Tuesday, September 20, 2011

MAWAR EMAS



Macam klasik la pulak tajuk kali ni kan...? huhu...

Actually....I nak share dengan you all tentang THE CAVE OF THE GOLDEN ROSE...baru je ditayangkan di TV9....dah masuk episod kedua dah...you all tengok tak...??

Di tayangkan di TV9..setiap hari Ahad jam 10 malam..

Excited bila dapat tau drama bersiri ini akan ditayangkan semula...kiranya mengimbau zaman-zaman persekolahan la....tak bape ingat umur I berapa ketika itu...dah sekolah menengah...hari ni tengok cerita ni..esok..kongsi cerita dengan kawan-kawan...weee...seonok..!!

Meh kita tengok watak-watak utama meh.....

Si Cantik Fantaghiro...yang sangat berlainan dari kakak-kakak dia....kuat memberontak...

Hero utama... Romualdo.....ecem tak...? lagi-lagi tang mata dia...alahai......hehehe wek

Tarabas.....malu2

White Witch yang boleh berubah-ubah bentuk...sentiasa berada di samping Fantaghiro

See...banyak siri nya.....sekarang ni...baru no 1....

Sinopsis....you all boleh la click tajuk pada perenggan pertama di atas ( ayat buku teks)...I ada sertakan link Wikipedia...di sana ada sinopsisnya...

TV & I....tak boleh dipisahkan la kot.....I akui...I sangat-sangat suka menonton TV....dari kecik...sampai sekarang....masa tengok TV I tak suka di ganggu...macam suh buat tu..buat ni...I tak suka....nak suh I buat boleh...tapi tunggu iklan...wek

you all macam mana pulak....sama tebiat macam I...or tak gemar tengok TV..share meh....pang

psst....Kasih Alia episod akhir hari ni....

22 comments:

ikatankasihku said...

uih nabilah dah melekat tgk cite ni mmg suka eh

dah lama tak tgk tv..huhu nana asik tangok cite upin ipin, cd lagu jer, asik2 pak mamat ada kebun,eee yaaa eee yaaa oooooo..

Leeya Hezlin said...

mau juga tengok cerita ni..
tapi tak dapat..
dulu masa cerita ni keluar,xpernah xtengok..

hero dengan heroin memang sepadan la..cantik dan handsome... >_<

Kakzakie said...

Kakak jarang menonton tv sebab kalau kakak menonton memang anak-anak pun turut sama melepak tak studylah....

gadisBunga said...

SAYA DAH BOOK HARI AHAD KUL 10 MALAM: JGN ADA SESAPA KACAU SAYA TIME TU! HUHUHU~

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

Mmg hantu giler citer ni dulu! Tarabas i punya k..hehe

nk tgk lagik tp dah 2 kali ahad terlepas sbb sibuk pegi beraya..

suka lagu tema dia..

Prince Halilintar said...

prince xlayan la cite tu..tapi kasih alia tu prince tgk..hehe

munna said...

kak munna mmg follow citer ni dulu... minat giler sama tarabas...

aque said...

hahahha kite same....

kalo kene pakse buat keje mase tgh tgok tb.. muncong akan panjang sedepe... hahhahahha

paling x besh mase ngah tgok kasih Alia.... sbb serentak dgn maghrib.. bleh gadoh mase eklan.. rebot nak sembahyang.. hahahha....

kella said...

saya sangat suka cerita ini!dulu masa kecik kecik zaman remaja kot.. memang citer ni tertunggu tunggu la! dah lama dah citer ni kan..

baru sempat singgah belog nabilah.. sebab kita pun baru berupdatebelog... =)

YanaMIB said...

waa yeke cite ni dh kuar blk..mmg old skool gilerr aa cite nihh..zaman skola rendah kot..haha ai loike! erm kena psg unifi cpt2 la kt rmh..skrg xde siaran aa..hihi~ =)

dhiera said...

dulu suka sgt tgk crite ni~
best ye die tayang balik! tapi dua2 episod tak dapat tengok sbb bz. sobs

Ati Masrif said...

suka cite2 macam gini
tapi tak sempat tgk lagi :)

ainz said...

sy dah tak ingat jalan cerita dia...huhu...ahad malam adalah waktu yg sangat ssh nak tgk tv..sebab?? baru balik dari melaka..huhuhu... *nampak sgt tiap2 mggu balik* ;p

PS: takde makna kasih alia tanpa qausar.. ;p

Papa Mifz said...

x perasan lak kewujudan cito nih....

Un Phat Lee said...

apsal gua rase gua lagi hensem drpd mamat tuh? hak2.

Bro Ery said...

Tak silap macam pernah tengok cerita ni.. Tapi dah lupa laa sebab kenal muka pelakon wanita yang namanya Fantaghiro..

P/s: Maaf lama tak singgah. Kami sangat sibuk tahap dewata raya didunia realiti. Huuuu..

Saiazuan said...

shit!!!! crita ni best giler siot!!!!!! :D

ILA HonEyBuNNy said...

ala....ila dah d ostel..jarang2 tgk tb la....huwawwa..

tadi tgk jugak kasih alia dekat tonton...hehe

asliner said...

erm..
kalau kite cuti dan balik rumah..
kite suka tengok tb jugak..
i like..
tapi bile ade cite bestlah..hehe

p/s: akak selalu tengok tb 9 eh? tak tengok ke cite keimanan cinta? besstt! i like (^_^)

Amni said...

saya plak tak suka sangat tgk tv... tak tau apa yang saya suka.. macam tido lebih best.. tapi still tak banayk tidur gak.. alahai... jalan-jalan suka.. hehehe

aliesha kirana said...

my faverett! tarabass! tp episod awal2 tarabas blom keluar. heehe. smpai skrg masih ingt citer ni. sonok sgt bleee citer ni dah main balik. heehehe. AK pun hantu tgk tv gak. haha. samalaa! masa iklan je leh kaco. wahaahahah.... sepp nabilah!

ending kasih alia xbest!! mcm kalut nak habiskan jer..

Afzainizam said...

Fantaghiro uihhh dulu mmg aku ikuti betoiii... wooo best gak citer ni... tarabass tu jahat gilerr

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kawin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...