Tuesday, December 27, 2011

STEPMOM VS WE ARE FAMILY



Hello fwens...!! best tak cuti lama minggu lepas...?

Rasa-rasanya ramai yang terkena Tuesday Blues hari ni......haha.. tul tak...baik ngaku cepat..

Hari ni I nak share dengan you all dua movie yang berlainan bahasa tapi punyai jalan cerita yang sama..

photo credit 1 , photo credit 2

ada tak yangberkesempatan tengok cerita We Are Family hari Sabtu yang lepas?

I memang layan habis la...seperti mana yang I dah bagi tahu tadi....cerita ini di adaptasi dari filem Stepmom...
Filem Stepmom ni dha banyak kali dah I ulang tengok...memang the best..

tapi........

I rasa We Are Family lagi best.....lagi sedih dari cerita asal..walaupun jalan cerita ni ada ubah sikit-sikit....tapi...memang meruntun perasaan....

photo credit

Seorang wanita yang mengalami keruntuhan rumah tangga....bercerai dengan suami....tambah sakit bila tengok bekas suami ada pasangan yang baru...di tambah lagi bila dia di sahkan menghidap kanser serviks..

di pengakhiran cerita ni......jujur I katakan kat sini..I nangis....

tak tau la....time tu dok sorang-sorang...gelap..sebab time tu tengah hujan..feeling habis....

photo credit

you all pula hujung minggu lepas..buat apa eh...? sure macam-macam aktiviti kan.....meh share meh..

17 comments:

Ati Masrif said...

ala...ruginya
kak ati sibuk sampai lupa
nk tgk tv hari sabtu tu :)

dhiera said...

we r family tu hindustan kan? tak tengok~

aliesha kirana said...

tengokkk!!! mesti xlepas punya. hahaa. tp yg stepmom tu xpenah tgk. honestly, AK pn nangis, sebak gila dada ni. sobsss. tp kene tahan, sbb mak ngan adik2 tgk sama. hahaa. maluu. tp mak AK pn dok nangis gak. keh3. sedih sgt citer ni.. anak2 dia sgt somel!

MiMiEy :) said...

mimi pon tgok crita we are family tu, serius best. memang sedih tp lagu yg dia guna x brapa sedih so x leh nak layan sgt. hahaha.

Papa Mifz said...

hujung minggu papa mifz sedih, kereta di langgar...huhu

Kakzakie said...

Anak-anak kakak layan channel 5 (SBC) biasalah kalau cuti channel S'pore punya siaran banyak sungguh dik...

Dilla Ady said...

kt umah ade kenduri mase tu...mcm terdengar2 lagu kuch2 hota hei mase tu..

JunAina said...

dah lama tak layan cita hindustan tapi hari tu best punya pasal boleh terlayan pulak.

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

kajol ke kak?macam best je...saya suke kajol..tpi serius kalo ada cerita sedih dari luar mcm org putih kan,lgi sentap kot kalo cerita sedih dri hindustan.heheh

Kazaztan Team said...

Julia Robert feveret....auwwww

Nurul Iman Rosman said...

ni citer ni kat tv ke d/load movie ni? macam best je yg hindustan tu.

hehe ;)

Afzainizam said...

oooohhhh aku memang tak ada masa sangat nak tengok movie... but hujung minggu tengah malam baru lah layan DVD pasar malam sampai pagi...

kalau ko kata citer tu best nanti aku tengok kat pasar malam ada tak stock citer tu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip Spray paint motorsikal

jedi said...

cite hindustan mmg byk main dengan jiwa...

Amni said...

amni de training hari sabtu pg, kul 3 p men bowling ngan blogger swk.. Ahad kenduri, pastu jemput cik abg.. Isnin? Heeeee... Harus la keluar jenjalan ngan cik abg.. Tv? Tgk vanila coklat je mlm td...

Lama dh tak tgk citer hindustan ni.. Huhu.. Weekend bz manjang je..

Juliet_iRa~" said...

tgk!

sedih sgt nabila..

ira smpai sok sek kot..tp airmata xmengalir..bertakung je..

wuuu sedih sgt plus sebak..

mmg byk pengajarannya..:)

asliner said...

agak2 kalau kite tengok cite we are family nie menangis x?
sebab kite tengok cite nur kasih the movie pun boleh menangis kot..
mungkin sebab time tue rindu mak ayh kot..hehe

ainz said...

Layan gak cite ni aritu..kat melaka..mmg btul dah timing tu,nabilah..hujan renyai2..luar rumah..dan di dalam rumah jugak..XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...