkk nyerrr kereta parking...meriahh tu


------Salam Aidilfitri-------
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
lepat pulut vs lonting jawa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...