Tuesday, October 04, 2011

BLOGGING DAN JODOH



Pada suatu hari, sedang Si Anak sedang syok membaca blog orang, Si Ibu pula sedang menonton tv. Sesekali Si Ibu sempat mengerling ke arah anak dia. Si Anak adakalanya senyum sendiri, adakalanya ketawa dan macam-macam la reaksinya yang dapat diperhatikan oleh Si Ibu



Lalu Si Ibu bertanya....

Ibu : awak blogging ni...takde ke sangkut dengan mana-mana blogger lelaki ?

Anak : gulp..!!(telan air liur sendiri) err....sangkut macam mana tu..? takde la..kawan-kawan je..tak terfikir lak sampai ke situ.

Ibu : sambil-sambil blogging tu..cari la calon...sampai bila nak macam ni...nanti dah tua baru nak kawin..baru nak beranak..kan susah..




Anak : errr..........

Ibu : cuba expose kan diri awak tu, bukan la nak suruh letak gambar awak banyak-banyak satu dua je..sesekali...orang nak kenal awak..tapi awak yang sembunyikan diri..

Anak : ........................ (senyum...tak perlu kata apa-apa)

" ada ke eh...blogger bertemu jodoh dalam dunia blog ni...?" bisik hati kecil Si Anak



Ha.......berbalik pada persoalan Si Anak tu kan....you all rasa ada tak...? yer la..sama-sama blogging..tak pernah jumpa dalam dunia reality...hanya bertemu di blog...tapi mereka jatuh cinta.....ada tak kes macam ni..?? possible tak..??

I tak pernah dengar lak.....kalau ada...meh la share.....

Takmo la jawab " ade jee......" bak meh link blog tu sekali.....boleh...?pang


37 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ada!

penah baca blog nurulism.com?


dia blogger boleh kata pemes jugak ah..

lelaki tu takda blog..tp jatuh cinta kat dia melalui blog (dia suka baca blog nurulism tu)


skang dh ada 2 anak..diaorng takda cintan-cintun..lelaki tu terus lamar dia aje ikut emel..


very sweet kalau baca..

beautiful_rose said...

ada....ramai di kalangan kenalan aku di blog bertemu jodoh di sini jugak....

nabilah_2908 said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

oh iyer ke....nk tgk lah blog tu... :)

@beautiful_rose

sungguh....? boleh bagi salah satu link blog kwn tu..? :)

Deeyaudeen Sabri said...

ade ade ade.. :)

redza said...

ada je :)

nabilah_2908 said...

@Deeyaudeen Sabri

ade...?? meh la share link blog tu... :)

@redza

sungguh...siapa...? :)

KAMIHIDUP said...

ada juga, mesti ada yang bertemu jodoh.

YanaMIB said...

u nk cth org kapel through blog?? nah ni dua calon²nya

http://www.sunahsukasakura.com/
and
http://www.adybudika.com/

tp kan kita xsure dorg still kapel lg ke x..hihi tp kita tau dorg mmg jatoh cinta dr blogging..jmpe2 time gathering..eh nnt ada gathering blogger u join la =)

ainz said...

buat mase ni sy takpenah jumpe blogger yang bercinta dalam blog..macam RINA cakap tu, ade laaa...sorang blogger dan sorang lagi bukan.. :)

PS: jom gath,nakk? hhuhuhu...

dhiera said...

ibu sapa tanya? ibu kamu ke? hee...

saya tak pernah dengar la plak.. tp dari komen2 kat atas ni, ramai juga ye~

gadisbunga said...

ada!!! tgh prepare nak kawen ni ha. tapi nak letak link tak berani. takut tuan punya badan tak setuju. nanti kite tanya dia dulu ye... :)

Cik SHiNJU said...

dialog mak n anak tu kat umah u kan? ;)

Amni said...

err.. amni ngan mirul dua-dua blogerr.. err.. hihi...

mudah-mudahan si anak bertemu jodoh yang paling baik.... amin...

Cik Bambam said...

ade jek.. x slp amalina si lesung pipit ngan kirin..kalau x silap la..hehehe

Rinna said...

Yang anak tu Nabila ker?? heheh saje je tanya.. :))

sizuka[Izzati] said...

setuju dgn cik betty :)

Ati Masrif said...

kiut jeh cadangan mak nabilah tu

apakata cuba pulak :)

aliesha kirana said...

insyaAllah ade je nabilah. tp AK pun tak jumpa lg pasangan ni. mgkin AK kot nnti. hahaahahahah! persoalan jodoh ni rahsia Allah, Dia boleh ketemukan kita dgn jodoh kita dlm pelbagai keadaan, yg kita sendiri tak sangka. termasuklah melalui blog..

siapa tahu kan.. satu hari nnti.. hmmm..hehehehe..

amin!

ana ayesha said...

interesting ! nak jugak tau kapel yg bertemu jodoh dari laan blog, kalau dah jodoh akan sampailah juga ....

Leeya Hezlin said...

rasanya ada juga yang bertemu jodoh di blog..
cuma buat masa ni tak ada pula kawan2 yang bertemu jodoh di sini..
>_<

Zul Fattah said...

haha.. aku solo lg.. nk masuk line.. boleh la

chunna said...

eh. interesting jugak idea ni=)

YOUsoF said...

