Tuesday, October 18, 2011

GEMUK ITU CANTIK




Ha...... I rasa....ada yang setuju ada yang tak setuju dengan ayat ini..

GEMUK ITU CANTIK

terpulang la pada citarasa masing-masing...yer tak...??



saja je la I nak share apa yang I baca malam tadi....

Majalah HARMONI..


keluaran terbaru....

I tertarik dengan artikel ini.....



Tubuh Gemuk, Panjang Umur...??

benarkah...??

pasti ada yang sukar percaya...tul tak...??

kajian mendapati....sekiranya mengamalkan gaya hidup sihat....dan paling penting...
tak terlalu obses untuk kurus....

Obses untuk kurus menyebabkan seseorang itu bertambah gemuk...dan berkemungkinan membahayakan kesihatan kerana sanggup mencuba perlbagai cara termasuk lah memakan produk-produk untuk kurus..

Bak kata Abang Bruno Mars..

"you're amazing, just the way you are"


tapi..berbalik pada Pencipta kita..tak kira kurus ke....gemuk ke....tua atau muda...kalau dah ajal tiba....kita pergi jua kan...?

jangan tak tahu.....yang kurus itu...tak semestinya sihat tau......pang


ramai juga yang macam ni kan...? badan nya kurus...tapi dia tetap merasakan yang dirinya gemuk...
I ada seorang kawan yang macam ni...

tak tau la dia nak kurus macam mana lagi.....kot badan dah tinggal rangka je baru dia berpuas hati....

macam-macam ragam.....

Manusia tidak pernah puas dengan apa yang telah dikurniakan......

.....peringatan untuk diri sendiri juga....


tak salah...yang gemuk nak jadi kurus...yang kurus nak jadi gemuk....tapi biar lah berpada-pada....
bersederhana lah.....dan bersyukur lah dengan apa yang dikurniakan...pang


p/s : apa majalah favorite you all eh....? share meh.


29 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

x kira gemuk atau kurus yg penting misti jaga kesihatan..


p/s: majalah impiana tp lama dah x beli save duit kikiki

Amni said...

betulll... yang kurus selalu banyak penyakit... oh!

amni kurus.. sangatt... nak gemok! hahaha.. tapi sekarang sedang amik makanan seimbang.. juga supplement.. =)

amni suka majalah wanita.. yang lain jarang sangat layan.. lebih suka komik.. hiks..

Cik Bambam said...

gemok sgt pon xleh.. penyakit jugak..ssh nak gerak.. smua jd malas.. mcm ai! hehehe.. so sederhana sudeh.. :P

❤NazirahMoktar❤ said...

bagi sy normal semua org ada perasaan mcm tu.yg kurus nak gemok,yg gemok nak kurus.tpi ikut kt buat cam mana la,kalo kt nak kurus,buat cra yg betul,jgn smpai sakit2 bdan kan.cume yg tak bestnye kalo org kurus ckp dia gemok. =,=

Kakzakie said...

Kalau boleh tak nak gemuk. Gemuk kalau tak banyak cholestrol dan sihat tak apa tapi susah nak bergerak kan...

psst... kakak beli NONA, Wanita, Jelita. Tapi kalu di ofis nie semuanya majalah business matters (tengok gambar je)

aliesha kirana said...

gemuk, tapi nak kurus. hehehe. cuma xdelah obses sgt. kalau obses, dh habis dh duit AK beli segala mcm produk tu. hahaha

ikut mata org jugak, ada yang suka tgk org gemuk. mcm AK, sape ntah yg sudi tgk. hahaha..

apapun love myself just the way i am. chewah! hhehehe

pssst, majalah fav AK, majalah mastika. aci tak? hahaah..

dh lama xbeli majalah2 jenis2 kewanitaan ni. hahaha

ainz said...

wahahahahaha! memang sy tengah on diet ni...untuk ke berat badan sebelum ni...banyak sangat attend open houz time syawal haritu..berat badan pun da naik..huhuhu

saya cakap saya gemuk..orang cakap saya tak gemuk..bukan sebab tak bersyukur..tapi..memang saya agak berisi sikit..orang je tak nampak sebab saya tinggi..huhuhu...

majalah fav...hurmm..takde la nabilah..memang jarang beli majalah..

pipoq said...

bersyukur je dengan apa yang Allah kurniakan pada kita..

