Tuesday, December 20, 2011

TELEFON PERTAMA KU



Semalam...I tengok iklan kt TV....yang kumpulan Westlife akan keluarkan kompilasi lagu-lagu terbaik mereka sebagai hadiah terakhir kepada peminat...

bila dengar lagu..

IF I LET YOU GO

photo credit

tiba-tiba je teringat kat telefon pertama I....sebab ringtone fon I lagu ni la..huhu..bukan lagu monotone...lagu betul..

" But if I let you go...I will never know..what my life would be holding you close to me..Will I ever see you smiling back at me....how will I know if I let you go?"

ha...gitu la bunyi fon I..hehe..

I beli sendiri.....masih I ingat lagi..lepas habis sekolah....I kerja dekat koperasi sekolah I juga....masa sekolah dulu..I terlibat dengan koperasi...mudah la nak apply kan..?

kiranya...time tu tengah tunggu result keluar..

photo credit

hasil kerja kat koperasi tu la I dapat beli handphone...
meh I tunjuk sikit rupa fon...ada lagi I simpan..walaupun tak bernyawa...huhu..

photo credit
ni la handphone pertama I....
comel je kan...skrin berwarna....mp3 ringtone..cuma takde memory card...so tak boleh masuk lagu banyak-banyak...

my parents tak masuk campur...duit topup pun...duit I juga....I tak pernah nak mintak my parents tolong topup kan...

photo credit
my parents ajar.....nak sesuatu...kena usaha tuk dapatkannya....tak boleh simply mintak gitu je...adik-adik I pun macam tu juga...

so..dari dulu...kalau I nak minta satu-satu pun teragak-agak juga...biasa buat macam ni la..kumpul duit tuk dapatkan apa yang kita nak...tapi kumpul duit tu dengan cara yang betul la yer....emo20

bila kita beli dengan duit kita sendiri....kita rasa sangat puas...and sangat sayang pada benda yang kita beli...setuju tak...?

photo credit

ha....you all masih ingat telefon pertama...? ringtone...? meh share meh.....sama-sama kita mengimbau kenangan.....

29 comments:

fathiahRAIHANA said...

ohh minat westlife eh akak :>

henset pertama tu dpt time djah 6, ala opkos la henset tahan lasak nokia yg skrin biru kuning tuuu,hak3.
ringtone stended -,-

atty's said...

kty dulu guna ringtone standed je..sbb pakai nokia 3310

ainz said...

1st time pkai hp time matrik..ringtone pertama 'right here waiting' ahahaha...abih jiwang karat je..

sy sangat suka westlife..sampai sekarang pun..betul ke 'yang terakhir', nabilah...sedihnyeee... :(

YanaMIB said...

err xingt la 1st ringtone apa..tp ms guna 1st hp xde mp3 pn..music biasa je..hihi~

Tapak Kaki said...

aku pernah pakai handphone tu.. tak sampai 24jam guna terus jual trade in balik sebab key pad dia tak best.hoho..

Dilla Ady said...

henpon pertama nokia ape ntah..ring tone die jenis bukan nyanyi2 tu...sayanggggg sgt henpon tu sbb byk jasanye...henpon tu la diguna time bercinta...huhuhu

skang pun tak bernyawa tpi ade lagi..

teha said...

suke westlife ! :)

MiMiEy :) said...

mimi pon beli handphone guna duit sendiri. first handphone nokia 2760. memang x boleh nak masuk lagu ape pon.

x ingat le kak buat ringtone ape.

Rinna said...

Akak mula pakai henpon masa tuh dah keje.. laa..masa tuh mana ada kaler lagik.. :) rington pun mono jerk

Amni said...

amni first hp masa form 5.. nokia 3310. tp 3 bulan hilang.. sedihnya... ringtone standard je.. kring.. kring... hahahah..

Kella said...

sama la kita... tengok iklan westlife juga.. terus tingin nak beli cdnya..
oooo mesti la ingat tepon pertama...
3310 di hatiku... =)

aliesha kirana said...

AK henpon pertama, 3310 je. heehe. xde ringtone. keh3. tp yg monotone tu, AK sllu compose sendiri. sllu beli bku ringtone, taip coding die satu2. eheheheehe. demi dptkan lgu yg sedap dr nada kring2 je. heeh

nurkaloi said...

perghh lagu westlife
terbaik laa kak
heheheh kaloi dah tak ingat pkai ringtone pe
tp yg pnting hndphone prtame cikai jerk heheh

Ati Masrif said...

selalu pakai apa yg ada dlm
talifon tu je..hehe

minah senget said...

wah still ingat lagi...MS x ingat sangat model ape...huhuhu

Papa Mifz said...

hset pertamo papa mifz jenama alcatel yg bapak gemuk & bear..hehe

eMMe said...

dulu dpt henset dah kira kaya dah, walaupun motorola yg tone dia 'tototott' tu, hehehehehe....

