Friday, October 07, 2011

MEDAN IKAN BAKAR SERKAM



Selamat Hari Jumaat kawan-kawan...!!!hai

Hari ni nak cerita tentang

Medan Ikan Bakar Serkam.

pergi sana untuk celebrate Birthday My Mom hari Rabu yang lepas...


I ada gak snap-snap gambo ni..tapi tak cantik..sebab guna Miss White...kalau I bawa Cik Canon...cantik la sikit..huhu..so pinjam gambo orang la yupp..


Medan Ikan Bakar Serkam ni..merupakan Medan Ikan Bakar yang paling awal... lepas tu baru la wujud Umbai..dan lain-lain lagi...

I pergi kedai yang dalam gambar ni...nama kedai tak ingat sangat...yang I ingat...nama 'Nizam' je..huhu..


ada jambatan...best tak...??
kat sini ada 2 side....Side belah sana...takde orang...huhu....walaupun tu tempat baru....
kami lebih tertarik ke side sini..walaupun kedai lama...

cantik juga tempat ni.....meh tengok lagi...

deretan bot...


see.....kt side belah sana...gelap je kan...??


suka la tengok bot-bot yang bersusun ni...sesekali bergerak dengan sekata bila di lambung arus sungai...

Budak Noti.....


Birthday Girl..........


Birthday Girl lagi........


My Super Dad...!!!


Otak-otak dah sampai.......


rajin nyer tuangkan air....padahal time ni I tengah dera dia...hehehe...
I kata jangan gerak....dok macam tu je..nak ambil gambar.....dia dok kaku macam ni je la selama beberapa saat...hehehehe...wek

(menyakat DD adalah perkara paling best dalam hidup ini..yeah..!!!)



makanan dah tiba.....nasi lemak yang banyak....sambal..timun...kacang dan papadom di asingkan...
nasi lemak yang sangat lemak...memang terasa santannya...

SEDAP..!!!


Ini namanya LOKAN.....first time makan...sedap.....
Lokan ni masak halia....sedapnya......kuah dia boleh di hirup...

Orang lain dah makan...I belum sentuh lagi nasi I...sibuk ambil gambar....


asik ikan bakar je...tukar lak kali ni..ambil ikan 3 rasa...
sedap...

isi lembut...garing...sayur pun banyak...kira lengkap la menu ni...


tengok nasi my mom...dah separuh....I punya tak luak lagi...hehehe..
eh..lupa lak...SOTONG GORENG TEPUNG..wajib ada..!!
my favorite tau...weee....sedap...!!


wokeh...tangan dah gigil kelaparan.....time tuk makann.........
overall....makanan kat sini sangat sedap...harga pun berpatutan

tempat ni agak jauh sikit dari Umbai....
biasanya I cerita...I selalu pergi kat Jeti Anjung Batu...tapi tempat tu tutup...tu yang kami bergerak ke Serkam pulak....first time I tiba kat sini...

nanti nak datang lagi...itu pasti.....ye

psst....esok cuti....yehaaa....!!! sempena TYT Melaka...pada yang memang cuti esok...buat2 tak nampak je la ayat ni yupp....ayat ini hanya untuk golongan pekerja yang bekerja pada hari SABTU sahaja...hehehe..wek

22 comments:

ikatankasihku said...

SOTONG GORENG TEPONG TU SEDAPNYER...

kat "Crystal Bay" pon sedap jugak.. :)

nabilah_2908 said...

@ikatankasihku

kt situ ramai sangat orang..sesak... :)

lebih suka tempat2 yg tak ramai...tp sedap... :)

beautiful_rose said...

waa.lamenye tak makn ikan bakar...sedapnye sedapnye sedapnye....

Prince Halilintar said...

ok2..prince wat2 xbace ayat last tu..hehe:p

lokan tu prince pernah rase sekali mase pergi johor klu tak silap..tapi xminat sgt la..

kecian DD kene buli oleh kakaknya...haha

amierah said...

wah, tempat ni dekat dengan rumah saya. selalunya bila ke medan ikan bakar serkam, mesti ke kedai yang ni jugak. sedap dan harga berpatutan...

Qaseh dalia adelia said...

happy besday buat mama kamu .. enjoy it

kella said...

addoi.. semuanya menyelerakan lahh... ooohh.. saya rasa lapar... suka nya tengok dak noti tu.. comey je.. rasa nak cubit pipinya tu! =D

YanaMIB said...

serkam eh..orait akan dimasukkan dlm list JJCM bila blk kg asben kt melaka nnt..hihi =)

fara said...

nyum2.. kat sini teguq air liur.. hehhehe

fara kalo g makan ngan family kedai ikan bakar mesti oder

-nasi putih
-ikan bakar
-ikan masak 3 rase tu @ ikan masak stim (kadang- kadang sbb umi tasuke)
-kerang belada
-kangkong goreng belacan
n opkos sotong goreng tepong!!! hahahha

biasenye pegi lebih dari 1 family.. kasi riuh!! dgn sore baby nages.. adik sedare lari2 hahahhaha walaupown agak mengangu nafsu... tapi enjoy... sebab ramai... hehhehe


n selamat ahri lahir untuk mak... semoge panjang umor, murah rezeki... :D

mOon jOhari said...

waaaa....baru tingat...dah lama x makan lOkan...waaaa...nak makan lOkan jgk.....

aliesha kirana said...

wah! sonok ah nabilah cuti esok. heehehe. wah smbut birthday dgn makan2 eh. smoga pnjang umur murah rezeki ye ibu nabilah! hehe.

xpenah makan lokan..

oya said...

teringin plak otak2..

redza said...

kesian DD selalu kena sakat hehe

Ati Masrif said...

lama tak makan ikan bakar

yg pernah sampai pun
kat umbai..betui tak?
lama dah tu... :)

MiMiEy :) said...

wah. sedapnye,
lapar pulak rasanya .

btw, happy birthday untuk mak akk :)

Cik SHiNJU said...

Perghhh...terliur gila..
Ujan2 ni perut cepat lapo...

ILA HonEyBuNNy said...

nyum3....

dah la ila duk terliur nasi lemak sekarang neh...ehhehhe

asliner said...

mak aih..
sedap giler makanannya..
nak..nak..nak..=)

Afzainizam said...

kalu kat umbai dah selalu tapi kalu kat Medan Ikan Bakar Serkam tu belum lagi....


pada your mummm

hapi Birthday Mummy....

yang pasti tempat tu spacial sekali untuk celebrate

best lauk pauk tu semua

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
skuter sanyang motor sym

dhiera said...

yg ni lagi awal ea dr umbai~ nt bole la pegi. hek

ainz said...

sy tak penah sampai ke sini lagi, nabilah...biase makan kat umbai je..umbai memang sangat dekat ngn umah pakngah sy..jalan kaki pun bleh..heee

samdaddycool said...

Thanks untuk credit gambar tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...