Friday, November 25, 2011

JAWAPAN UNTUK SOALAN BILA NAK KAHWIN ?


Ha...dah hujung tahun....mesti banyak kenduri kawin..keduri kawin saudara mara..sahabat handai...betul tak..?

pada yang single...mesti takkan terlepas dari soalan
"BILA NAK KAHWIN??"

walaupun soalan itu telah pun ditanya suatu ketika dulu..huhu...

Jemu...bosan...??


meh...I nak share sikit dengan you all kat sini...

skema jawapan untuk soalan "BILA NAK KAHWIN??"

Kenapa Lambat?
✔ Kerana Allah tahu masa yg terbaik utk ku..

Dah Berpunya?
✔ Setiap org telah ditetapkan jodoh masing-masing..

Siapa?
✔ Nanti Allah akan perkenalkan kepada ku..

Bila?
✔ Bila kami dah dipertemukan..
InsyaAllah jemput dtg ke walimatul urusku nanti..

photo credit
haa........macam mana best tak...??pangemo21


special thanks to Along DekLong di atas perkongsian ini..


p/s : hari ni ada kerja luar, dalam masa yang sama I ambil half day..kiranya masuk office ni pun kejap je..lepas tu terus tak masuk sampai la hari Isnin nanti..huhu...

Kenapa ambil half day...?? petang ni adik sepupu I nak nikah...esok majlis lansungnya pulak..lusa bertandang ke rumah pihak lelaki...sebagai keluarga terdekat, harus la turun padang membantu..yer tak..?

Isnin ni public holiday kan...? malangnya company ni tak ambil cuti tu...so...harus la datang kerja yer tak...so...jumpa you all hari Isnin nanti je la yupp....emo7

26 comments:

Siti Nurhayati Dollah said...

Itulah sebaik-baik jawapan :) Jangan ditanya bila, sebab tu bukan kerja kita.

redza said...

jodoh, maut semuanya telah ditetapkan...

Kakzakie said...

Hikmah dipertemukan lewat Allah saja yg tahu.

Hee... org masih berkelam-kalibut dgn kerja dia dah cha alif but dulu ye...selamat bercuti dik...

YanaMIB said...

erm byk gak tgk blogger update psl kawen² ni..mesti tertekan bila org slalu ty psl kawen..Allah je yg tau apa yg terbaik buat hambaNya..tp dlm ms yg sama kita kena usaha jugak..then br tawakal..ye dak? =)

ai cuti smpi selasa..yeahoo! ^__^

Cik SHiNJU said...

Byk kenduri kawen nak kena gi mggu nih...Hancus la diet i..huhuhu

JunAina said...

yang belum kawen sibuk tanya bila nak kawen...
dah kawen sibuk tanya bila nak ada anak...
bila anak dah besar tanya bila nak bercucu...
selagi hidup banyak sgt soalan nak kena jawab...:)

Amni said...

hemm.. amni agak sibuk kebelakangan ni.. 2012 bakal menjanjikan hari yang lebih sibuk... jarang dah nak tinggal jejak dear,.. sorry for that.. and thanks sebab ke blog amni jugak..

soalan tu memang selalu orang tanya.. lagi la kan bila kita dah kerja.. tapi, tak pe la.. insha allah, masa yang sesuai akan tiba jugak.. tengok Tentang dhia tak? hiks.. kan.. macam tu la.. tak sangka ada orang minang.. hehe.

take care dear..=)

CT NoArIzAh ArIs said...

Samalah kita dik isnin pun akk tak cuti keja mcm biasa leh lah kita jumpa di alam maya yeaaa... dah sampai jodohnya nanti kawin le yea tak... tak yah le org lain nak tolong risau kan..:)

aliesha kirana said...

jodoh itu urusan Allah, tp kita xboleh berhenti berdoa. AK pun kdg2 rase sedih gak, sebab blm smpai jdh, sedangkan kawan2 dh ade anak. tp AK yakin akan smpai jgk jodoh AK nnti cuma blm masanya sebab Allah ingin berikan yg terbaik pada AK.

jadi jgn henti berdoa kan, nabilah! heheeheh

munna said...

itulah jawapan yg sebaiknya....

Kella said...

tunggu je kamu kahwin nabilah.. jangan lupa hantar kad tau..
kad kad dari kamu yang lain masih tersimpan elok... =)

cik fiza said...

salam singgah...
suka ngan jawapan2 tu..
tq :)
boleh la sy gunakan lepas ni..

ainz said...

laaaaa....awat tak amik cuti pulak..boleh heh camtu..pilih public mane yang nk amik n yang tak..hurmm...

bofoyengfeng said...

bila dah kawin: tanya pulak bila nak dapat anak. kan kan? :)

Ati Masrif said...

bukan lewat mana pun nabilah

jangan risau sgt ok :)

Papa Mifz said...

Sampai jodoh kahwin la kan ;-)

Rinna said...

Bila sampai jodoh.. insyallah.. akan kawin.. sebab semuanya ketentuan dari Allah.. dia maha mengetahuinya..

pena said...

yup.. semuanya dah ditetapkan oleh Dia..

seronok kalau dengar berita ada kawan2x yang dah nak kahwin.. =)

MiMiEy :) said...

gerenti ternganga mulut si penanya bila jawab macam tu. hahaha

Afzainizam said...

۞۞۞۞ Salam Awal Muharram ۞۞۞۞
yupppp Kalau Jodoh ni Allah jua yang tahu... Insya Allah ada jodoh ada lahh majlis kahwinnya ...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
doa akhir tahun dan awal tahun

Penconteng said...

cinta akan menyapa saat Tuhan katakan kita sudah bersedia. Have faith in Him :)

ILA HonEyBuNNy said...

tu la nabilah...

kena jawap cm tu baru orang faham kan..lain kali xtya dah..ehhehe

salam maal hijrah nabilah..

Tapak Kaki said...

jawapan tu semua orang yang bujang leh pakai.. terbaek!

dhiera said...

sebaik2 jawapan! saya pun tak cuti isnin. sobs

afzainizam said...

kadang pertanyaan tu sensetif payah nak jawab...

Insya Allah kita berserah pada Allah sahaja kerana itu yang terbaik

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
baka anjing terlarang masuk malaysia
baka anjing terhad masuk malaysia

ikatankasihku said...

sabar je la..masanya akan tiba jua..kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...