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

lagu if i let u go nih akak kt universiti..xda henpon..


ada henpon besar gedabak punya mcm botol air ms final year..abah belikan..tp leh call in jer haha..senang abah nk call


bila dh keje barulah akak beli henpon sendiri..motorola..besar..antena terjojol..baling anjing boleh pitam..bunyi jgn kiralah..nyaring haha

Juliet_iRa~" said...

hee..ringtone xigt da..:(

hp igt...nokia 3210..hee..blh baling anjing..kekekke

dpt pon ms F4 sbb dok asrama ms tu..:)

gadisBunga said...

baca entri ni - terus teringat zaman matric! nostalgic sunggoh!

BLADE EDGE said...

salam...

lama xdtg komen kat blog ni :-)

hp pertama saya dulu nokia 5120 yg beli masa thn 2001 sblm tukar ke nokia 3210 yg ada vibrate.

Cik SHiNJU said...

Baca n3 ni buat saya teruja dan malu..Teruja nak tunggu album kompilasi Westlife tu kuar..paling suke lagu 'soledad'..

Malu sbb saya x pandai berdikari mcm Nabila...

CT NoArIzAh ArIs said...

Yappp akk setuju sgt dgn kamu kalau nak beli apa2 memang bagus gunakan duit hasil titik peluh sendiri biarpun murah tapi hati puas tak perlu mahal2 ribu riban tapi pakai duit org lain.

Tepon pertama akk nokia sampai skrg pun nokia tapi pernah gak pakai sony dan samsung... ring tone pertama dah tak hinggat dah..:)

nabilah_2908 said...

@ANA

dulu kumpulan ni menjadi kegilaan para gadis tau..hehe.. :)

akak tak merasa guna fon tu...yer la..time fon tu akak pun masih sekolah..tak mampu nak memilikinya.. :)

@Atty

tp game snake dalam tu best kan..? sy tak berpeluang tuk memilikinya.. :)

@Ainz

pergh..lagu lama tu..

yupp..kumpulan westlife nak dibubarkan.. :)

@Yana

ok la tu...hehe... Nokia juga,,? :)

nabilah_2908 said...

@Tapak Kaki

best je..huhu....sampai lunyai sy guna fon ni... :)

@Dilla

ha'ah la..time cinta cintun dgn 1st love pun guna fon ni..huhu.. :)

@Teha

sama la..all time favorite :)

@Mimiey

rasa puaskan bila kita dapat beli apa yg kita nak..guna duit sendiri..? :)

@Rinna

hehehe...tu di awal2 penggunaan tu kan kak...ada simpan lagi tak..? :)

@Amni

tu la..kawan-kawan sy pun ramai yg guna 3310..siap bawa ke sekolah lagi...

bila cikgu tkde..leka main game snake tu...kita yg takde ni tengok2 je la...hehe.. :)

@Kella

ramai tul pengguna 3310 :)

nabilah_2908 said...

@AK

ha..betul tu....ada jula buku buat ringtone...ingt..ingt...

haih...nostalgic betul kan..? hehe.. :)

@Nurkaloi

ala yg ni pun cikai gak..dlam bape ratus je... :)

@Ati

comel la...hehe.. :)

@MS

wah...dah bape kali tukar fon..? :)

@Papa Mifz

hehe..comel fon tu.. :)

@eMMe

yupp...time tu fon mahal kan..? :)

@Rina

hahaha....boleh bayangkan telefon macam botol air tu....mmg nstalgic kan kak...? :)

@Ira

kesian kat anjing..hehe.. :P

telefon dulu..jatuh banyak kali pun sihat je macam biasa...

cuba telefon sekarang... :)

nabilah_2908 said...

@GB

time tu westlife tgh popular eh..?

@BE

tahun 2001..yer..sy dapat beli fon ni tahun 2005 :)

@Cik Shinju

ha..kalau mcm tu cepat la dapatkan album yg terbaru.. :)

ala...buat apa nak malu..ikut kemampuan masing2...family sy pun bukan orang senang.. :)

@CT Noarizah

yupp..kepuasan tu tak boleh digambarkan bila kita dpt satu2 yg kita nakkan atas hasil usaha sendiri.. :)

dulu sy peminat Motorola...fon ke 2 pun Motorola juga... :)

Afzainizam said...

yupppp ni group orang putih yang di minati masa zaman aku sekolah dulu lahhhh....

tapi ni album last dia pulakkk ingat buat lagu baru

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
overhaul motorsikal

MiMiEy :) said...

betul tu kak. sangat puas bila beli sendiri. kalau perents yg belikan mulalah nanti nak ungkit2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...