Tuesday, September 06, 2011

AIDILFITRI 2011 - PART 3



Hye...hye...hye...........hai


Macam mana hari ni....mood bekerja sudah mari...? harap-harap dah normal la eh seperti biasa..hehe...

Hari ni nak share gambar-gambar sekitar hari raya ke 2 dan ke 3...kami dah tiba di JB....macam I dah cite pada entri yang lepas...memang tak banyak gambar...hanya ini sahaja...


Masa kami sampai..tak ke mana pun..dok2 kat rumah Tok Ne...singgah rumah Mak Cu...tak macam tahun lepas...sampai-sampai je kami dah jalan raya...

Tahun ni...tak cukup corum nak jalan raya....lagi pulak family Mak Long tak balik JB..memang tak berjalan sangat lah.....


over budak tu kan...? huhu....


Tapi esoknya...family Pak Njang pun dah ada...plus family Makcu...kami jalan raya....huhu..

Tempat pertama...tentu-tentunya ziarah kubur Tok Tan....lepas tu baru jalan raya....ada la dalam 4 ke 5 rumah kami pergi....
nak pergi beraya rumah Tok Cha....mesti lalu depan tapak rumah lama ni...
kat sini la rumah my mom masa kecik dulu.....sekarang ni tinggal tapak je...tanah ni pun dah di jual..huhu..

raya..raya juga...tapi kewajipan kita pada yang Esa tidak dilupakan....macam tahun sebelum ni..kami singgah solat di Masjid Pasir Pelangi



tahun ni..masih lagi berkesempatan melihat buaya berenang-renang dengan tenang...huhu..
ada yang kata pernah nampak buaya ni dok atas jalan berjemur...erk..!!!

selesai solat..sambung jalan raya.........bila petang....balik la...malam...tak ke mana pun...baring-baring..tengok tv.....eh..cite kt tv pun tak besh...tah pape tah...last-last tidur awal....

Singapura dan Johor sangat dekat.........

Hari Raya Ke 3 lagi lah boring....
dok lepak-lepak kat Rumah Tok Ne.....tengok tv.....again..???

My Mom tolong masak...Pak Ngah teringin nak makan tomyam...hmm...layan kan juga lah...sebab dari semalam dia request.....hmm...

lepas dah siap masak..makan kejap......kami gerak balik Melaka...
kesian DD...boring dia...sepupu rapat dia Anis anak Mak Teh...tak sampai JB lagi...


Arwah Tok Tan.....segak berbaju hijau...... Al-fatihah.......

lepas balik Melaka.....esoknya..kami terjah Daerah Muar pulak..nanti sambung lagi eh...pang

p/s : dah Puasa 6 ke belum ??

15 comments:

ainz said...

Tiap2 tahun nabilah tengok buaye,yee...huuu..dah macam zoo pulak jadinye kawasan tu.. ;p

Umie Artoqiemie said...

tapak rumah tu creepy habis...

ehh buayaaaaaaaaaaa :O

YanaMIB said...

mcm tpt bersejarah lak tapak rmh tu..tp even dh jual xde lak dorg buat pembangunan pape eh..=)

buaya dibebaskan?? btol ke ai bc tu?? mak aihh seram nya nk lalu situ..besar x buaya tu?? huuu~

thn ni xpose 6 kut..mcm xlarat lak..ceyy mentang² dpt pose penuh thn ni berlagak yuu..kehkehkeh =p

Prince Halilintar said...

ade lagi buaya tu ye nabilah...die nak beraya jgk la tu..

prince raya di kg merata2 berjalan seisi keluarga ke rumah sanak sedara..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

salam aidilfitri nabilah..beraya kat jb ya..

anak dara dlm gambar tu nabilah ke?

dhiera said...

masjid tu macam unik.. cantik.
buaya mana yg terbebas tu?

Leeya Hezlin said...

wah,berjalan ja eh raya ni..
seronoknya..
masjid tu cantik la.. :)
btw,kite belum puasa 6 lagi..huhu

iPai said...

alamak .. blum stat nak puasa enam lagi laa plak .. hehe ..

wah2 ni memang jalan sana sini ..

menarik nama masjid tuh ye .. masjid pelangi .. huuhuh

selamat hari raya zafira

ikatankasihku said...

raya ni byk tgk tv je ek..cite pun boleh thn best2

Papa Mifz said...

sgt segak arwah Tok Tan...al-fatihah untuk arwah...

IMANSHAH said...

dah start keje ke?

asliner said...

hah?
ke Muar?
tak nampak pun akak kat Muar..hehe

p/s: blom start lagi..mungkin lepas naik U..insyaAllah^^

aliesha kirana said...

wah! sedap nama masjid tu. heheehe.. aah cm bosan jugak cerita kt tv. tp kan.. dlm dok raya2 tu, sume asik ngadap tv je kejenye.. heheeheh... AK blom start puasa 6. ingat nak buat minggu depan.. hahah

Afzainizam said...

Ohhhh dah dekat ngan tempat aku tu kampung bakar arang .... mmg aku selalu singgah masjid pasir pelangi tu..... masjid lama area istana pasir pelangi


------Salam Aidilfitri-------
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
lepat pulut vs lonting jawa

zEri sAfEerA said...

nabilah, sorry baru sempat beraye d cni :)
apepun slmt ari ry...
mak aih, tang buaye 2 mmg gile kentang! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...