Friday, October 21, 2011

JANGGUT HANTU




Hello......

presenting....Mr Tedd.......


nampak tak apa yang ada kat Mr Tedd tu...??
tak nampak..takpe...tengok kat bawah pulak......


ha....nampak dah kan menda-menda merah tu....??
you all teka.....ape menda tu eh...?

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

dah dapat teka dah...?
takdepat..tak pe...meh scroll lagi ke bawah.....


kalau yang biasa makan jeruk/asam..tau la kot apa menda ni....
I panggil Janggut Hantu...hehehe...


masa jalan-jalan kat Giant...nampak lak orang jual asam/jeruk yang pelbagai....3 pack 5 ringgit...1 pack 2 ringgit....harus la ambil yang 3..tul tak..? huhu...

ternampak si janggut merah ni......terus rasa nak beli..
lama sangat tak makan...lama sangat-sangat....sebab I tak bape gemar makanan macam ni...

entah kenapa teringin lak....tu yang beli...


I tak tau la pulak nama betul asam ni...

kalau you all nak tau...I bukan penggemar makanan yang masam-masam...dalam erti kata lain...makanan yang terlalu masam.....

contoh macam ......

macam dalam gambar ni la...
asam boi...
limau masam...

ha.....
lagi satu..
mangga muda yang masam.....


erk...menda-menda ni..memang I tak makan....huhu...

pasti ada antara you all yang suka kan..?

so...you all yang mana.....sukakan makanan yang masam-masam or same like me..?ye

29 comments:

Kakzakie said...

Siapalah yg bagi nama janggut hantu tu? Kakak pun suka makan asam ini. Sebab masa makan berhantu tak nak berhenti so call it janggut hantu ye:)

d_tieah said...

Suka makan benda tu jugak eh.. Hehehe.. Alamak, terasa kembang plak air liur ni tengok.. Hahaha.. Serius, lama kot dah tak makan..

ainz said...

waaaaaaaaaaaaaa....dah lame tak makan asam janggut! ahahaha...memang fav sy ni..2 jenis asam fav sy dulu: asam janggut dengan asam baldu..suke2 hati je bagi name,kan? ;p

Umie Artoqiemie said...

akak panggil janggut? hahahahaha.. kami panggil tabako..

KAMIHIDUP said...

KAMI penggila jeruk!

❤NazirahMoktar❤ said...

suke gak asam tu.heheh..tpi xtau nama pon.xda bgi name pon. :)

munna said...

dulu klu ada org jual asam2 ni mesti beli...skrg dah kurans lah makan asam2 ni nabila ...hormon dan beranak lain agaknya

En iLham said...

dah terase dah kat tekak bile tgk semua asam tu
sodapnya
saya memang penggila asam jugak
dah sampai orang kate mcm ppuan mengidam plak
haha

nurkaloi said...

ehehe pnggil asam jggut jerk
tp memang syok lau mkn asam
dpt plak mgge muda kan
pegh terbaik ! heheh

beautiful_rose said...

aku tak tentu...ada masa2 aku suka masam kadang2 suka manis.dan sebenarnya aku jarang ambil makanan manis dan masam.sikit2 tu boleh la nak selalu,macam tak boleh nak terima pulak...heheh

pape pon y pentng jage kesihatan kan =)

MiMiEy :) said...

mimi pon x suka makan yg masam2 ni

pelik je namanya.

hahahaha

ILA HonEyBuNNy said...

oooo janggut hantu namanya...ehhehe...pandai nabilah bagi nama yer..hehe..

ila xleh sangat makan masam2..mama xbg..huawwaw

dhiera said...

saya suka sangat makan masam~
saya panggil asam tu asam janggut jugak!

Prince Halilintar said...

mangga muda prince mmg suke buat cicah..asam2 ni kdg2 makn jgk..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

oh asam janggut hantu penah makan masa kecik-kecik dulu..rsnya manis kan x masam sgt..


akak pon x gemar sgt makanan masam-masam..suka yg manis-manis hehe

::mak incik:: said...

haha.. scary gile name asam die... fatin suke makan asam.. tapi abah selalu marah... haha... ;)

Amni said...

amni pon tak layan sangat yang masam-masam.. tapi kadang2 bila dah teringin, dah tak kira dah.. lagi la kalau mangga muda tu.. wahhh.. sedap la pulak. hiks.. buat ulam.. makan dengan sambal kicap campur belacan.. kecur plak air liur.. huhu

merahitujambu said...

dh lama x makan asam tu...serius dulu suka sgt

PinQib said...

huhu... kalau asam tuu ada macam bau tengik sikit kan.. suka asam kulit oren.. besttt =)

ana ayesha said...

hi nabilah

knp panggil janggut antu? ni mesti kes pernah nmpk ke?

teringat waktu sek dulu suka beli asam ni

asam ni suka jugak mkn tapi tak blh selalu sbb ada pengawet tak elok utk kesihatan

mangga muda kdg2 tu mkn jugak apalagi kalau dpt free hehehe sedap jugak mkn dgn pencicah yum2

TheChekJah said...

orang yang suka makan asam ni romantik tau....

Anonymous said...

Lama dh x mkn hantu janggut hantu tu

ikatankasihku said...

samalah kita nabilah..akak time ngandung pon tak suka mkn masam2..tak ngandung pon mmg tak akan makan punyer..

IMANSHAH said...

asam sangat awasome

ikatankasihku said...

nabilah, akak tag nabilah yer .

aliesha kirana said...

sedap makan janggut hantu ni. kn. hehe. tp lepas makan, dia mcm dok terasa kt lidah. xselesa. huhu

YOUsoF said...

Lamaaaaa dah tak makan asam janggut merah tu.. ;D

Ann Huda (Ate) said...

Ate kurang suka benda yg masam2 tapi kalau asam merah atas tu ate makan pasal dia masam2 manis. Asam kecut (asam boi) pun ate makan juga tapi hanya masa rasa loya2 atau ngantuk masa meeting...hahaha.

Afzainizam said...

Ohhhhh sedap gak tu.... janggut hantu ni buat pakai betik agaknyerrr.... tapi dulu aku suka asam anggur perrrgghhh berantu gak tu

Maaf lama tak ziarah kamu semua.. Minggu lepas out station lerr...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip cari kereta terpakai proton perodua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...