Thursday, December 29, 2011

KAKAK BAJU PUTIH



Jam 10.00 pagi

Mr Boss masuk ke pejabat seperti biasa, pergi ke meja staff dia, serahkan tugas...
Tiba-tiba dia meluru keluar secara tiba-tiba.

photo credit
Staff dia yang sorang ni pelik, tengah cakap-cakap tiba-tiba je Mr Boss keluar.
Sebaik sahaja Mr Boss masuk semula, dia kata...

" Saya nampak macam kelibat orang datang...tapi kelibat tu terus ke belakang...."

Staff dia terdiam seribu bahasa, mana ada orang masuk, gate pun bertutup. Tiba-tiba dia teringat akan cerita Mr Boss dan seorang lagi staff suatu ketika dulu..emo14

photo credit
" Kat sini memang ada, tapi dia jenis tak kacau orang...." cerita Mr Boss

" Dia berbaju putih, rambut panjang...." cerita staff yang lain pula.

Err......sekarang ni dia main keluar masuk pulak yer.....baru masuk office mungkin..emo14

photo credit
Kakak Baju Putih.......
Akak nak buat kerja akak...saya buat kerja saya yer....takmo kacau-kacau orang.....takmo muncul-muncul depan orang ye.....

Adakalanya bila berseorangan....terasa seram.....
lagi-lagi bila anjing jiran sebelah ni tak henti-henti buat bising..

photo credit

" Kong...Kang...Kong..Kang......." bunyi anjing tu.

Orang kata...kalau anjing asyik menyalak..dia nampak hantu....errr...betul ke..?

Tidak takut, takut hanya pada Allah... (^_^)V

photo credit
notti kucing debab ni....main mesin fotostat pulak dia yer...

p/s: kat tempat you all ada tak kisah-kisah misteri nusantara macam ni..? meh share meh.......

p/s/s: hari ni Tentang Dhia episode last..!!

23 comments:

IMANSHAH said...

cub atengok kat belakang awak..haish kak limah

Amni said...

ok, serius seram.. amni kat makmal ni memang takkan lama-lama.. dak2 office suker citer pelik2.. so kul 5.00 pm terus gerak balik.. hahaha.. cuak! Lagi la masa hujan ni macam suram je..

YanaMIB said...

erk so far xde lak benda2 mistik kt opis ni..alhamdulillah la sbb ai pn penakut orgnya..haha klu ai jd u sumpah xkn duk opis sorg2..klu xde org sanggup blk rmh je..biar la bos bising dh penakut nk wat cano..haha =P

kha!ruL Anuar said...

so far xpernah jumpe lagi..tpi staff lain ada nmpk..kite org nye tmpt keje bilik kecik jer..leh muat dlm 3 -4 org jer..keje shiff..1 shif 2 org..kalo sorg cuti sorg je keje..so kalo sorg mlm2 mmg sunyi la..tgkt 10..atas skali..siling kiteorg ada satu berlubang..ada staff nmpk kepala kuar..so kite org tutup guna kotak..satu ari kotak tu jatuh sendiri..damn!!! die main2 lak..so kite tutup ngan kotak kasi gam sikit...

aku xpernah jumpe..staff lain je jumpe..tp mmg xnak jumpe pun..segan la..

dhiera said...

tak tahu la pulak ada ke x. tp stor kat sini suka tibe2 je terbukak pintu~ seram jugak sebenarnye~

butterfly said...

kata orang kat ofis sy ni mmg ade.. tp hanya org bertuah je akan terserempak...

JunAina said...

Dia jugak makhluk Allah tidak boleh dinafikan kewujudannya. Tawakkal... Orang yang lemah selalu di uji benda2 macam tu. Kuatkan hati...kuatkan semangat.

ana ayesha said...

anjing menyalak ..... setiap kali klu azan maghrib di kpg mmg anjing menyalak mmg sahlah tuuuuuuuuu

nurkaloi said...

huuhuhuhuhu tmpat kaloi men miscall2 plak eghh serammm

yeay tentang dhia
ape laa sudahnye

MiMiEy :) said...

aishh,
seram lah pulak. banyak2 lah baca surah kak bila dah sorang2 mintak benda tu x muncul dpn akk.

alahai, comel nye kucing tu. hahaha

erm, nak tengok tentang dhia ari ni. mesti sedih kan lastnye. erm..

Dilla Ady said...

dilla slalu balik lambat, dulu lagi la sampai ke maghrib baru dpat balik..

walaupun tak penah lagi jumpe yg bukan2, kekadang rase jugak..

kalu dilla, da tak mo da stay back kt opis lagi cam nabilah..haishhhh...seram ai!

Ati Masrif said...

kat tempat kak ati dulu ada..

bayangkan kat tingkat 30 tu..
kalau kena o.t malam2 ..huhu~

Sya Syazana said...

waa seram jugak eh? kalau overtime takut tak?

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah pagi pon 'akak' tu berani keluar ya..

aliesha kirana said...

eeeiii sereemmm! haha. kene hati2 nabilah. ghisaau kang tiba2 dia muncul. hehe

Papa Mifz said...

alhamdulillah so far xde kat sini..tp dulu time bercuti ngan kwn2 kat Pulau Lang Tengah..ado alami bbrp perkara mistik..huhu

Kakzakie said...

Dik... hantu/syaitan memang ada tau. Bahkan dinyatakan benar anjing menyalak sebagai petanda juga. Kena kuat semangat melawan syaitan...tapi itulah mulut kita kata tak takut dlm hati kecut (kakaklah tu hihi...)

Kella said...

ohohohoh.. kakak baju putih.. seram la.... hehehe...

haah la kan.. dhia episod last da malam nih! mesti tonton!

asliner said...

kat mana2 tempat kite rase ade je kot cite2 hantu nie..huhu
dulu mase kat mtriks ade cite pasal hantu nasi lemaklah..
hntu karipaplah..
di kolej kat utm kite duduk nie pun dengar kate ade cite2 macam nie gak..
buat2 macam tak tahu je..hehe

ILA HonEyBuNNy said...

ila tak dak kisah3 cm tu..kekke

sedih kan nabilah ttg dya harine...sob3..

Afzainizam said...

ooohhh dia tu sesaja nak kacau usik-usik sikit ajerrr...

aku pun bukan berani sangat pun....

ALLAH jua tempat berlindung...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip hadapi temprature naik kereta

ainz said...

Hurm...seram sejuk jugak,la kalo nabilah tggl sorg2,ye..insyaAllah dia xkacau..dia makhluk Allah gak..mgkin office nabilah tu mmg tempat tinggal dia..

PS: cantik pulak pic akak putih tu..hee

PinQib said...

hehe.. tangkap gambar nnt nabilah.. ok.. tunjuk kat reader.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...