Friday, December 09, 2011

PANTAI KLEBANG DAN KAPAL SELAM


Pantai Klebang di Melaka.....ada tak yang dah pernah sampai ke sini...? sure ada kan...
Well...pantai ni dah berubah.....di mana...pantai ni di tambak..maka kawasan ni menjadi semakin luas..

mungkin Melaka dah kekurangan tanah la kot..huhu..

pape pun...tempat ni cantik juga...ramai yang datang beriadah di sini...

ada pantai..tapi tak digalakkan la tuk mandi....duduk santai..main layang-layang..jongging boleh la...

suasana di awal pagi...time ni I ikut my mom & my dad jongging...

ikut je..tapi tak jongging..hehehe

kami ( DD & I ) ada misi lain......nak tau apa misi tu....jap lagi I cerita...

ramai juga yang datang waktu pagi....lagi ramai pada waktu petang.....meriah juga la kat sini...
family....budak-budak....couple pun boleh tahan juga la beraksi kat sini..
sekolah tak habis lagi..dah jalan-jalan pegang tangan depan orang..hmmm....

kalau nasib baik...boleh jumpa dengan orang bawa kuda....

actually....I nak pergi tengok Kapal Selam yang orang dok sibuk-sibuk bercerita.....
waktu pagi.....gate memang tak buka....kereta tak boleh masuk...

gate buka lambat sikit la kot..mungkin dalam pukul 10 pagi...

so.....jalan kaki lah kami.....


jalan punya jalan....tak sampai-sampai...jalan lagi...baru tiba....
ayat ni menceritakan bahawa..kedudukan kapal ni dari main gate sangat jauh....

kalau kita tengok kapal selam dari main gate...
sayup-sayup je mata memandang...

tapi kami dua beradik gigih berjalan..sambil tu melayan cerita+soalan Si DD..
berpeluh juga lah dibuatnya.....

akhirnya....kami tiba didestinasi.....
dah penat-penat sampai...ingatkan boleh la masuk dan tengok dengan lebih dekat...
ceh.....gate tak buka lagi....emo20

so kami intai-intai je la dari luar...huhu...

takkan nak panjat masuk pulak.....nampak sign tu..
PENCEROBOH AKAN DIDAKWA

hasil carian di rumah pakcik Google

Caj tiket dikenakan..
Dewasa : RM 3.00
Kanak-Kanak : RM 1.00
Warga Emas : Dapat potongan 50% ( RM 1.50) la kan..?

patut la berkunci bagai...dikenakan bayaran rupanya...

boleh tak masuk ke dalam kapal selam ni...??

I rasa...tak boleh....hanya untuk dipamerkan sahaja...huhu..

lepas dah intai-intai dari luar....kami pun berjalan la pulang semula......
bila jalan balik...rasa dekat la pulak....

fuhhh.......terbakar juga la lemak-lemak di badan ini..hehe...
tengok couple tu.....dari kami sampai...sampai la balik semula ke sini...mereka masih lagi berbual....

seronok kan..duduk dua-dua dengan pasangan kita..berbual kosong..sampai hirup udara segar...hmmm.....

budak ni buat apa pulak....??
kumpul pasir sebab nak buat batu seremban....

baru seremban...?? next entri nanti la kot I cerita...huhu..

my mom & my dad pun dah habis pusing 1 round pantai ni.....kami pun dah selesai tengok kapal selam....so balik la....
matahari pun mula meninggi..dah mula terasa bahang.....

sebelum balik..harus isi perut dulu.......makan dekat-dekat pantai ni gak....

kalau you all nak tahu la kan...dulu....pantai ni betul-betul belakang kedai ni tau...sekarang ni dah jauh ke dalam..

nasi lemak + rendang kerang
sangat la tak patut kan...?? emo21
so......pada yang tak tau cuti-cuti ni nak ke mana.....jom la jalan-jalan makan angin kat Melaka...banyak tempat menarik.......emo10

29 comments:

JunAina said...

melaka memang best utk bercuti tapi kalau kat bandar hilir tu macam penat sangat nak mengadap jem pada musim cuti...

baru je bakar kalori dah tambah kalori...hehe...

KAMIHIDUP said...

ini kalau malam, peh, lubuk maksiat.

nabilah_2908 said...

@JunAina ;

yupp..kami yg dok Melaka ni pun...tak kuasa nak ke sana kalau hujung minggu...huhu... :)

tapi sekarang ni..jalan dah dibesarkan..rasanya masalah kesesakkan tu kurang sikit la kot... (^_^)

@KamiHidup ;

ala..petang2 pun dah ramai..boleh banyangkan tak waktu malam...

sure banyak kereta rosak tersadai tepi pantai...

Dilla Ady said...

sib baik tak wat entri pasal coconut shake klebang..huhuhu

harap2 ade rezki nk ke sane..

nabilah_2908 said...

@Dilla

huhu..kenapa tak buat..? :)

Insya'Allah....ada rezeki tu nanti.. :)

redza said...

teringin pulak nk pegi sana

luahfikiran said...

SALAM,
OH MELAKA .... KAMPUNG HALAMAN ISTERI LF ! MESTI PUJI HABIS !

aliesha kirana said...

sonoknyee jalan2 tepi pantai kan? heheeheh. kapal selam tu boleh masuk kot. kalau x, takkan la kene kan bayaran smpai cmtu. hihihih.

lama xjalan tepi pntai. hehee

nabilah_2908 said...

