Monday, December 12, 2011

M.O.N.D.A.Y



Maaf lah.....I tak tau nak letak tajuk apa..emo9

Happy Monday dear fwens...!!! wah....orang-orang yang dok Selangor tengah best bercuti yer...well selamat bercuti lah diucapkan yer....apa plan hari ni..?

Orang Melaka dan sewaktu dengannya bekerja seperti biasa....

bekal I tuk hari ni..cuba teka apa yang ada dalam bungkusan tu ?
ok lah..kita kasi buka itu plastik aaa....

Chiken Rice...?
nope...
ni bekas Chiken Rice je....

tadaaa...
Home Made Nasi Lemak with Sambal Kupang...

siapa masak...I ke...?

nopee.....my mom yang masak....

close up sikit itu sambal kupang...

timun jepun + telur dadar + nasi lemak....
nomm..nom..nom..nomm.....

jemput makan semua........emo15


p/s : you all berkesempatan tak tengok Gerhana Bulan Sabtu yang lepas...? I tak lepaskan peluang....cantiknya...subahanallah....nak snap-snap...tak Cik Canon takde la dengan I...Adin bawa balik kolej dia....camera fon tak cantik....

22 comments:

aliesha kirana said...

wah! nampak sedap! ini buat mkan tengahari pun besh! hheeheh.

AK tgk, tp xsnap jgk. sbb xde kamera. kamera fon mesti xnampak punya. heeheh. subhanallah!

Dilla Ady said...

waahhhhh...bernyanyi riang perut ni tgk bekal tu...


da la peberet ai kupang!


tak tgk gerhana bulan...lupe! menyesal sampai skang bile dipikir2..ahhh..tak mo pikir da!

redza said...

perghh sambal kupang...sedappp

MiMiEy :) said...

wah, sedapnya.

mimi tak dapat tengok sebab kat rumah sedara. dah keluar rumah dah nak tengok tapi x nampak pon so masuk rumah balik sembang2

ikatankasihku said...

anak manja ni, hehehe, mak masak pastu tapau..so sweettttt..

munna said...

sambal kupang tu nampak sedapnya....

Papa Mifz said...

Sedap tuh..mesti licin sehingga jilat jari kan ;-)

Papa mifz tak berkesempatan tgk gerhana bulan hari tu,huhu

Kakzakie said...

Johor pun kerjalah...Sambal kupang tu menggoda kakaklah dik.

Gerhana bulan kakak pun tengok masa tu kakak di kampung jelas sekali.

wak gelas said...

wak pon sempat tangkep foto gerhana bulan tuuuu hiiiks.. eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

♛ NazirahMoktar ♛ said...

arrgghh..sedap sedap nasi lemak..tgk smbal tu,kecur liur..fuhhh

KAMIHIDUP said...

wah, bekas je, tapi dalamnya, peehhh!

Rinna said...

Nyum2 sedapnyaa..nasi lemak sambal kupang tuh.. :)

gadisBunga said...

erghhhh....nasik lemak lagi...!!!! *sabar GB....sabar....

YanaMIB said...

kita cuti hr ni yeyy! sambal kupang mak mertua ai buat sgt sedap! eh! =P


ai xtgk gerhana bln hr tu..mls nk kuar rmh..haha tp my hubby sempt snap gbr..dia tgk kt langkawi =)

EN ILHAM said...

sambal kupang sodapnye..lama tak makan sambal kupang..hehe..kirim sikit kat saya kak..hehe

::mak incik:: said...

amboi sedapnye... fatin tengok on9 je.. n sempat print screen.. ade kat blog.. huhu.. jemput singgah... ;)

ciEk NiENa said...

wah, bestnya dapat bawak bekal. huhu. rindu masakan rumah :(

PinQib said...

sedaappp nyewww. x sarapan lg rini.. huhu.. buat terlioqqq je ZN

Amni said...

tengok, tapi masa tu dah sangat kecik.. sebab tak berani keluar rumah sorang-sorang.. dia betul2 atas bumbung rumah.. kalau tengok ikut tingkap,.memang tak nampak...

nak sikittt sambal sotonggg.... suka!

ainz said...

Owh! Sedapnye masakan mak,kan? ^_^ sy dah brp hari demam..dok dlm slimut je wlaupun hari senin cuti..huu..xbestnye..

dhiera said...

bekas kamu isinya tersusun cantik~

Afzainizam said...

kalau air tangan ibu memang lahhh sedap sekali

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip pilih sport rim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...