Thursday, October 13, 2011

ALAHAI MISS RED



Hye fwens.......hai

Kepada kawan-kawan blogger yang ada kat FB mungkin tahu tentang kisah Miss Red ni...

Actually.....Miss Red accident... bahagian belakang di langgar oleh sebuah kereta lain....kesian Miss Red...huhu...


Siapa salah....??

Kalau ikutkan...dua-dua salah...kereta tu salah sebab laju....

I salah..sebab mengundur kereta..
Tapi...kalau ikut kesalahan trafik... I salah...sebab mengundur.....kena RM 300.00....takpe la...pengajaran juga tuk I...

sayu je hati tengok Miss Red...huhu..
sorry Miss Red... (-_-)


kalau settle kat luar...takde la kena saman...and kos pembaikkan..dalam RM 500 je..makan masa 2 hari dah boleh siap....
tapi dah buat report...
so refer pada pihak Insurance..Pihak Insurance cover kos pembaikkan ni...dan juga kos pembaikan kereta yang langgar Miss Red tu...


ini bermakna..I akan berpisah dengan Miss Red dalm 2 minggu or lebih....alahai......patah kaki la bila takde Miss Red...
terpaksa lagi susahkan my dad...huhu...

my dad gak yang tolong uruskan semuanya....
kalau la I duduk jauh....siapa la gak nye nak tolong kan...?
sure pandai-pandai sendiri je...


dah buat report......dah melayang RM 300..
next month nak renew road tax.....confirm akan kena lebih...paling-paling kena dalam RM 700 ke atas..
dush..dush......kena korek saving la jawab nya....


bila di fikir-fikirkan semula.....dah banyak kali Miss Red kena di tempat yang sama....time CERMIN RETAK...minggu lepas..MASALAH BATTERY..kat sini gak....kebetulan gak nya...entah la...

nak pinjam motor Mr Bean ni bawak pi kerja....selamat tak...? hehe...


27 comments:

IMANSHAH said...

Erm adat pemandu kereta

ikatankasihku said...

malang tak berbaukan..memang segan kalau minta tolong ngan orang, walau dgn ayah sendiri, tp nak buat macamne...semua tak di jangka.. :(

Kakzakie said...

Kalau pandai naik motor best jugakan. Kereta kakak hari itu undur tercium kereta hubby dah ada warna kereta hubby lekat kat bonet kereta kakak sampai sekarang. Belum buat lagi sebab musim hujan lambatlah kalau buat kerja spray...

pipoq said...

rezeki..redho je la..

redza said...

pengajaran utk lebih berhati-hati...ada masalah tak ngan power window neo nih??

nurkaloi said...

alamk duit terbang takpe lagi
kereta habis jhnam eghhh






^__^ wish me luck for interview!

❤NazirahMoktar❤ said...

pasni kak nabilah hati2 ye..kemalangan ni tak leh jangka.biar hbis duit,keta calar dari nyawa kt bahaya,kan..

Amni said...

last year, habis 1k lebih sebab kelisa amni.. tu bukan mani buat tu... kawan pinjam kereta then eksiden.. tapi amni yang kena bayar semua..

lepas tu adik pakai keta plak, eksiden.. calar teruk kat depan.. hari tu, gf anak boss keluar parking tak dia langgar kereta amni yang baik punya parking... calar kat belakang plak.. bengang jer.. setiap tahun, ada je yang kena,, huu,,,'

p/s: kalau kes nabilah ni, err.. memang nabilah salah... huu... kalau kereta lurus, memang tak fikir orang akan keluar parking... jadi, yang keluar parking or undur kena hati-hati.. hee.. sebab amni dah kena jugak kes macam ni masa amik lesen dulu.. undur tak perasan ada kereta laju... yang laju tu pulak bapak JPJ,.. memang naya la kena ceramah...

Prince Halilintar said...

byk betul dugaaan kat miss red tu kan..cian nabilah..kene saving lbh bulan ni..

YanaMIB said...

nmpk truk jugak kete yg melanggar mis red tu ye..hurmm ni namanya malang x berbau..dh nama pn eksiden kan..=)

klu ai ni agak fobia kejap nk bwk kete kt area tu..hihi..chill ye nabilah.. =)

YanaMIB said...

nmpk truk jugak kete yg melanggar mis red tu ye..hurmm ni namanya malang x berbau..dh nama pn eksiden kan..=)

klu ai ni agak fobia kejap nk bwk kete kt area tu..hihi..chill ye nabilah.. =)

munna said...

