Friday, October 14, 2011

UNCLE JOHNNY (14 GAMBAR)



Siapa la pulak Uncle Johnny tu yupp...?soal

Kejap lagi you all tau la...

Actually minggu lepas....kami satu family pergi makan kat sini....



You all pernah makan steam boat kat sini tak...?
Well...kiteorang memang suka makan kat sini...biasanya pergi kat Jusco Ayer Keroh
sangat sedap.....harga pun sangat berpatutan...


mudah juga nak buat pilihan....biasanya kami pilih set...
and harus lah pilih Set C...makan tuk 4 orang...

kalau nak ke sini..sila pastikan perut anda kosong yupp....kalau penuh...nanti tak larat nak habiskan..huhu...
lagi satu...sila pastikan anda memakai baju yang longgar...
sebab...??

lepas makan..sure perut buncit...hehehe...wek


Budak Noti in action....
Service kat sini pun sangat superb....tak lama menunggu....kejap je dah sampai...





sangat sopan brother ni....


Suka gambar ni...tapi gegar sikit la pulak....
Biasa la..snap-snap guna Miss White je...tak kuasa nak bawa Cik Canon...huhu..


yeay..dah sampai...


ada dua option...sup biasa & tomyam....
harus la pilih tomyam...baru ada umph..!!!

tomyam sedang di panaskan.....

and..kalau dah habis....boleh tambah lagi tomyam ini tampa sebarang caj tambahan...



Adin pun sibuk nak snap-snap gambo...huhu...


ni baru sebahagian....see..penuh kan 1 meja..huhu...
semuanya fresh....
sebahgian lagi adalah sayur-sayuran.....


macam tu juga dengan air.....order air yang lite2 je....Thai Tea pun ok...
boleh refill tau kalau kita order Thai Tea or Air Kosong...


Nasi Goreng....tak ingat nama...sangat sedap......


dah habis makan......huhu..

perut dah senak....lepas makan..tawaf la Jusco dulu..bagi lega-lega kan perut...huhu....
ha....kot ada yang teringin...boleh la pergi hujung minggu ni...
nak makan tuk dua orang pun boleh..ada set nya..

takmo makan steam boat....nak makan nasi goreng & others pun boleh....pang

psst....Uncle Johnny....I dah tolong promote kedai u....boleh dapat diskaun tak lepas ni...? huhuhu...wek


22 comments:

Cik Bambam said...

kita pon suka johnny~!!! :D
sos dia sedappp..siap hirup mcm sup lak..ehhehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak pon suka pakcik johnny's ni..tp kalau makan berdua akak amik set yg seorang sbb lauknya banyakkk x terhabiss..

ikatankasihku said...

dalam jusco kat ngan dfood court ke nabilah?mahal tak?mcm nak try jer

redza said...

tomyam sedappp

nabilah_2908 said...

@Cik Bambam

ha..lupa lak tang sos...unik kan rasa sos tu.. :)

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

yupp...harga pun tak mahal mana...mmg berbaloi.. :)

@ikatankasihku

nope...dekat sebelah McD...
harga not bad la..

kalau set tuk 4 orang...RM 59.90 ( tak termasuk air)
boleh makan tuk 5 or 6 orang... :)

Papa Mifz said...

papa mifz n wife sgt suko mkn kat Johhny nih...teringat maso dulu mula2 kawen g melaka dataran pahlawan tuh,ada johhny kan...staff nye sgt bagus..sgt prihatin sampai naik sogan den...hehe

* bdk2 yg lain semua dh ke klinik,makin beransur pulih..;)

atty's said...

lama dah tak makan kat sini..terliur nie..

munna said...

kak munna blm pernah lagi makaqn kat johnny ....nanti boleh cuba

Farhana Jafri said...

wee~!! sme la!! suke mkan kat Johny's!! steamboat murah.. srvice okay.. mkanan pun sodap2!! :D

ainz said...

selalu lalu lalang kat depan kedai pakcik johnny ni...tapi belum penah try lagi..kitorang suka lepak kat seoul garden, MP kalo nak makan steamboat..boleh try, la lepas ni..nnt cakap kat manager tu nabilah promote..heee :)

PinQib said...

mencabar iman la entry ni.. dah la duit ngah sutsut ni..
hahah .. haiiiiiiii nabilahhh

nurkaloi said...

best !
buat kaloi rase lapar petang2 camni @__@

aliesha kirana said...

wahhh.. AK xpenah makan steamboat lg. tingin tp xtau nk carik ktne..hehe

MiMiEy :) said...

wah, sedapnya.
mimi x pernah pg lg makan kat johnny tu

boleh dpt diskaun lebih ni.
hahaha

❤NazirahMoktar❤ said...

dulu penah makan sekali dengan kakak,sbb kakak suke.tpi entah la,tekak cam xleh nak terima sgt.bile kakak tgk kt mcm xmau mkn,order nasi gorg.nasi gorg die pulak sejuk je,tak best -,- emm,maybe makanan steamboat ni ikut tekak org gak kan.sya memg xbape sgt mknnan rebur2,celur2 ni

gadisBunga said...

tomyam kat johnnys sedap gile!!

ikatankasihku said...

boleh tahan..nak try pegi sekali lah...tq nabilah share info ni.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

kena cari neh minggu neh...

ila pun mmg suka makan kat johnnys...;)

asliner said...

macam best je..
makanan penuh kot atas meja..
itu yang kite suke..hihi

p/s: macam pernah dengarlah uncle johnny nie..tapi kat mane ye?

Leeya Hezlin said...

leeya pernah juga makan di johnnys..
best juga makan kat situ..
>_<

ciEk NiENa said...

ala, sya tak penah makan kat jhonny, hurm.. tiba-tiba teringin.. *mouthwatering*

Afzainizam said...

Perrgghhhh memang uncle johnnys ni masak sedap lahhh.. dah pernah try mmg best gilerrr....

puas hati beb...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
jamming show Volume 10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...