Monday, October 17, 2011

PROJEK HUJUNG MINGGU



If I letak gambar-gambar ni...you all boleh teka tak projek apa yang I buat weekend yang lepas..??




ha...apa eh yang ada dalam fikiran you all...?? hehehe
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Ini hasil akhir......habis hadam dalam perut.....
ha...dah dapat teka ke belum,...???

takpe la...takpayah pening-pening nak teka...meh I tunjuk meh.......
v
v
v
v
v
v

I try buat Apam Dot.Dot la...

dan ini la hasilnya..........
sedap sangat bila makan time panas.....gebu dan lembut...


ala-ala glow in dark je kan...? hehehe...
mula-mula tak yakin gak..kot la tak sedap...tak menjadi..

tapi bila tengok my dad makan laju.....maknanya sedap la tu..huhu...
my mom pun begitu..

DD...tok sah cakap la..I sentiasa mendapat sokongan 100% dari dia..hehe...

buat masa ni...I guna bahan yang ada kat rumah je...

yer la...first time la kata kan..buat nya tak menjadi..agak membazir kan...??
tapi alhamdulillah menjadi....suka...suka...joget

pewarna hijau & merah ni..lebihan masa buat biskut sugi raya yang lepas...
paper cup pun baki-baki buat kuih raya gak..wek

untuk filing.. I guna kaya je.....

piping bag pun xde...hanya guna sudu...




nak buat dot.dot tu...hahaha...macam-macam menda yang I guna...
chopstick...toothpick pun ada gak...

haha...asalkan dapat bentuk dot dot tu jadi la..
kreatif la sikit kan..

next time boleh buat yang lebih proper sikit.....

mahu resepinya tak....??

I ambil dari sini...


try la usha......pang

25 comments:

Amni said...

wahhhhh... cantik2! suka nabilah... sangat rajin! amni memang tak reti.. actually, kurang minat nak buat.. suka tengok jer orang buat.. hiks..

Kakzakie said...

Kalau rajin mesti jadi ZN. Makan masa panas-panas hm... tak terbayang sedapnya:)

YanaMIB said...

apam polkadot ni sgt glemer skrg kn? kwn2 ai ramai dh jual apam ni kt fesbuk..huhu ai je mls nk buat..sbb bkn favvy lah apam apam ni..heee =)

Nuri said...

cantik je apam tu...ni dh berjaya la ni...

tia said...

nak buat dot dot tu guna plastik biasa pon okay. pastu gunting je kat sudut tu sikit. hihi!

ikatankasihku said...

musim apam polkadot skrg..ni dah teror ni, boleh buat bisnes ni nabilah... :)
cute2 semuanya...tq share link resepi :)

pipoq said...

kalo jual tu rasanya mesti cepat abis..hehehe

munna said...

KAKA MUNNA BUAT MLM SEMALAM..SAMBIL AJAR ADIK YG NAK BELAJAR BUAT APAM DOT DOT

dhiera said...

baru plan nak buat apam polka dot dgn adik weekend nt.

nampak sedap~

❤NazirahMoktar❤ said...

comel2..hijau ngn pink memg kombinasi yg comel..nmpak sedap lak.huhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah pandai! walaupon first time tp menjadik kira tere ah tu!

aliesha kirana said...

wah! rajin btol nabilah! menjadik lak tu. hehee. hebat! umah Ak xde oven, kalu x, mcm2 resepi AK nk try. hheehe

Prince Halilintar said...

walaupon prince xrasenya..tapi prince tahu mesti sedap sgt tu...

ainz said...

comel3! kat sini tak banyak pekakas memasak..tak bleh buat sangat kuih muih..

kat melaka dulu,kami rajin gak buat apam ais krim soda..yang merekah tengah2 tu..suke buat macam2 kale..heee..

Ati Masrif said...

nampak yang belang pun ada :D

oya said...

dpt agak apam comel nih..mcm cendawan

Kazaztan Team said...

dah usha.....ehehehheh.. dah lama teringin nak buat...tak buat2 jugakkk

Leeya Hezlin said...

wah...bestnye...huhu..
cantik la combination warna apam tu..
mai la anta ke sabah..
hehehehe..
>_<

merahitujambu said...

comel dan cantik!!!!

Rinna said...

Woww sedapnyaa apam polkodot tuh.. gebu jer akak tengok.. :)

Papa Mifz said...

fewit...berbakat yer...comel2 jer tgk...pos la sikit...

ILA HonEyBuNNy said...

nabilah wat suspen ja....ila tertanya gak...tgk gmbr2 dr awal...benda apa la neh...hehe

sedappnya....

asliner said...

akan buat bende nie...
tapi bile dah free lah..hehe

p/s: akak tak nak kirim sini ke? hehe

MiMiEy :) said...

akak ni rajin lah memasak
mimi ni apa pon x reti nak masak.
hahaha
mesti happy kan apa yg kita buat tu jadi.

macam sedap je.
boleh le pos skit kat mimi
hehehe

YOUsoF said...

Waaaah! Kebetulan yang cantik! Baru je lepas beli dan rasa apam comel ni. Kebtulan betul lah. Kalaulah pandai buat sendiri.. ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...