Kawan maya si anak : Ada je. Tapi tak ada link untuk dikongsi la. hehe



Tapi kalau dapat jumpa yang baik budi dan pekertinya.. Moleklah diangkat perhubungan tu ke tahap lebih tinggi yang lebih diberkati.. ;)

Bigdaddyz said...

haha...suka dgn zul fattah punya komen...senang dan segera....

ikatankasihku said...

nabilah kene lah tonjolkan diri sesekali..jarang2 dpt tgk tuan punyer blog ni..mesti manis kan orgnyer...hehehe

ILA HonEyBuNNy said...

tu la..betul kata kak ikin..ila pun xpernah tgk nabilah..n yakin manis jgk orgnya sbb nabilah pandai memasak..ehhe

kalau ada jdoh..alam maya pun bertemu jgk kan..ehheh

Maya Mayana said...

ade kot mcm zack zuhairi ramai betul peminat dia especially pompuan,manalah tahu dr peminat jd isteri pulak kan?

hai adik...kasi address kamu kat fb akak maya mayana, adik menang teka-teki giveaway akak hari tu..ingat tk?

nabilah_2908 said...

@KAMIHIDUP

belum pernah mendengarnya... :)

@YanaMIB

wah...nice...thnks tuk link ni...secara tak langsung..leh tambah kawan blog... :)

gath...sy tk pernh join lagi..huhu...tgk la...myb 1 day...segan la...huhuhu...(^_^)

@ainz

gath....huhuhu..sounds fun...tp..segan la..ngeee....(^_^)

@dhiera

Ibu sape la tu kan...? hehehe.. :P

sama lah kita...tak pernh dgr lagi or kenal dgn blogger mcm ni.. :)

@gadisbunga

wah...siapa la blogger tu yer...nk kenal...huhu...mesti sweet je cerita mereka kan..? :)

nabilah_2908 said...

@Cik SHiNJU

huhuhu...mungkin...(^_^)V

@Amni

ala..kes Amni xboleh kira...hehe...walaupun cerita2 kt blog you all sweet sesngt..!! :)

@Cik Bambam

tak kenal lak blogger tu...takpe..nnti sy google..cari nama mereka :)

@Rinna

errr....ha'ah kak...hehe..(^_^)

@Sizuka

kenal juga yer dgn blogger tu..? :)

nabilah_2908 said...

@Ati Masrif

haha..kantoi...akak dah tau eh..? :)
boleh di ikut...nnti la..hehe.. :)

@aliesha kirana

sy tidak mengharapkan bertemu jodoh di sini..hehe...cuma nak berkongsi cerita...

kalau dah takdir Allah dipertemukan dgn cara ni...sy terima je..hehe..

mudah-mudahan kan..Amin kan juga...Aminn.......(^_^)

@ana ayesha

yupp..menarik kan kalau jumpa cerita2 mcm ni...tu yg sy minta link..

leh tambah kenalan...kongsi kisah mereka... :)

@Leeya Hezlin

tu la kan..cuma kita je yg tak tau.. :)

@Zul Fattah

alahai....hehe...(^_^)

nabilah_2908 said...

@chunna

chunna nk try...? sila la..hehe.. :)

@YOUsoF

nak jumpa tu payah kan..? hehe.. :)

@Bigdaddyz

haha...boleh cuba.. :)

@ikatankasihku

dah lama rasanya sy tak tempel gambar kt sini..huhu... kt FB DD ada terselit rasanya.. :)

sy biasa2 je orgnya...masam la kot...:P

@ILA HonEyBuNNy

ada je gambar2 sy kt FB...kalau free2..Ila godek la kt situ..huhu.. :)

@Maya Mayana

macam Zack...dia dah ada tunang..huhu..girl lain melepas.. :)

oh..sungguh ke...alhamdulillah...nanti sy hantar.. :)

ikatankasihku said...

kat fb dd ada, ramai sgt zz, keliru..nanti terjah kat cna..hehehe

syakey said...

tak penah dengar lagi kalau blog dgn blog. blog dgn pembaca tu macam adaaaa ja.

cambest kalau blog femes, dgn blog femes jugak. ewahhh. lepastu bergabung ahh blog diorg. hahah

PENCONTENG said...

kalau dah namanya jodoh, di alam realiti boleh berjumpa, di alam maya juga boleh ketemu hehe

segalanya di tangan Tuhan :)

nunama said...

banyak kak..... :) jeng3..

1. ariffshah.com dan adifstory.blogspot.com.

tapi, x sure status dorg macam mana sekarang.

kenal pun through blog. mmg sweet la.

2. nurulism.com.

ni lagi la sweet. suami dia silent reader blog dia. (masa tu belum jd suami lagi.hehe) pastu tukar2 pendapat via emel. suami dia doktor. dia lak masa tu tgh blaja architect kot kalo x silap.

3. emm x ingt.. hehe.

"jodoh ada di mana-mana"

wahaha~ ;)

All the best Kak Nabilah!! (^_^)

Afzainizam said...

kalau dah nama nyerr jodohhhh nak wat camne kan terima ajerrr leee

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
skuter sanyang motor sym

Nur said...

Memang ada yang bertemu jodoh melalui blog. Jodoh pertemuan di tangan Tuhan.. Apa yang penting kejujuran dan keikhlasan hati.. Sangat suka baca kisah di nurulism.com. Blogger, Nurul Haizum @ Chika bertemu jodoh dengan suaminya melalui penulisannya di blog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...