Saturday, December 24, 2011

PC SAKIT HATI PUN SAKIT - PART 2

Bumi Melaka pagi ni basah dek hujan...
Hujan yang turun tidak lah lebat mana...kalau tadah muka kat hujan sekarang ni..sure akan rasa bahagia je..

Titisan hujan itu nampak ringan, macam salji la pulak gayanya...



Perkembangan PC.....hmm...

PC diserang virus System Fix.. di mana ianya memaksa kita untuk membeli software nya...

I dah tanya pakcik Google..and dah try la beberapa cara...tapi tak berapa menjadi..

Warning yang keluar banyak-banyak tu dah hilang....tapi virus ni hide la pulak segala file...




Takde cara lain, kena format balik la PC ni...dekat setahun juga la PC ni perform dengan baik...tak perlu di format...tiada masalah sangat....

Dekat-dekat hujung tahun macam ni lak dia buat hal...hmm....

Abang Komputer surenya cuti hari ni...ada tak de hari Selasa nanti je la I call...

Kepada kawan-kawan..maaf la kalau I tak lawat blog you all....mood ke laut la..



Sakit hati...sakit mata tengok keadaan PC sekarang.....


p/s : Tentang lagu It Will Rain dari Bruno Mars..terima kasih yer buat AK dan Nani share kan tentang perihal lagu tu kat FB....ingat juga you all kat I eh...sayang kamu banyak-banyak (^_^) ♥♥♥♥

posted from Bloggeroid

12 comments:

aliesha kirana said...

sedihnyeee. walaupun PC ofis, ttp terasa sbb kita yg dok guna kan. hmmm. sabo ajela nabilah. moga2 pc tu cpt ok. dan mood nabilah pun ok balik. heheheee

YOUsoF said...

Sabar ye Nabilah.. Pernah jugak rasa macam tu. Pulak tu kerja yang terbaru tak dapat backup semuanya.. Memang agak ke laut la mood.. Tapi lama² ok je.. ;)

jedi said...

sabar je la...aku pun geram kalo kena cenggitu..

hysman said...

fomat pc senang jer.. gi bli cd kat kedao software bru 10hengget... ikut instruct setle.. nak tunggu pokcik repair mmg dok tgh cuti la nih...
~jb ujan gak... hurmmm,lepak2 main blog lg best.. hahaaa..
saba ye cik bilah... :)

Afzainizam said...

uihhhh sakit tenat nampaknya... nak buat kerja pun susah lepas ni... mesti banyak kerja tertangguh lepas ni... sabar ajerr lahhhh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
air balang kawin resepi air hawaii blue

dmx said...

salam ziarah...;)

Mira@Mier said...

jalan2 sini.
comel la blog ni ,nice post. :)

Papa Mifz said...

Semoga skrg nih pc tu dah sembuh ;-)

Leeya Hezlin said...

kesiannya kat nabilah..
sabar la ya..
insyaALLAH nanti ok la tu k..
hope semuanya dipermudahkan..

ciEk NiENa said...

sayangnya, PC kena virus.. hurm.. nanti format ilang la semua data n gambar :(.. urmrmmmm

MiMiEy :) said...

alah, sian akk.
sabar yer. lepas ni PC akak msti ok punya :)

Dilla Ady said...

mesti berjanggut tggu kedai komputer format komputer...sbb tu dilla skang malas nk download ape2...kang asek kena virus jek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...