Thursday, September 08, 2011

KETUPAT OH KETUPAT



Ha......kan I ada cerita yang I belajar buat ketupat kan...? malangnya....tak lulus pun....


Adin yang anyam....sambil dia anyam..sambil tu dia buka kelas mengajar kakak & ibu dia cara-cara anyam ketupat....hehehehe....


patuh pada arahan....ikut step by step... sepuloh kali cuba.....tak menjadi.....emo4


percubaan ke duapuloh kali mungkin......


yes.....dah ada rupa ketupat....sampai sini je...lepas tu hilang punca.....sudahnya terburai semula...hehehe...


hampir giveup....cuba lagi.......menjerit keriangan sebab menjadi...tapi...tapi..tak jadi mana pun..sebab....
ekor dan kepala dua-dua kat bawah......patutnya satu atas..satu bawah.....emo20

" Adin.........macam mana ni...??"

" Ada yang salah tu..cuba la lagi........" jawab Adin pendek...

tak kuasa la kot nak layan kakak dia yang sorang ni..huhu...banyak lagi yang perlu di siapkan.....

sudahnya....


" takpe la....kita try lagi tuk raya tahun depan pulak....." emo21

kesimpulannya.....GAGAL.....kena REPEAT semula tahun depan...

ha....ada tak antara you all yang reti anyam ketupat ni....? or sama gak macam I....

entah kenapa tak pandai-pandai sampai sekarang...padahal mende simple je..
( ceh...berlagak..!!)emo21

27 comments:

aliesha kirana said...

AK pernah bljr anyam ketupat masa form 3 sebab ada japananese dtg sekolah, AK kene wat demo. beberapa hari je bljr, terus kene wat demo kt japanese.. =_="

tp alhamdulillah menjadik jugak.. hehee.. tp dh lama AK xbuat. entah reti lg ke x...huhuhuhuhu

missSenget said...

kitorang adik beradik, dalam darjah 3 macam tu, da wajib belajar buat ketupat..

hihihi..

best..!

dhiera said...

pernah sekali je jadi berjaya anyam.. lepas tu failed aje..
sampai sekarang tak nak cuba dah. malas~

luahfikiran said...

SALAM SYAWAL,
LF RETI TAPI RETI MAKAN KETUPAT BUKAN ANYAM KETUPAT

Kakzakie said...

Kakak punya style gulung tiga kali di tangan kanan dan kiri. Kena tahu ketupat bawang, sate atau pasar. Ekor and kepala kena letak daun kelapa itu betul-betul.

Kakak pernah juara sukaneka anyam ketupat jangan tak tahu.. hihi...

Leeya Hezlin said...

pernah juga belajar buat ketupat ni..
tapi xmenjadi sampai la sekarang..hehehe

IMANSHAH said...

saya xpandai..org pantai timur ketupat bucu tiga

ainz said...

ok la tuuu...ade gak rupa ketupat...saya memang failed! banyak kali try...akhirnya...nasi impit menyelesaikan masalah..hehe

Fyqa said...

kira ada jugak usaha nk cuba tuh.

Prince Halilintar said...

xpe jgn putus asa nabilah..biasela gagal pertama kali bukan bermaksud gagal selama2nya kan..insyaallah tahun dpn mesti dah expert anyam ketupat.

sis shuhada said...

ngee samalah kita. Akak pun coba2 xjadik sampai cekgu yg ajar (bos kat opis) yang putus asa hahaha.

belog|amiyo said...

eh2 nak blajar buat benda ni lah. suah gk nampak. siap ada kepala ekor bagai. haha

KAMIHIDUP said...

KAMI pun tak pernah lulus nak buat ketupat ni. :)

ILA HonEyBuNNy said...

ila xreti lagi buat ketupat...hehe...xsempat nak belajar denganarwah tok dlu....sob3..

sizuka[Izzati] said...

tak reti nganyam jugakkkkkkk!

YanaMIB said...

ek eleh anyam ketupat pn x reti ke..kacang putih je..bahahaha mcm la ai reti anyam..ai reti tgk, reti mkn je =P

^baju kurung^ said...

xreti, dlu i thought ktupat ni sma je cam nsi impit =.=.. tp kalo nk mkn ktupat pgi umh tok sedara. die punya ktupat mmg world abes!

Rinna said...

Sama ler kita.. akak pun tak reti jugak.. anyam ketupat nie..hehehe.. tak pe laa masak nasi impit aje laa.. :)

Papa Mifz said...

pernah try b4 buat ketupat nih....hmm...tapi tgn x berseni la...huhu

gadisBunga said...

saya boleh la buat ketupat tapi tak terer sangat. tapi cadangnya next year nak buat ketupat dalam misi solo. hehehe~

asliner said...

xreti langsung..(-__-)

p/s: raye dua tahun lepas ayah teringin nak makan ketupat. jadi dia sorang je anyam ketupat. sebab yang lain tak tahu..hehe

pipoq said...

nampak macam senang je kan..tapi sama la, sampai sekarang aku tak reti reti nak mengayam ketupat..

ainz said...

nabilah..nabilah...dah ok ke blog awak,ni?

zEri sAfEerA said...

hee mmg susah pun nk anyam ketupat ni. tp sy pernah la dulu tolong mak anyam ms sklh mnengah dulu. mnjadi la. tp ni dah lame x buat entah jadi ke x. hehe :D

bighagenjo said...

hahahaha!

kelaka la ketupat yg 'menjadi' tuh.
ahak!

Amni said...

amni reti. yey! hehehehe... tiap taun kena tolong mak.. =p

Afzainizam said...

Tangan aku semuanya tak menjadi beli ajerr sarung ktupat tu sebiji 30 sen

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
tribunal tuntutan pengguna berkaitan kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...