Monday, September 12, 2011

MENU PADA 5 SYAWAL



Hello fwens...Happy Monday....!!!hai

Pheww...lambat sikit update hari ni...ada masalah di tempat cari makan yang perlu diselesaikan terlebih dahulu....

Hmm...tidak berlaku sebarang aktiviti masak memasak pun minggu lepas....I tak bape sihat..banyak habiskan masa dengan tidur....syok juga la....dah lama tak tido lama-lama macam ni..

Meh tenguk menu ketika 5 Syawal...time ni dah dok kat rumah dah...tak ke mana pun....time ni juga la dapur mula berasap setelah di biarkan berhari2 berehat...


Ikan Bakar.....selama sebulan berpuasa...Ikan Bakar macam ni memang tak lalu nak makan...


Bila dah habis puasa....wah...sangat berselera la pulak......


Begitu juga dengan masak lemak udang ni.....cuba hidangkan time berbuka puasa or bersahur...memang tak laku.....
habis je puasa...selera berubah...licin........


Kicap Cili...biasa la nak lawan dengan Ikan Bakar tu...

Pemerhatian yang I buat....masa Bulan Puasa...lauk yang simple-simple...goreng-goreng mampu membuka selera kami 1 family.....yang lain-lain tolak ketepi..huhu....

Selera you all macam mana pulak..sama je ke...? or berbeza gak macam kami..? huhu...

p/s : rindukan suasana Bulan Ramadhan.....kehidupan yang dijalani sangat simple.....walaupun setiap masa padat dengan aktiviti....ye

17 comments:

Umie Artoqiemie said...

woo ikan bakar cicah kicap cili memang perghhh..

selera aku bulan syawal.. asyik nak makan kari je haha..

ainz said...

ikan bakar cicah kicap cili api pun fav sy jugak! ape jenis masak lemak pun sy suke.. *sumenye fav..*

bile masuk syawal, dah mula terbit perkataan 'bosan' dan 'malas'..hurmmm..entah bile la nak berubah sy ni..huuu

atty's said...

ikan bakar + kicap cili tu buat kty lapar je

YanaMIB said...

sama lah selera kita..bln pose xleh mkn sebarangan lg sbb ai ada gastrik..br2 preggy rs mual2 gitu..tp dh raya ni makannnn je lah apa pun alhamdulillah selera pn makin bertambah..hehe just kena berjaga² kan..jgn terlebih makan, jgn terkurang makan =)

Rinna said...

Ikan bakar cicah kicap tu pun membuke selera gak.. :)

aliesha kirana said...

AK pulak time bulan puasa yg dok terliur ikan bakar ni. haahah.. hari2 biasa xdelah pulak nak ngidam makan ikan bakar. heehehee

Dilla Ady said...

ikan bakar tu masak sendiri ye dear...menikam kolbunye..cam jual2 kt kedai makan pulak rupenye...

CT NoArIzAh ArIs said...

Bila bulan puasa mcm2 yg tergambar kat kepala ni sodap2 belako...macam tak pernah mkn sebelum ni padahal selalu .

ana ayesha said...

bulan posalah ikan bakar ni laku, apalagi ada kuah kicap tu .....

bulan ramadhan mmg masa sentiasa terisi, surau pun penuh sentiasa tapi bulan syawal ni surau lengang jer

ciEk NiENa said...

owh, makan ikan bakar cicah cabai k panas-panas boley tambah 3 pinggan nasi ni.. huhu..

*mouthwatering*

PENCONTENG said...

*telan air liur menengoknye*

betul betul. lain benar cara makan bulan ramadhan dengan bulan-bulan lain. rindukan bulan ramadhan.moga dpt ketemu lagi :(

asliner said...

nampak macam ikan pari bakar je..
betul ke? ^^

betul2..
selalunya selera masa bulan puasa sangat simple dan ringkas je..
kalau kite makan nasi, ada sikit kuah,ada telur goreng, n ada ulam pun dah boleh jalan..hehe

bighagenjo said...

lepas syawal, berat sudah tambah tambahhhh, haha

dhiera said...

ikan bakar ni yg marvellous~
lauk rumah saya sentiasa sama. tak berubah pun~

Amni said...

kicap cili tu macam makanan wajib amni jer,...kalau makan mesti nak ada kicap cili.. udang! lama tak makan... sedapnya laaaa... tapi ikan bakar memang terbaik lah nabilah!

Afzainizam said...

lepas raya ajerrr aku ponya tekak memang nak makan makanan kampung ajerrr .... masak singgang kerrr... ikan kembung bakar kerrr.... perghhhh cecah air asam boh cili lebih .... sentappppp

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
tribunal tuntutan pengguna berkaitan kereta

ikatankasihku said...

sedapnyer ikan bakar tu, kalau makan ngan cilipadi kicap + nasi panas2, tu je dah cukup selera dah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...