Tuesday, October 25, 2011

TALI RAPTILIA



Al-kisah..........

Tepat jam 6.30 petang kedengaran sebuah kereta berhenti di hadapan rumah, derapan tapak kasut mula menghampiri pintu rumah, dan tak lama selepas itu kedengaran

" Assalammualaikum.............!!! tak jawab dosa......!!"

Suara itu bergema di setiap pelusuk rumah. Setiap orang yang berada di dalam rumah itu harus menjawab salam itu, selagi salam itu tidak di jawab....

" Assalammualaikum.............!!! tak jawab dosa......!!" ulangnya sekali lagi dengan girang.


" Wa'alaikumsalam.................."

Pemilik suara itu terus masuk ke dalam bilik, meletakkan bag sekolah dan sebagainya dan terus meluru mendapatkan ayahnya yang pada ketika itu sedang menonton tv.

" Ayah.....Ayah......esok kan Ustazah suruh bawa tali......."

" Tali apa...?"

" Tali........tali.....TALI REPTILIA......."


Hahahahahahaha..........tawa seisi rumah terhambur keluar...

" Tali apa dik....?" ujar Si Kakak

" Tali Reptilia la......eh...eh...bukan....tali apa eh.....ha..TALI RAFALI...."



Hahahahhaa.....ketawa lagi....

" Bukan lah.........."

" Habis tu tali apa.....?? TALI RAFAEL eh.....?" Pemilik suara itu mula keliru.



Si Kakak terus ketawa.....

" TALI RAFIA la dik............"



" Ha.......TALI RAFIA......Ustazah suruh ikat buku teks......."

" Dah....dah.......cepat pi mandi.....lepas ni nak mengaji pulak..balik nanti baru pergi ambil kat belakang tu......" arah Si Ayah.


Budak Tali Reptilia.....hahahhaa....ada je gelagat dia...


32 comments:

alien said...

tali.. tali.. talipon

nurkaloi said...

hahahah terbaik !
kelassss kau adik tali reptilia

ikatankasihku said...

hahahaha..kelakarlah dd ni..sabor je la

dhiera said...

banyak betul jenis-jenis tali ni~

PinQib said...

haha.. lawak... budak3 tak tau vocabulary lg.. =3

asliner said...

keh3..
die salah dengar kot..=)

JunAina said...

dah tiba musim memulangkan dan menerima buku baru...tapi tahun dua tahun depan baru dapat buku masih tiada dalam stok sekolah.

pipoq said...

tali yang diperbuat dari reptilia..hehehe

sib baik masa zaman sekolah dulu2 cikgu kelas selalu sponsor tali untuk ikat buku teks..

A.I said...

wakakakaka...tak tahan aku gelak! adohai anak ^_____^

abah khalisha said...

Cian Ana Raffali.hehehe

gadisBunga said...

tali reptilia tu ularrrrrssss dik. lariks!!!!

pena said...

hahaha.. adeh.. tali reptilia.. canggih tu.. hehe..

CT NoArIzAh ArIs said...

Lohhhh mati mati ingatkan budak pompuan scroll sampai bawah budak laki2... huhu tak kisahlah dikk janji tali kan..hehe!!

YanaMIB said...

hihi mmg cute kn bila bdk2 berckp..men belasah vocab dorg tuh..pehtu kita yg dh bsr sonok gelakkan dorg..haha x baek woo..=P

Judiene said...

Nasib baik dia tak cakap nak bawak binatang reptilia.
Haru nanti.
Hahaha.

Leeya Hezlin said...

hahaha..lucu la adik nabilah ni..
tali reptilia..
hehehehehe... >_<

sizuka[Izzati] said...

HAHAHAHAHA comel gila buat lawak

♛ NazirahMoktar ♛ said...

hahahahahahahha..berair mate saya kak tahan gelak..hahahahah..lawak la..msalahnya semua mcm lebih kurg je rafia kan.hehe

aliesha kirana said...

hahahaah! adehh hahahahaahah! lawak2! semua ayat keluar. hahahaahahahah!

munna said...

ada2 aje..buat lawak menghiburkan seisi keluarga ye

Ati Masrif said...

tali rafael...

nampak sgt kakak dia minat

awi rafeal...hehehe

MiMiEy :) said...

hahaha,
baca title post akk , mimi pon pelik, ada ke tali reptilia,
rupa-rupanya..
hahaha.

comel lah adik akk :)

oya said...

kelakar hahahha..tali rafia design baru tu reptilia..

ana ayesha said...

sama le abg hafiz pun ikaat buku dgn tali reptilia hahaha

tapikan tali rafia ni bolh buat kraftangan antaranya beg tapi ana pun tak berpeluang nak belajar .... rugi2x

YaYa said...

kelakarlah...takpe...janji tali..(^_^)

Afzainizam said...

oohhhh tali rafia.... bukan tali reptelia

aku pun konfius gak.... kalau aku cakap tali plastik ajerr... dulu mak aku suka buat bunga pakai tali rafia ni...

Jom Terjah entry terbaru ??
tip pentingnya nama pemandu kedua dalam insurans kereta

Amni said...

saya dok imagine macam mana tali raptalia.. hahahaha.. tali rafiaa... =p

ainz said...

suke hati dia je tuka2 name tali rafia,kan....

tali rafia said...

tali rafia surabaya|sacos de rafia|contoh tali rafia|tali rafia google|minimal order tali rafia|agen tali rafia|harga jual beli tali rafia|distributor tali rafia|bahan tali rafia|info tali rafia|produk tali rafia|pabrik tali rafia|katalog tali rafia|order tali rafia|tali rafia indonesia

tali rafia said...

tali rafia internet|bolsas de rafia|retail tali rafia|bisnis tali rafia|tali rafia|harga beli tali rafia|harga jual tali rafia|sacos rafia|ahli tali rafia|sacos tali rafia|grosir tali rafia|rafia planta|harga tali rafia|gudang tali rafia

tali rafia said...

mencari tali rafia di semua pilihan|produk tali rafia|beli jual tali rafia|gambar tali rafia|suplier tali rafia|jual beli tali rafia|blog tali rafia|beli tali rafia|tali rafia murah|tali rafia bandung|raffia tali rafia|aneka tali rafia|katalog produk tali rafia

tali rafia said...

tali rafia bitung|kualitas tali rafia|galeri tali rafia|bolsas rafia|tali rafia online|tali rafia terbuat dari|web tali rafia|produsen tali rafia|harga beli jual tali rafia|tali rafia jakarta|bahan pembuat tali rafia|jual tali rafia|spesialis tali rafia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...