KESIANNYA MISS RED.... ITU SEMUA MESTI TERJADI KLU KITA PAKAI KERETA....

aliesha kirana said...

sabar ajelah nabilah..dugaan kan.. cian miss red. huhhuhu.. AK senang, xyah bawak kete, driver yg bawak. driver bas. hahaahah!

apapun smoga semuanya berjalan lncr yee nabilah. dugaan hidup. byk2 sabar eh... sayang nabilah!

nabilah_2908 said...

@IMANSHAH

yupp.... :)

@ikatankasihku

tu la..pape pun syukur sngt...dalam musibah yg Allah beri...Allah tetap hulurkan bantuan..mudahkan segala urusan... :)

@Kakzakie

nasib baik calar je kan...kalau kemek..satu hal lagi... :)

@pipoq

yupp...hadapi dgn sabar....org lain lagi berat dugaannya kan..? :)

nabilah_2908 said...

@redza

buat masa ni takde masalah...ok je.. :)

@nurkaloi

risiko org berkereta...huhuh..

good luck dear..!! :)

@❤NazirahMoktar❤

yupp...ada kalanya kita dah cukup hati2...tp pihak lagi satu pulak tak...last2 kena gak...takdir.. ;)

@Amni

bak kata my mom kan..kalau kereta kita tu...asik ada jer yg tak kena...dah kena tukar kereta yg lain...kita tak boleh stick dgn kereta tu je...lepas ni pasti ada hal2 lain gak jadi....

nak tukar Miss Red ni...tapi sayang la...syng sngt pada dia..huhu...

bab salah tu...yupp..mmg saya salah... itu tak di nafikan... :)

mamat tu pun salah..sbb bawa laju..kat sini mana boleh laju2... :)

nabilah_2908 said...

@Prince Halilintar

yupp...Miss Red tu 'wangi' sy sentiasa risaukan dia...

@YanaMIB

sy ok je ni..semalam pun sempat round bandar Melaka..hehe... :)

thnks Yana... :)

@munna

takdir...kalau kita jalan kaki sekali pun...kalau Allah kata kena..kena juga..tul tak...? ;)

@aliesha kirana

kalau la tempat cari makan ni mudah..sy pun nak juga pakai driver mcm AK...

so duit takde la habis tiap2 bulan kt kete kan...banyk menda lain boleh beli..huhu... :)

Sayang AK gak..!! (^_^)❤

ainz said...

sy up sikit dari AK..sy ade scoot itam takde bumbung..pastu bile hujan, basah..MC, orang tak caye..sebab slalu demam..aih!

pengajaran buat nabilah..lepas ni lebih hati2..kete rosak boleh baiki...asalkan nabilah ok.. :)

lieynanilaz said...

nabilah....pengalaman yang berharga tuh!!..lepas ni bolehlah pasang sensor...:)

beautiful_rose said...

time2 tengah bulan macam ni la banyak masalah.lagi2 bila ada kereta.terbang melayang lagi duit.... -_-"

Kazaztan Team said...

alahai...perkara dah nak jadi..

Bigdaddyz said...

lamanya 2 minggu....

MiMiEy :) said...

nasib baik akk x apa2 .
kesian miss red,
nanti kalau rindu miss red melawat lah dia.
hehehe

Afzainizam said...

Adat memandu beb... kalau kita tak salah orang lain yang buat... kalau kita salah orang lain yang kena... kadang kedua-dua sekali salah

cuma sayang kat duit keluar melayang kalau kita selesai kat luar... kalau guna insuran tak kluar duit cuma nanti tang nak idup rodtax mahal lah...

apa pun saman tetap kena bayar RM 300 tu

Jom Terjah entry terbaru ??
tip cara mudah bersihkan seat kereta

Ati Masrif said...

nak wat camnekan...
nabilah...sabor ajolah

banyak benda yg kita dpt
belajar dari kesalahan kan

PENCONTENG said...

yang penting tiada kemalangan jiwa. alhamdulillah.

moga lebih berhati2 ya cik nabilah sayang :)

ade2mama said...

saman2 eheheeh
next time bwk slow2 k:)

gadisBunga said...

erk. sayu......calar dah bumper.....sobs!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...