Thursday, November 17, 2011

SI PUTIH



Petang semalam.....masa nak balik.....tersentap kejap jantung ni bila disergah dengan Si Putih...

Siapa Si Putih tu...?

Rupa Si Putih tu macam ni...

photo credit

macam comel je kan.....?

anjing jiran sebelah.....anjing ni lain macam sikit la...asal orang lalu depan office tuan dia..sure dia menyalak bagai nak apa....

paling sakit hati bila pintu pagar tu terbuka......kalau nampak orang..meluru je dia keluar..lepas tu menyalak kat orang tu...nasib baik la berikat...buatnya tak di ikat.....haish..mau kena terkam orang-orang yang lalu di situ..

photo credit

tension tau...!! dah la laluan kita memang kat tepi pagar tu...huh..!!

setiap kali I nak keluar kena jenguk-jenguk kat sebelah dulu..tuk pastikan pagar tu terbuka or tutup...kalau terbuka...I kena la jalan jauh..merentasi kereta-kereta lain tuk keluar...

semalam...I buat benda yang sama juga la....tengah dok jenguk-jenguk....tetiba je dia muncul...terus dia menyalak....terjerit kejap I kat situ tau...sengal..!! kering darah dibuatnya...

photo credit
Bukan I je yang kena..boleh kata semua orang kat office ni...kadang-kadang supplier or customer yang datang sini pun terkena juga.....

yang jiran sebelah tu..takkan la tak dengar orang terjerit-jerit sebabkan anjing dia yang super hyper aktif tu...??

photo credit

Mungkin dia nak tunggu ada yang tercedera..baru nak ambil tindakan....haih...masyarakat..!!

anjing-anjing liar kat sini dah tak nampak dah sejak kedatangan warga Myanmar datang kerja di sini...ada orang kata Warga Myanmar makan anjing...betul ke...??


p/s : Nak ambil kesempatan ini untuk mengucapkan GOOD LUCK untuk pasukan bola Malaysia yang akan berlawan dengan Indonesia....moga memperolehi kejayaan...

MALAYSIA BOLEH...!!!!!

Bendera Malaysia Pictures, Images and Photos


20 comments:

YanaMIB said...

agak selfish tn anjing tu ye..nk tggu anjing dia kna bunoh kot br dia nk bertindak..huhu~

err org myanmar mkn anjing? eww xpernah dgr lak psl tu @_@

ana ayesha said...

bila sebut anjing ni terkenang waktu dolu2 bila kena buat lawatan ke premis yg dimiliki oleh non-muslim, mesti tanya ada anjing ka? kalau ada siap suruh dia ikat .... tapi yg paling tak tahannya bila terserempak dgn anak anjing rasa nak sepak jer

mkn anjing haha teringat satay anjing di negara jiran mungkin jugak ada betulnya .....

Leeya Hezlin said...

apa la tuan punya punya anjing tu.
tak fikir tentang orang lain..
tak ada perasaan..huhuhu..

♛ NazirahMoktar ♛ said...

takut gak anjing!

tapi saya dgr org myanmar mkn kucing =,=

akak,nah,tengok la ;)
http://26.media.tumblr.com/tumblr_lehd6cxeOG1qfhcq7o1_500.jpg

Rinna said...

Eeeii memang menakutkan kalau anjing nie dok sergah pas tu nyalak2 kat kita.. walaupun terikat tapi takut gak kan.. Sabo je laa..

Kakzakie said...

Hehehe... kakak pun takut anjing dari kecik sampai sekarang. Tak dapat kakak bayangkan ZN menjerit masa kena barking si anjing itu...

Hantar surat layang pada tuan empunya biar dia tahu

Lizzie Yasmin said...

Baling batu jer, tak pun sergah dia balik.. hahaha.. mesti dia pulak takut.

fathiahRAIHANA said...

garangnya anjing tu smpai semua orang pun dia nak kacau -.-



ingatkan si putih tu arnab ke kucing ke , haha.

ikatankasihku said...

kalau saya buka kasut,buat2 nak baling dia...geram je..

oya said...

makan anjing??aiyooo...
good luck juga...

Ati Masrif said...

kak ati ni lagi makan hati
hari2 tau..

jiran sebelah rumah ni biar
saje anjing dia berak dekat
laman rumput dlm laman dia

hari2 hidu tahi anjing saje..huhh!!

CT NoArIzAh ArIs said...

Akak takut nampak anjing ni bukan setakat kena terkam je nak menyamak tu kang satu hal lah pulak !!

aliesha kirana said...

ade dgr gak yg org myanmar ni makan anjing. eheh. AK pun xske ble anjing dok nyalak2. kt ofis AK ni pun ade anjing liar yg ske dok berkeliaran. kdg2 dtg awal pagi, anjing tu dok berkumpul. seriau je ble jalan. pastu ade lak yg garang2, dok nyalak. AK pun jalan cpt2 bukak pintu ofis, terus tutup balik pintu. hahaha. xske anjing!! kang kene samak. hahaha

Siti Nurhayati Dollah said...

Kesian nabilah. Tak suka tau anjing tu, suka-suka jerkah nabilah ish ish. Lain kali jerkah dia balik.

ainz said...

erk! tak kan orang myanmar tu main tibai je anjing liar..huuu...

kat kawasan umah sy pun byk anjing..tapi tak kacau orang..kadang2 kesian anjing2 tu kene pukul..diorang tak bersalah punn..nampak kita pon lari.. sedeyyy... ;(

ILA HonEyBuNNy said...

adehhhh..

takoootnya ila anjing2 neh.....

leh buat fobia lau kena ligan dengan anjing.huwawawa

masyarakat mmg gitu kan..kalau dah terkena bru nak ambil tindakan..

Tapak Kaki said...

anjing tu berkenan kat cik nabilah kot. standby je pepper-spray in case anjing tu datang terkam..hehe

Afzainizam said...

ohhhh itu kira salam perkenalan ajerr tu dia menyalaK dan sergah... tapi zaman dulu kalau anjing tak ada lesen tak boleh bela tau...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy paint protection film

bighagenjo said...

apa la,, da tau bela binatang, betanggung jawab la skit.. ni bela pandai.. menyusahkan orang pulak..

PinQib said...

hehe.. binatang... xda akalll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...