@MR RED

jom2 dtg Melaka... :)

@LF

wah....area mana kampung wife LF ? :)

nabilah_2908 said...

@AK ;

tak sure AK...sy try search kat internet...kt blog2 yg dh ke sini..tak de lak cerita boleh masuk kat dalam....semua dok kat luar je... :)

ainz said...

Biase pegi klebang nak cari coconut shake je..XD beratur pjg2 semata2 kerana minuman fav! tp sy tgk skrg,kat PJ pun dah ade coconut shake..cuma..melaka nye lagi best,kot! ;p

Aritu sy lalu pantai klebang..dok jengah2, mmg tak nampak,la kapal selam tu..sbb dlm kete..rajin parents kamu joging,kan?sgt sweet..

MiMiEy :) said...

Ayah dgn mak mimi pon ada tanya cuti ni nak pergi mana.

mimi nak pergi melaka, ayah dgn mama nak pergi cameron.

so, sekarang tak tau lah

dhiera said...

saya pernah sampai klebang. masa datang sana sewa apartment betul2 depan pantai tu. time tu, buat part time dekat sekolah juvana kat area situ~ lupe nama sekolah tu sekolah tunas bakti kot. err

masa datang dulu pun memang dah tambak dah pantai tu kot sebab deretan kedai tu dah agak jauh dgn air~

dhiera said...
This comment has been removed by the author.
Kakzakie said...

Betul Melaka memang amat sesuai untuk dijadikan tempat melancung dan bersantai. Kakak boleh katakan dalam setahun belum pernah tak ke Melaka.

nabilah_2908 said...

@Ain

oh...sy tak pernh nk rajin tuk dptkan coconut shake tu...tgk dari jauh je..tak kuasa nak beratur panjang..huhu...


@Mimiey

pergi Melaka la...sekarang ni musim hujan...bahaya sikit jalan2 menuju ke Cameron tu..hehe.. :P

YanaMIB said...

oh xpenah pi pantai klebang..nnt leh suggest kt asben jln2 dgn newborn baby ke..wheww.. =P

tp apesal xleh msk kapal selam tu?adeh xsyok aa tgk dr luar je..ermm~

nabilah_2908 said...

@Dhiera

yupp,...sekolah tu nama Tunas Bakti...utk budak2 perempuan je kan..?

projek2 penambakan ni mmg dah lama dah....

masa sy kecik2 dulu..sempat merasa mandi2 kat sini..lepas tu air mula kotor...org dah tak mandi dah..

dan kemudiannya baru di tambak.. :)

@KakZakie

lagi pun KL dgn Melaka dekat je..kan Kak..? biasanya akak pergi mana bila dtg Melaka...? :)

nabilah_2908 said...

@Yana

tak sure boleh masuk or tak...saya try cari maklumat..xde pula yg bercerita masuk ke dalam..semua bergambar kat luar je..huhu... :)

kena tanya orang yang dah pergi... :)

wak gelas said...

wak pon kepingin mahu nonton kapal selem tuuuu... eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

nabilah_2908 said...

apa lagi Wak.....jom la ke Melaka... :)

Papa Mifz said...

tak pernah sampai ke pantai tu lagi..huhu

Juliet_iRa~" said...

awk dok area tu ke?hee

kg ira kat m.tanah ;p..ntah2 ada bau2 bacang x kita ni?kekke..;p

btw, ira study kat melaka dlu...2 thn kat tec Bkt Piatu, 5thn stgh kat IPG Perempuan Melayu kat durian daun tu..

weekend ni nk blk m.tnh..ada gak family p.su ajak g klebang nk tgk kapal selam ni..blh tgk dr luar je ke?laaa..igt blh msuk...huuu

Afzainizam said...

kapal selam tu beso ke takk....

yuppp memng heboh gak citer kapal selam ni di bawa ke darat...

mmg nak tengok gak dengan mata kepala nanti... pasal tak dapat gi LIMA tengok kapal selam kat sana... dapat tengok yang kat melaka pun jadi lahhh


uiihhh hangat cintan cintum berpegangan tangan berjam-jam lamanyerr tak ada rasa malu kerr agaknyer bebudak muda sekarang ni yerrr...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip hilangkan getah pokok d. tahi burung pd kereta

♥ Elin ♥ said...

setiap minggu pasti bawa amani kesini....suke tgk kites..

zahrin said...

Pantai klebang dah tak secantik dulu.pantainya dah ditambak.

zahrin said...

Pantai klebang dah tak secantik dulu.pantainya dah ditambak.

zahrin said...

Pantai klebang dah tak secantik dulu.pantainya dah ditambak.

mafizah said...

Kita boleh dapatkan senarai homestay di kawasan Klebang yang murah di Melaka berhampiran lokasi pelancongan di Bandar Hilir dan Klebang sila lawati;
http://www.homestaymelaka.com.my atau http://homestaymelaka.worldheritage.com.my

Begitu juga bagi INDAH Kembara Apartment & Hostel Klebang merupakan penginapan apartment dan hostel murah untuk rombongan di kawasan Klebang dan Bandar Hilir, Melaka boleh lawati http://www.indahkembara.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...