Thursday, December 08, 2011

TENTANG DHIA


Well....saja je la I nak share dengan you all tentang cerita ni..


best la cerita ni....
Ada sedih.....gembira....kelakar..seram pun yer juga..huhu..

part-part romantik antara Zikir & Dhia masa mula-mula bertemu...alahai...buatkan I senyum sorang-sorang....

" Biarlah sejarah lamu tu, biarkan.....biarkan berlalu dan sejarah baru yang kita lakarkan akan menjadi milik hakiki...." - Zikir
alahai.......I senyum sorang-sorang bila tengok part ni....


episod paling best....episod kelmarin...episod 16....pergh...macam-macam feeling boleh rasa..sedih...seram..kelakar pun ada gak...hehe..

sedih...tiba-tiba Dhia disahkan meninggal..



tengok Zikir mengalirkan air mata...hmm...sebak...

Seram...bila Ustaz Naim cuba berlawan dengan Bomoh Siam yang diupah oleh Mak Zikir tuk bunuh Dhia..



Sekali kena tampar kaww-kaww punya dengan Ustaz Naim...hehehehe..

part ni best....mau lari lintang pukang orang yang menziarah bila tengok Dhia tiba-tiba je bangun

dan hidup semula.....
angkara sihir...macam-macam boleh jadi kan...hmmm....

" Hafal & amalkan Surah Al Taubah ayat 128 dan 129 , sebagai pendinding dari gangguan makhluk halus...amalkan membaca surah 3 Kul, Al-Bakarah, Ayat Kursi dan berdoa bersungguh-sungguh di antara azan dan iqamah..." - Ustaz Naim


kesian Azmi..kena penjara...tapi bukan salah dia.....

Semua angkara Si Melly.....
Pandai la Izreen berlakon..menjadi betul watak jahat+sengal..

dan akhirnya.... Dhia & Zikir bersatu......

"Dhia, abang tak tahu apa akan jadi esok, minggu depan, bulan depan, tahun depan ataupun 10 tahun kemudian..Abg tak boleh ramal nasib kita berdua...
Tapi sebagai seorang suami yang bertanggungjawab,
abang akan berikan cinta abang, hati abang, seluruh jiwa abang pada Dhia. Dan yang penting sekali abang akan membahagiakan Dhia seumur hidupabang..Abang janji..." - Zikir

alahai............. (^_^)

lepas ni...sure lagi mencabar......so..pada yang belum tengok tu..tengok la...

tapi sebelum mengadap..dulu kan solat maghrib yupp.....lepas tu boleh sambung tengok....kalau tak sempat...

meh pergi ke sini..

TENTANG DHIA

setiap episod ada di sini..tampa iklan..you all boleh tengok..


Siapa tengok cerita ni....angkat mouse.... hehee....pendapat you all...??


gambar-gambar ni I prinscreen sendiri dari youtube yupp...

22 comments:

lieynanilaz said...

betul...citer ni memang best..
suka watak melly..memang menjadilah watak jahat..:)

ILA HonEyBuNNy said...

yeahh..ila tgk..

ila takoot gila time dya bangun tu...ehhehehe

aliesha kirana said...

sukaaa tengok! hahaa. tp rasa pelik gak ble dhia mati. tp btol kate nabilah, mcm2 rasa ada tgk citer ni. hahaha.

paling ske part romantik. aaa cair dgn zikirrr!!!

redza said...

xbest :p

mMoOnN aAlLeEaA said...

DAH SEMINGGU LEBIH DAH TAK TENGOK....

zamraatul (DD) said...

yangkelakar nye time dia meniggaltu dia bangun balik macam hantu plak...

Dilla Ady said...

sbb mase die yg tak brape nk kena tu...dilla slalu termiss dan last2 tgk time da nk dekat2 kul 8..huhu

skang tgh layan episod 7 kt tonton jek..tu pun tunggu time bos takde..huhu

citer ni mmg bez!

JunAina said...

kak aina selalu gak tengok tapi timing tu tak berapa betul, sampai rumah sibuk magrib, sibuk kat dapur. banyak episode yg melepas...

munna said...

part yg dia mati hidup semula..mmg dup dap di buatnya.... mmg best citer ni..kak munna tak miss lagi tgk tiap epsd

MiMiEy :) said...

mimi pon suka gile cerite ni.
sebab ada adi putra. cerita pon best.
tapi waktu nye x sesuai. ayah mimi kdg2 tak bagi bukak tv waktu maghrib. kalau lah cerite ni siar pukul 9 kan bagus.

nurkaloi said...

hehehe kaloi pun layan !!!!
tp bile part bomoh2 tu
cam tak berape brkenan skit

oya said...

mcm tgk cite hantu time tu..tp kesian sgt kt dhia

gadisBunga said...

alamak, takde mouse. cemana nak angkat?

by the way, yg sebenor2nye, dhia tu mati ke tidak? *sori kite tak penah tgk,....ngeeeee~

YanaMIB said...

tgk gitu2 je cite ni..tensen tgk drama yg watak mak-mak jahat..sama cam cinta elysa tuh..haha~

Juliet_iRa~" said...

ira tgk, ira tgk!heee

ms dhia meninggal tu kan ira da ckp ngan mak ira da msti dhia bangun blk nt..hahaha..sbb tbe2 je dia meninggal kan...ira ketawa ms dhia tbe2 bangun blk pastu org y bc yasin lintang pukang bangun..kekekke..kelakar!;p

bestt...nk tgk smpai episod akhir!heee

Kakzakie said...

Oh... siarannya maghrib padanlah kakak tak pernah tengok. Lepas solat budak mengaji manalah kakak dapat tengok...huhu....

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak tgk kengkadang jer citer nih..


hehe

ana ayesha said...

hehe jiwang nyer nabilah ni

mmg best criter kisah dhia ni realitinya mmg ada

tapikan knplah suka sgt siarkan waktu maghrib

::mak incik:: said...

fatin tengok gitu2 gak... huhu.. macam kak yana cakap.. tension tengok cite mak jadi jahat ni.. huhu.. tapi sweet en dhia ngan zikir 2.. huhu..

❤ n a n a ❤ said...

tentang dhia best~!! <3 zikir haha :p

Afzainizam said...

watak melly tu aku nyampah... lakonannya menjadi

rasanya kawin tak sama darjat ni banyak dugaannya... tapi kena tempuhi onak ranjau itu baru dapat kebahagiaan..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
Convert Enjin Daihatsu YRV

beautiful_rose said...

ramai org cakap citer ni best.aku baru je tgk episod pertama dulu.lepas tu tengok langkah2 je.lepas tu tak tengok dah sebab tak ada masa bila dok hostel...nanti nk tgk lah kat youtube =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...