Tuesday, November 22, 2011

TAHNIAH HARIMAU MALAYA !!!!!


Saat-saat mendebarkan sudah berakhir..
akhirnya...berkat usaha yang bersungguh-sungguh dari pasukan Harimau Malaya..diiringi pula doa yang tak putus-putus dari kami rakyat Malaysia..

akhirnya....kemenangan milik kita..!!

photo credit

photo credit

bagi I la kan.....pasukan Malaysia & Indonesia..sama-sama hebat..
kalau tak hebat..
masakan...dah dapat masa tambahan pun...masih tak dapat nak menjaringkan gol..betul tak..??

photo credit
kita yang tengok ni pun dah rasa penat...
boleh banyangkan tak..pemain-pemain di atas padang semalam..?
jantung ni tok sah cakap la..dup dap...dup dap...
lagi-lagi bila pasukan lawan jaringkan gol...aduh..!! nasib baik la offside kan..huhu..

photo credit
apa pun....tahniah buat Malaysia.....untuk Indonesia...tahniah juga diucapkan.....
takpe..next Game...kita jumpa lagi....

takmo gaduh-gaduh.....ini hanya perlawanan bola je kan..?
adat pertandingan..ada menang..ada kalah...

photo credit
macam ni la..berfikiran terbuka...terbaik..!!


Ha...ramai yang tertanya-tanya...ada cuti tak...?? wokeh..ini jawapannya

" It is very costly to the nation to have a public holiday. We must not overdo it. We need to work hard "
- PM, Dato Najib Razak.

wokeh...dah terjawab kan... takde cuti..

eh...lupa pulak....tahniah juga untuk semua Atlit Negara yang berjaya meraih pingat dalan Sukan Sea yang ke 26 ni.....dengar-dengar cerita....Malaysia cuba dapatkan 1 lagi pingat emas..untuk capai target 60 pingat emas...

all the best..!!!

p/s : nak tau tak..actually...I demam + selsema semalam....tapi keajaiban berlaku...dalam dok demam tu..masih tengok juga bola....bila Malaysia menang...I dah sihat...sempat berpeluh..huhu..hebat kan penangan bola..

tapi..pagi ni........flat balik..huhuhu...emo4


24 comments:

Prince Halilintar said...

tahniah buat pasukan negara dan pasukan Indonesia berusaha lagi utk sukan sea akan dtg..perlawanan yg menarik semalam..=)

Prince Halilintar said...

dah lame xbuka blog..tgk2 blog nabilah dah berubah la..smart2 design baru ni..=)

YanaMIB said...

mmg suspen game semlm..mujurla tgk dgn ayh..klu tgk sorg2 mau sakit jantung hr ni..haha~ vangga gilerr dgn team harimau malaya! suka print screen fb tuh..xyah nk kondem2, hina2 sgt..xdpt apa pon kan? =)

err ce u tgk msia lwn syria kot esk..kompem sehat blk demam tuh =P

aliesha kirana said...

suka statement warga indon tu. best! mcm tu la bagus, bukannya asik kondem malaysia je kan.

hehe. tp sgt banggaaaa dgn pasukan malaysia! besttt!

JunAina said...

bukan semua yang bersikap negatif tetapi ramai...

statement kat muka buku tu best ek. kalau semua fikir cam gitu kan bagus.

TAHNIAH HariMau Muda.

nurkaloi said...

majulah sukan utk negara yeay !!!

MiMiEy :) said...

seronok sangat tengok bola semalam.
nasib baik hari ni x de spm so boleh lah tgok bola.

pena rozie said...

Malaysia Boleh....

KAMIHIDUP said...

Auuuuuummmmm!!!

Kella said...

mmg terbaik!!!!rasa ngat puas hari ni tau.. ya Allah.. syukur sangat! memang gembira... =) sama sama kita raikannya dengan memanjatkan kesyukuran kepada Allah... =)

ainz said...

hurmmm...harini nabilah half day,kan...take care of urself,dear.. :)

tahniah juga buat harimau muda..kecewa sebab tak de public holiday..waaaaaaaaaaa....

gadisBunga said...

1- dua2 hebat tapi malaysia telah menang walau sebelum sepakan penalti terakhir indon lagi. mental mereka sgt kuat, so dari segi tu, malaysia dah lama menang.

2- saya selalu percaya bukan semua org indon bersikap buruk, kan sekarang dah nampak buktinya. mungkin mereka terlalu meletakkan maruah bangsa pada sebiji bola (disebabkan beberapa faktor eg ekonomi, politik etc)

dan saya percaya bukan murtadho sorang je indon yg begitu. ada ramaiiiii lagi.


3- awak baik demam sebab masa tgk bola tu jantung awak berdegup kencang as if awak tgh eksesais. tu pasal la baik terus. heheh!!

Juliet_iRa~" said...

wah baik terus ea demam..hee..

smgt tu y penting..heee

mkn ubat tau!

tahniah malaysia..:D

EN ILHAM said...

seriously memang berdebar sungguh tgk game semalam
akhirnye kite menang jugak. semoga kejayaan ini berkekalan ke game seterusnya.
best bace komen fb tu. akhirnye ade rakyat indonesia yang sedar caci Malaysia tu akhirnye merugikan diri mereka sendiri

Paradise Gal said...

tahniah jugak untuk negara kesayangan ku. hehe

munna said...

mmg semangat tgk bola mlm tadi.... semoga lekas sembuh ye nabila

Cik Bambam said...

alar..xde cuti..sob sob sob..

Siti Nurhayati Dollah said...

games yang mendebarkan. Kejab bangun kejab duduk dibuatnya.

* Kalau asyik nak cuti, bila pulak nak kejanya. :P

♛ NazirahMoktar ♛ said...

saya tak ikut pon sukan sea apetah lagi bola..cume dgr2 beita org share kat fb je..tpi tetap bangga!!

Tapak Kaki said...

memang berdebar tengok bola semalam.hehe.. ada yang boleh terima kekalahan ada yang dok merusuh musnahkan stadium semalam.. frust menonggeng dorang barangkali.

Budak Mall said...

Mereka patut menghentikan pengambilan player import dan stop memprovokasi negara Malaysia. Kalau mereka terus egois dengan bangsa mereka, mereka tidak akan selama-lamanya maju..

Kakzakie said...

Kakak pun demam dan batuk lagi dik tapi semangat menonton yg tak pernah ada boleh kakak menonton sampai acara penyampaian hadiah:)

ILA HonEyBuNNy said...

bangga jadi rakyat Malaysia..;)

Afzainizam said...

Sesat dihutan tiada ikhtiar
Seorang diri dibelenggu kesunyian
Bangga sungguh Baddrol Bakhtiar
Menyumbat Gol Tanda kemenangan

Lawan Musuh Sentiasa Waspada
Kekuatan diri janganlah lupa
Tahniah pada Harimau Muda
Menunduk Lawan Garuda Muda

burung punguk diatas para
mengurat pasangan sama baya
Ong Kim Swee jurulatih Negara
Panjang akalnya banyak helahnya

Anak kera Pokok dipanjat
Naik atas sipokok manggis
Ada tergamam ada terperanjat
Ada bergembira ada menangis

Bapak ayam tiada Paruh
Dipelihara oleh Wak Dol
Jantung bagai nak luruh
Melihat bola masuk gol


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
teknik penyaduran chrome electro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...