Thursday, October 27, 2011

S.M.I.L.E




photo credit


Seorang kawan mengadu yang dia sangat stress bila orang-orang sekeliling suka sangat bertanya

" BILA NAK KAWIN"

I layan kan je la...dengar luahan hatinya.....

Lepas tu dia kata...

"Aku tengok kau ni relax je.....tak kisah ke kalau tak kawin...??"

I cuma....senyum tak perlu kata apa-apa....

I ada cara tersendiri tuk tangani masalah itu..berlapang dada lah...
masih banyak perkara lain yang perlu difikirkan....

psst....asal dia nampak muka I..ini la topik yg dia suka bawa...aduhai...
nak jaga hati punya pasal...layankan juga....
adakalanya I tukar topik lain...jahatkan I ni..huhuhu...no

Oh kawan........kot yer pun kamu stress...jangan la bawa kawan mu ini turut stress sama...


photo credit

tak mo dapat jerawat kan...??

tak mo muka berkedut kan...??

nak lesung pipit tak....??

apa tunggu lagi.....

photo credit
senyummm............... (^_~)V

maaf lah...ini sekadar luahan hati.....bukan berniat nak burukkan mana-mana pihak...
Insya'Allah...dia tak tahu pun pasal blog ni..


p/s : oh....anniversary APA KATA HATI yang ketiga tinggal seminggu je lagi... emo7

22 comments:

luahfikiran said...

SALAM,
LF MEMAHAMI. MENDOAKAN YG TERBAIK UTK NABILAH

Amni said...

huhuhuhuhu.. tau.. memang stress bila orang asyik tanya.. lagi la kalau kita sorang jer yang tak kawen lagi..a doyaiii...

♛ NazirahMoktar ♛ said...

xkire laki ke pempuan,semua pon stress bab jodoh.tmbh org2 tua suke sgt menanya..kalo kwn akak nak sgt kwin,cari la jodoh cpt.skrg ni zaman org pempuan pon blh cari sendiri..xda dah istilah perigi cari timba.. :)

lieynanilaz said...

hoho...saya tengah alami sekarang..

saya cuma tersenyum jerk tak perlu kata apa-apa...:)

atty's said...

kang kalau dah kawin..org tanya lak ..bila nak dpt anak..lepas dpt anak sorg.bila nak dpt anak no 2 lak..

KAMIHIDUP said...

ada jodoh kahwin, doakan yang terbaik tuk kamu. :)

redza said...

soalan cepu emas

aliesha kirana said...

hahaah. mujur AK masih selamat dr soalan ni. malangnya ada satu soalan yg sllu xselamat.

"Bila nk kurus?"

haishhh! hanginn.. =_="

YanaMIB said...

soklan cliche..sama gak dgn "bila nk ada anak?", "bila nk tmbh anak..?"

hope perjalanan hidup u dipermudahkan ye nabilah..err tp kn bg ai bgs pn klu dia tau blog u..hihi at least dia bc apa yg terpendam dlm hati u...cuma jgn dia sentap lbh majuk dgn u udah lerr..hikss =)

oya said...

soalan tu dah lali kat kepala otak nih..

Papa Mifz said...

sampai jodoh kawen la kan....:)

ainz said...

ahaha...family saya datang KL baru2 ni..siap bagi kain untuk tunang..erkk..mane nak cekau calon?? tensen, memang tensen..sy pk satu je..mereka sayang kita..sbb tu keep asking..seronok kalo ramai tanye..maknanya, ramai la yang sayang kita..think +ve.. :)

Kakzakie said...

Benar dik akan tiba masanya ia kan tiba jua. Berdoalah kerana Dia maha mendengar. Kakak doakan juga.

AKH dah nak sambut ulangtahun ye:)

pipoq said...

kadang kadang tu yang bertanya pun tak kawen2 lagi tapi sebok2 tanya kat orang pulak..hehehe

apa pun, jodoh tu kan termasuk dalam qada dan qadar..sabor aje la..

ape yang penting ? dapatkan lesung pipit..hehehe

Ati Masrif said...

yang mereka2 tu pun kenalah
faham ..ada part yg boleh bicara
dan yg tidak...


p/s: coklat tahun lepas tu pun ada
lagi kak ati simpan tau :)

Daddylicious said...

jawap insyaallah sesaja...

MiMiEy :) said...

mimi pon ada kawan jenis macam ni.
asyik2 cerita pasal laki je.
bosan ~~~~

jodoh kan ditangan Allah.

nurkaloi said...

senyum tak perlu kata apa-apa
senyummm heheh

ILA HonEyBuNNy said...

jodoh itu rahsia Allah....

tersenyumlah di saat org bertya soklan2 gitu...insyaAllah pasti akan ada mkna di sebalik snyuman tu..;)

kella said...

betul! seyum je! kita pun kalo orang tanya sokla tu.. kasi je sedas 2 senyuman yang paling manis... sure ilang ingatan orang tu!! hehe

lama tak senyum lama lama kat sini kan.. sory ya nabilah... ni kita datang bawa senyuman...

hehe.. jumpa nabilah kat muka buku! =)

ikatankasihku said...

:)
benda yang baik akan sampai jua..hehehe

afzainizam said...

EEEMMMM buat bodo ajerr kalau orang tanya... cuma kalau dah berkali kali soalan tu jugak di tanya marah gak lahhh....

cakap ajerr lerrr.... Jodoh kan Allah tentukan... Insya Allah mungkin tak lama lagi lerr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
Sound for breeding lembu pejantan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...