Thursday, November 10, 2011

MENU AIDILADHA 2011


Hmm......I masih belum bercerita tentang menu Aidiladha untuk tahun ni kan..?

Tahun ni....I malas la nak snap-snap gambar...mood ke laut...tapi I belagak cool je la...mana boleh layan sangat mood ke laut ni...



Satu lagi terasa penat...kalau nak bandingkan dengan buat persediaan untuk Raya Puasa yang lepas...yer la..kejap-kejap masuk dapur...I tak de la masak sangat...lebih kepada sediakan bahan-bahan masak dan mengemas dapur..


Bab masak memasak...my mom yang buat...


Main menu tuk pagi itu adalah Soto Ayam (tiada gambar)

photo credit
Pinjam gambar orang kejap eh..


Selain tu, I ada request kat my mom nak makan Rendang Cendawan....ha...you all pernah makan tak rendang cendawan..??

rebus nasi himpit.....ni Adin yang buat...

cendawan yang dah siap di cuci dan bahan-bahan yang lain... I yang buat....

tadaaaa......ini la rendang cendawan....my mom yang masak...

rasa...? sangat sedap...cendawan tu rasa macam daging..kenyal-kenyal je...kalau free..you all try la buat...cara buat rendang sama je...beza cuma cendawan...

itu lah menu untuk Raya Qurban tahun ini...di tambah pula dengan lauk pauk dari jiran sebelah menyebelah...memang meriah la meja makan pada hari itu..
ha......apa pula menu Raya Qurban you all tahun ni...? share meh.....pang

24 comments:

Tapak Kaki said...

menu rumah kami belah pagi satay dengan nasi impit je.. tengah hari ada sup gear box.. sungguh sodap!hehe

Rinna said...

Hmm..sedap yer rendang cendawan..oneday must try laa.. :)

Kakzakie said...

Good idealah dik... kakak tak pernah buat rendang cendawan. Kakak percaya tentu sedap sebab family kakak pun suka cendawan...

KAMIHIDUP said...

sedapnya. :)

pena rozie said...

Tak suka oa cendawan...

ILA HonEyBuNNy said...

soto sedappppp....hehe

ila rendang ayam ja...hehheh.

Judiene said...

Wahh wahh wahh!
Soto ayam my favourite.
Raya tahun ni menu umah atok lontong sahaja.

:)

Kella said...

tak pernah rasa pun rendang cendawan nih!! wah wah! boleh la cobaaaa.... macam best je!!!! =)

Azza Firza said...

sedap jugak, kami juga beraya di midvalley

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

soto my peberet!

rendang cendawan x penah rs..raya haji haritu mak akak wat rendang kambing..

munna said...

sedapnya soto tu.... rendang cendawan...first time kak munna dengar

JunAina said...

rendang rebung masu best jugak...bukan rebung yg slice jual kat kedai tu tp rebung yg bulat2 tu...masak dengan cincangan ayam perghhh...

Umie Artoqiemie said...

aku belum makan & tengok gambar makanan memey CUN arr

MiMiEy :) said...

sedapnya.
menu kami bihun sup dgn mee rebus.
rendang semua jiran2 yg bg. hahaha

x pernah dgr lagi rendang cendawan nie. hahahaha. nampak sangat sedap

aliesha kirana said...

wah! xpenah buat lg resepi gitu. boleh try ah nnti. jimat pun jimat, dr beli daging kan. hehee. eh tp time ni daging byk lg. kui3

Noli said...

mkn berdua ngn en.suami jer..so menu pon ckit je la..ns impit,rndang ayam,satey ckit dn kuah kcg..buat seciput jer..

rendang cndawan tu cam best jer..hihi

EN ILHAM said...

huargh...sangat sedap soto ayam. memang faveret saya all the time. hehe. rendang ayam tak pernah cube plak.

p/s: blog lama still ade kak. 2.0 tu blog personal saya

redza said...

tahun ni rendang ayam n ketupat

sumysya said...

1st time jupe rendang cendawan

Juliet_iRa~" said...

wahh tak pernah dengar rendang cendawan!unik..lain dr lain..hee

ira pagi tu makan roti jala, kari ayam dengan kek je..hee..

tghari tu br ada sup tulang..;p

Papa Mifz said...

papa mifz rayo haji hari tuh kojo..tapi pagi nyer sompek gak mkn lauk2 rayo tuh..:)

Afzainizam said...

Tahun ni Mummy buat nasi impit gak dan menu special nasi beryani kambing....

wahhh nengok menu kamu menyelerakan betul lahhh...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy hydro fuel system kereta

ainz said...

rendang cendawan...hurmm...tak pernah buat lagi,nabilah..rase pun tak pernah..huuu

mizzura said...

wahhhh...interesting lah menu rendang cendawan tu...kalo nak tau...this year pernah makan rendang pucuk ubi...same case..just cendawan tu tukar pucuk ubi...hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...