Friday, December 16, 2011

MILLIONAIRE




Siapa yang nak jadi Millionaire tu...? huhu....

Ha....you all pernah main tak board game ni...??

dulu..time2 I dulu panggil Jutaria...
saja je la I melayan Si DD main mende alah ni...tapi I tak bape ingat macam mana nak main...so Si DD conduct la macam mana nak main...

tapi I rasa macam salah je cara dia....tapi layan kan juga...

Kat rumah tu ada siapa je kan yang nak melayan..? kalau Adin ada...takpe la juga..

uish....kan best kalau duit ini dalam Ringgit Malaysia dan boleh diguna pakai untuk berbelanja...
weeehuuu ($_$)

selaku bankers.....sibuk agih-agihkan duit....

tengok la.....tunggang langgang duit kt dalam bank.... main campak2 je...

lets the game begin..............

wokeh...rumah warna biru tu I punya yupp....

fate.... nasib baik dapat duit...nasib tak baik keluar duit..huhu..

paling malang kena masuk penjara..hilang 1 pusingan...

setelah puas berbelanja..membeli asset....memungut hasil....

mari kita lihat...siapa lagi kaya.....emo3

DD....
di tambah nilai asset dan duit di tangan....jumlahnya...
22 160.00

uish....siapa yang terer tu.... la..la..la........

44 760.00

tapi tak terer sangat la...sebab nak capai 50 Ribu pun tak lepas....emo21


p/s :teringat zaman2 ketika menjadi kanak-kanak ribena....rajin gak main mende alah ni....nak main Saidina..mahal game tu...Jutaria ni yang murah..kalau tak silap..time tu baru 2 ringgit...sekarang ni dah 5 ringgit harganya...

ingat lagi tak game favorite you all masa kecik-kecik dulu..? meh share meh...

23 comments:

SYANI said...

Dulu selalu main Saidina jer..

MiMiEy :) said...

akk, mimi pon suka main jutaria. dulu mama selalu beli jutaria main dgn adik2. tp disebabkan dulu adik kecik lagi so bila kalah je adik2 mesti humban duit tu merata-rata.

sekarang ni mama dah tak nak beli dah. huhu.

waktu habis upsr dulu pon selalu main kat sekolah. laki lawan prmpuan. mimi jadi banker. selalu jugak lah main tipu. hahaha

Leeya Hezlin said...

masa dulu2 selalu juga main..
tapi sekarang tak main dah..

zamraatul(DD) said...

masalawan dengan adin tu x yah kira rumah ... hehehe :)

Kakzakie said...

Kakak pun layan juga dik mainan ini - layan main anak-beranak. Papa mereka selalu kalah dan kadang nak main tipu tapi adik lagi pandai... kami panggil jutaria... duit pun ribu-ribu... kalau betul syoknya...:)

Syamil Samad said...

wah, games yang paling diminati suatu ketika dahulu. boleh pegi kedai sebab nak beli jutaria. mase sy dah naik rm4 kak.hehe. kat umah ni, saidina ade, monopoly pun ada. tp xpenah main pun dah..huhu

YanaMIB said...

rajin u lyn adek u eh..hehe dulu mmg minat men game ni..sehari suntuk mengadap game ni pn xbosan..tp skrg alahaii bosan lak..haha klu men ramai2 oke lg kot..ai suka men scrabble..hahaha rs mcm poyo lak minat men game tu =P

Juliet_iRa~" said...

kekeke..;p..dlu pon ira sll main..sll gaduh kalo main ni..kekek ;p

psss : ira boring kalo kena dok sn lagi..hee..cm xbkembang je..asik2 melaka..aha..sorry dear..;p..awk melaka kat mn?

ikatankasihku said...

kalau duit betolkan best..huhuhu

LAici KAng Ais said...

wah!!!kenangan mengamit kembali ni.heeeeeeeee:)

Dilla Ady said...

sampai skang tak paham sgt main benda ni..huahauhua..

aliesha kirana said...

hahaha! sama laa! AK suka main game ni time budak2 dl. ingt lg, lepas habis PMR (eh budak2 lg ke time tu.. =_=") main game ni ramai2. ahah. best!

pastu kat rumah, sblm dpt keje, sllu men game ni ngan adik2. main jutaria la, saidina mahal! hahaahah. best!!

Papa Mifz said...

monopoli pernah la kecik2 dulu...

fathiahRAIHANA said...

Wahh serius la mengimbau kenangan lalu, hahahaa. ghindunye. memang dulu game mcam ni aje la yg kita ada pun :>

siap bawak pi sekolah lagi bila dah hujung2 tahun tu , hihihi .

ILA HonEyBuNNy said...

hehheheh..

masa sekolah rendah selalu main dengan adik....

Wak Gelas™ said...

wak X penah men millionaire tuu.., tapi wak penah masuk tv 'who wants to be millionaire' jugakkk..., eeeEe wak dh dateng niii nk komen komennnn

Wan85 said...

http://wanwidget.com/
dah lama sangat x main benda alah ni

CT NoArIzAh ArIs said...

Dulu2 kocik2 suka main dam aji tu dgn dam ular tapi laa ni dam ular banyak benau ularnya susah sangat nak sampai ke no 100 tu cineke betullah org yg buat dam ular tu..huhhh!!

asliner said...

dulu2 suke gak main jutaria...hehe

kalau kat sekolahrendah..
mainan yang jadi kegilaan ialah main carom, main baling selipar n main galah panjang..petang2 mesti ambik kesempatan nak main..
kecik2 slumber dog je main dengan lelaki..
takde pulak nak main masak2 mase kecik2..haha

ainz said...

Time skolah dlu,mmg aktif indoor game sbb outdoor game cam hampehh..ahaha..

Kat umah mmg da siap2 ade saidina,sahiba,chess,dam yang pelbagai jenis..xketinggalan jugak mainan kad mcm snap,happy fmily dll..

Wahh..dok umah mmg main bende2 cmni je..sbb tu bile akhir tahun,msuk chess competition,ade gak la no..huhu

Mimi Jazman said...

maen game ni..bleh buat sy bersedih hati..

Afzainizam said...

uihhh mengingatkan aku masa kecik.... main benda ni tak ingat dunia.... jadi kaya raya rumah bangloo ade tanah merata..... wahhhh

pakcik kayoooo...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip pilih sport rim

Tapak Kaki said...

aku dulu main saidina.. best sikit sebab duit dia besar..aku suka games outdoor masa kecik-kecik dulu.. anak jantan lah katakan.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...