Saturday, November 12, 2011

BILA PINQIB DAN CIK BETTY BERTAYA



Bila Pinqib dan Cik Betty bertanya.....
harus la jawab...yer tak...??


Okey dokey......actually lebih kurang sama je soalan dan arahan mereka ni..so I combine together la eh...lepas tu buat adjustment sikit pada rules TAG ni..boleh kan...hehepang

Wokeh....jom kita mula kan.....sebelum tu nak diingatkan entri ini sangat panjang....huhu..

photo credit
RULES
You must post these rules
No tag back !
Post 11 things about themselves in their journal
Answer the questions the tagger set for you in their post
Create 11 new questions



1. Orang Melaka

2. Ada 3 adik beradik...semuanya perempuan.... ZND 1, ZND 2, ZND 3

3. Sedang minat sangat dengan warna PURPLE

4. Jatuh hati dengan lagu-lagu Bruno Mars

5. Suka cuba resepi-resepi baru

6.Suka tengok TV

7. Berangan nak jadi Penulis Novel, tapi nak update 1 episod seminggu sekali di LOVE SEGMENT pun payah, macam mana nak hasilkan sebuah novel..??

8. Berminat nak bekerja dengan di rumah-rumah kebajikan rumah orang-orang tua, anak-anak yatim...

9. Minat nak buka tadika, mengajar di tadika, kelas-kelas tuesyen ke..

10. Pernah menjadi seorang cikgu....tapi untuk 3 bulan je la...ala substitute teacher..pengalaman yang sangat manis tuk dikenang.....seronok..!!

11. Tak minat berniaga, lagi-lagi bab marketing. Kalau diminta jaga bahagian management...ok je...



Nama Penuh Sape
Zafira Nabilah

Makna tajuk di sebalik blog
APA KATA HATI....apa yang terlintas di hati itu la yang di coretkan di sini..

Tujuan berbelog
Saja suka-suka berkongsi kisah dengan rakan blogger yang lain

Aktif atau tak?
kalau I kata 1/2 aktif you all boleh terima tak...? hehehehe...

Suka blog yang macam mana?
tak memilih sangat cuma tak bape gemar blog 100% politik

Pendapat semua tentang Pinked?
Kamu ni kelakar and comel, itu la yang dibayangkan semasa membaca entri2 kamu, and blog kamu pun sangat cantik.

Pendapat semua tentang dunia blogging sekarang?
Ibarat cendawan tumbuh selepas hujan,

Nuffnang penting ka?
Penting juga, lagi-lagi bab analytic..

Pernah rasa bosan berblogging?
belum lagi setakat ni...huhu....

Harapan kepada blog di masa akan datang
moga terus bertahan pada masa yang akan datang, moga blog ini menjadi salah satu bahan rujukan di masa depan.

Nak soalan lagi ke?
oh...cukup la.....I ada 11 lagi soalan yang perlu di jawab...huhu..



Kalau ditakdirkan anda bukan manusia, anda nak jadi apa ?
Nak jadi Udara ( walaupun tak nampak, tapi sangat-sangat penting untuk kehidupan)

Andai diberi kuasa magis, perkara apa yang ingin diubah?
Nak ubah diri sendiri..mungkin putarkan semula masa dan perbaiki mana yang salah.

Sikap buruk yang ingin diubah ?
Sikap NANTI LAH.....

Drama/Filem yang lekat di hati?
buat masa ni Drama Cinta Elysa

Andai diberi peluang jadi Heroin, artis mana yang ingin digandingkan ?
Adi Putra..!! (^_^)

Benda (bukan Manusia) yang paling anda sayang?
buat masa ni...Miss Red ( rindunya pada dia..)
yang terbaru..Miss White...

Perkara yang paling tidak masuk akal yang pernah dibuat?
entah la...takde kot...? tak dapat nak fikir...huhu..

Golongan mana semasa di bangku sekolah?
Budak biasa je......

Hantu yang paling mengerikan?
Hantu yang bertopengkan Manusia

Dah daftar mengundi ?
Sudah, seandainya tahun ini ada PRU....kiranya kali pertama lah I akan pergi mengundi

Blog/Blogger mana yang menjadi Idola?
Idola tu takde la....suka dengan blog tu..kagum dengan blogger tu ada la...banyak juga blog yang best-best..dari mereka I belajar untuk betulkan mana yang patut dalam dunia blog ni..


Phewww........habis pun menjawab 22 soalan.....
Kini tiba masanya untuk I create 11 soalan pula...


Wokeh...you all dah penat baca 22 jawapan tu kan...??
Sekaran ni I nak you all pula jawab soalan di atas....

I nak you all pilih 2 soalan dari 11 ni..kemudian tinggalkan jawapan di kotak komen...
Ha.....simple kan...?

SELAMAT MENJAWAB.............pang



13 comments:

redza said...

oooo pilih 2 soalan je ek? ok

no.1 = mula blogging bulan jun 2009

&

no.11 = kenal dgn blog AKH ni dari blog Arien..selalu terserempak kat situ..then jd silent reader utk 2,3 bulan jugak pastu baru follow..klu xsilap awal tahun lepas kot

aliesha kirana said...

AK nak jwb no 7 n 8 la. ehehe.

keje rumah paling xsuka buat : seterika baju!!! aaa benci! hahaah

lagu yg tgh suka : lagu Mr. Simple (Super Junior) ok tiba-tiba terjebak dgn KPOP. =_="

ILA HonEyBuNNy said...

banyaknya soklan...hehe...okeh ila nak jawap soklan 3 & 4...;-)

kenangan manis ila ialah dapat hadiah dr some1..yang bernilai sgt2...hehe..;-)

4) kenangan pahit xdpt ila lupakan ialah ila xcdnt raya kedua...sob3..

Umie Artoqiemie said...

ini terlalu rajin.

sizuka[Izzati] said...

wahhhh kena buat jgk tag nih tapi belum ada masa lagi.hehehe~

Farhana Jafri said...

waaa blog akk dh brubah la! LAWA!!!! jeles la tgk hik3..

no. 1 : thun 2009

no. 9 : hp nokia xpress music! :D

Daddylicious said...

huii stylo la soalan tu punya background...

Leeya Hezlin said...

rajin nabilah ya menjawab soalan2..
>_<

Juliet_iRa~" said...

heee...

jwb tag mmg panjang..

good job!

♛ NazirahMoktar ♛ said...

akak,saya jwb soalan 9 & 10 je la..senang..hehe..

gadget pertama saya pakai,vcd player yg kecik tu,yg ganti walkman tu..hehe..rasa dah hebat gile masa pkai tu..abang saya bagi. :)

berapa kali tukar handphone? 3 kali je.. :) sy jenis tak gile nak tukar hndphone.pkai la smpai rosak..

Afzainizam said...

tak menyangka kamu sukakan bebudak kecik....

sebab kamu minat nak buka tadika, mengajar di tadika, kelas-kelas tuesyen .... ooohhhh bagus tu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy hydro fuel system kereta

ainz said...

rajinnye nabilah...hehe..ok..2soklan je takpe..sy jawab yang simple2 je,heh?

No 1: mula blogging sejak tahun satu di Unimap - 2006..masa tu pakai blogdrive lagi.. :)

No 7: jawapan sama cam AK..iron bajuu...dalam sebulan, paling banyak iron pun 3kali..ahahaha! baju keje kebanyakannye sy beli dari material yang tak mudah renyuk.. :P

Tapak Kaki said...

miss red tu kereta.. miss white tu apa pulak? hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...