Monday, November 21, 2011

MASAK-MASAK HUJUNG MINGGU


Happy Monday dear fwens...!!!emo18

Hari yang tak bape besh..hidung tersumbat la...dari semalam lagi..nak tido pun payah..huhu..
Wokeh...mari kita lihat hasil peperangan di dapur tengahari semalam...


daging masak kicap...tak letak halia..sebab halia takde dalam fridge...nak pergi kedai malas...so apa yang ada je la I leburkan..
rasa...? ok la...nak tau sedap or tak..tengok Si DD makan..kalau makan bertambah-tambah..sedap la tu kan..huhuhu...
Cili api tu syarat je...bukan pedas pun..melainkan kita makan cili padi tu..baru terasa pedasnya..

lawan pula dengan ikan sepat kering,,

dimakan bersama ulam-ulaman cicah air asam.....I suka yang ni....
nak awet muda kan...? rajin-rajin la makan ulam yupp..hehe..emo21

ini la hasilnya......

simple je menu semalam....daging tu...lebihan daging korban...I korban kan semua buat masak kicap...hehe..

ha...apa pula eh cerita you all weekend yang lepas...? sure ramai yang attend kenduri kawin kan..?


p/s: malam ni final perlawanan bola antara Malaysia dan Indonesia...moga peroleh kejayaan Harimau Melaya...!!

13 comments:

Kella said...

same ler kita.. korbnkan daging semuanya masak kicap! hehehe... asyik la semua ulaman itu!! makanan sihaT =)

dhiera said...

go harimau malaya~ semalam hari yg busy sampai lemau dah ni~

butterfly said...

marvelesss~~

JunAina said...

hujung minggu ni pencen masak...pagi beli nasi lemak tengahari makan megi petang pasar malam je...heheheee...

pena rozie said...

Malaysia boleh....

EN ILHAM said...

marvellous kak. daging masak kicam memang faveret saya all the time. hehe

ikatankasihku said...

sedapnya nabila.tengok pon dah tau, tu blm rasa lagi tu..he3

munna said...

kak munna ulam2 ni kureng sikit...

PinQib said...

nk tempah masak sehari kat umah ni bleh

CT NoArIzAh ArIs said...

Daging korban akk dah lama terkorban dlm peyuttt...hehe..

ainz said...

yummy!! sedapnyeee...aritu hosmet sy bwk balik daging korban..sy masak asam pedas melaka..pehhh...sume org tak tahan..ahaha...tula bertuahnya jadi orang melaka,ni..ade asam pedas yang istimewa..kan3..heee.. ;)

Tapak Kaki said...

bila cik nabilah nak buat kek pulak?hehe

Afzainizam said...

woooo sedap ikan sepat masin tu makan ulam pun baik gakkkk ni... dua-dua pembuka selera ni...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
teknik penyaduran chrome electro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...