Majalah ? lama tul dah tak beli majalah..hehehe

YanaMIB said...

kita xmo jd gemok..hehe wpn org ckp ai kurus kering, xcantik, xde shape, bla bla bla..pedulikkan aje..yg penting kita tahu bdn kita sehat..xde penyakit apa² esp kolestrol =)

munna said...

jgn kurus sgt dan jgn gemuk sgt....yg ptg jaga kesihatan...

ciEk NiENa said...

setuju.. kurus untuk sihat,bukan sebab obses.. huhu..

nurkaloi said...

kaloi suke mjlah e-pop
semua citer pasal korea hahahah

yer tak psti lagi kurus tu sihat
and gemuk tu byk penyakit
tapi yg penting kaloi gemok
sihat alhmdllh
tp tak cantik kannn hahaha


operasi kuruskan badan

ikatankasihku said...

TQ nabilah wish bezday akak :)

gemuk tak semesti tak cantik, cuma perlu maintainkan aje..& majalah kegemaran, pa&ma

Prince Halilintar said...

kecantikan seseorg dinilai dari sikapnya juga bukan fizikal semata2..

prince suke bace majalah kereta atau berkaitan teknologi..hehe

KAMIHIDUP said...

kesihatan penting. gemuk sihat takpe kot. ok je. :)

Papa Mifz said...

gemuk tapi sihat xpo....jgn gemok berpenyakit tuh kono di elakan...

Maya Mayana said...

tk nak over2 gemuk,berisi sikit boleh la...susah nk cri baju nanti hihi


majalah byk yg suka,tiap2 bulan encik abg belikan smpai tk terbaca akak ni dik...pening pulak pikir nk letak mana :)

MiMiEy :) said...

betul tuh akk,
mimi pon ada jgk pgalaman kawan yg dah mmg kurus tp asyik mrungut je ckp bdn gemuk. sampai rimas jgk kdg2 tu nak melayannye.
hahaha
x semestinya kurus jer cantik.

biar cantik di mata Allah je :P

❤NazirahMoktar❤ said...

akak,
saya xamik edit2 blog org kak..minta maaf sgt.sbb sy jenis xpuas edit blog org.sy suke edit blog sendiri je.huhu..hope akak xmarah ye.hihi :) akak blh je cri org edit blog lgi lawa macam whiteymommy.com ke.

sizuka[Izzati] said...

bersyukur dengan pemberian Allah dan menerima seadanya :)

suka baca Ana Muslim *HAHA old style*

Bigdaddyz said...

kalau gemuk ianya bermasalah sebenarnya ...harus jujur

dhiera said...

dulu, suka baca isihat dgn dara. sekarang, dah jarang bace majalah.

kita kena bersyukur dgn apa yg kita ada~

PENCONTENG said...

afdlin shauki, adibah noor, mereka big idols dalam hidup saya :)

ILA HonEyBuNNy said...

gemook atau kurus janji kita sihat kan...;_)

ila suka baca majalah rapi,remaja n dara..hehe

Ati Masrif said...

tapi kalau gemuk sangat akan mudah
dapat macam2 penyakit

jangan obes sgtlah yang penting
sihat

gadisBunga said...

saya gemuk. :D

asliner said...

betul..
kurus tak semestinya sihat..
badan kita alhamdulillah kurus..
tetapi..
setiap kali kalau kita nak berjogging..
sama ada petang atau pagi..
pasti ada kate-kate yang cakap macam nie "eh, kau nie lina..dah kursus pun nak jogging lagi"

tapi siyeslah..
agak sakit hati je dengar soalan tue..haha

p/s: majalah feveret? erm..sejak 2 3 menjak nie..tak sempat nak beli majalah..tapi kite masih fokus majalah mastika..hehe

Anonymous said...

yg penting sihat...

hishamsidek said...

Salam

Lupakan kekecewaan sebelum ini kerana dengan adanye step by step ini anda akan dapat bentuk badan diimpikan selama ini....

Http://bit.ly/L7s23T

Katakan tak nak pada lemak......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...