Saturday, January 07, 2012

ANJING OH ANJING - PART 2


Nak sambung semula topik

Anjing Oh Anjing

photo credit

ramai rupanya yang masih tak berapa pasti tentang ini..... I ada juga hantar email bertanyakan tentang ini..tapi tiada jawapan...

and I google juga...apa yang I jumpa..sama la dengan apa yang I faham...

bersentuhan dalam keadaan kering, tak apa-apa...

jawapan dari kawan-kawan pun lebih kurang sama...

so..atas permintaan

Rinna AVAIL a.k.a Cik Betty

I kongsikan beberapa jawapan tentang ini...




kalau tak nampak..sila la right click yupp...tuk tubesaran yang lebih sihat....

so....kepada kawan-kawan yang lebih tahu tentang ini....harap sudi lah berkongsi lagi....


p/s : Itu anjing..sudah tidak masuk lagi dah..macam tau-tau je I bercerita pasal dia kat blog ni....syukur sangat...kelibat anjing tu pun dah tak nampak lagi dah.. emo9

14 comments:

Dilla Ady said...

bagus perkongsian ni nabilah..tp kalu was2 cam dilla ckp ari tu, better suh bos tutup jalan kuar masuk anjing tu...mane la tau kot2 ade terpegang ke kwsan yang die lalu tu kan..

aliesha kirana said...

heehe. nak tau x, dl ade sekor anjing ni, kt ofis AK.. ske baring2 kt ruang org nak turun dr tangga. punyalah seksa nak turun, kene lalu sebelah dia. seriau den. hehe.

tp mmg la, org melayu ni fobia sket dgn anjing. bukan pe, risau tersentuh, kang nak samak cmne? selut dh le susah nk carik kt bndr skrg ni. hahahaha.

Kakzakie said...

Kakak nie dik anjing kering ke basah ke bukan saja takut kerana najis tapi memang kakak takut dgn anjing. Dengar grrrr.... pun dah macam nak terkencing dibuatnya...

Leeya Hezlin said...

bercakap pasal anjing ni,kat area hostel leeya ni pun banyak nabilah..
kadang2 keluar dari pintu pagar,bertembung dengan anjing..
apa lagi,berlari la masuk rumah balik..

kat hostel dalam pun banyak..pernah la member jatuh disebabkan kena kejar anjing..
sabar ja la.memang penghuni setia kat hostel la kalau kami cuti sem..

Papa Mifz said...

say no to anjing...

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Mizz nYi said...

wahh, takutnye anjing . kat tempat saya banyak anjing liar berkeliaran. semua besar2 dan sihat. makan ape ntah.
anyway hai akak....

http://streetneon.blogspot.com/2012/01/good-by-heart.html

Afzainizam said...

ni kena buat report kat majlis perbandaran dan Jab. Perkhidmatan Veterinar.... salurkan aduan kalau ada anjing berkeliaran yang menggangu masalah..

atau pun panggil orang myanmar diorang pun boleh datang tangkap...

kalau anjing-anjing liar tu nampak kelibat orang2 kat atas tu mau dia cabutt lari jauhhh-jauhhh .... mau nahasss karang anjing tu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
excess caj rm400 kereta kemalangan

PinQib said...

eh eh.. pinqib ade tu.. haha.. tp betul nabilah.. anjing x haram.. sape cakap haram ehh??

sis shuhada said...

hye nabilah. sethn sekali jev dtg jengok sini eh hehe.

btw, rsnya betullah mcm semua komen2 tu. InsyaAllh klu dlm keadaan kering xpe. enah diskas benda ni dgn hubby n dia pun ckp mcm tu.

Juliet_iRa~" said...

thankss dear..hee..btol la kan kalo kering xpe lgpon bkn sentuh terus kan..:)

hee bagusla dia dah xmsuk da..tau kot dirinya diperkatakan..kekeke ;p

pss : igt aje ea Ira bagi si dia tu tart b4 ni..heee..kebetulan dia dtg umah tu y buat tu..hee

ainz said...

Entah2 memang btul mereka bace blog nabilah..anjing alaf baru,la kate kan.. ;p kalau request betulkan pagar,boleh x nabilah?hurmm..

dhiera said...

tapi yang kite paham pun memang macam tu~

Afzainizam said...

Mengikut pandangan Mazhab Shafie, binatang anjing adalah termasuk
dalam kategori najis mughallazah (najis berat). Kalau terkena air liur dan
najisnya perlu disamak dengan air mutlak 7 kali dan sekali dengan air
bercampur tanah. tetapi Menyentuh atau memegang anjing tidaklah berdosa atau menyalahi hukum Islam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...