Tuesday, January 10, 2012

JOM GUNTING RAMBUT




Kita cerita pasal rambut pulak....you all suka rambut panjang or pendek..?
terutama yang perempuan....ada yang suka panjang...ada yang pendek...tul tak..?

photo credit

Macam my mom kan.....dia ada tetapkan 1 undang-undang....di mana...

My Mom takkan benarkan anak-anak dia berambut panjang bila sedang bersekolah...

nak simpan rambut...boleh.....tapi kena tunggu lepas habis sekolah....

photo credit

Si DD Di Dott ni pun macam I dengan Adin juga....

Asal panjang sikit je rambut dia..sure my mom akan bawa dia pergi potong rambut..

walaupun..............


Si DD tak merelakan.....kalau boleh...dia nak rambut panjang macam Princess...
suka ikat rambut bagai...


suka la tu..kononnya rambut dia panjang...dah boleh ikat....
adakalanya dia suka balut kepala dia dengan towel....lepas tu berangan la..kononnya rambut dia panjang....ceh...


I pun macam Si DD juga dulu....suka rambut panjang dari rambut pendek.....
I ingat lagi....masa I form 3 la kot...my mom potong rambut....I nangis tau...huhu....



ada rasional juga la kan kenapa my mom buat mcm ni...
kecik lagi...mana pandai jaga rambut sangat....huhu..



masa bergumbira sudah berakhir...kan dah start sekolah.....rambut dia harus la di potong...
I tukang gelak kan je la..hehehe.....

yeah.....new hair cut...

hahahaha......tunggu la sampai habis sekolah dulu eh...baru boleh simpan rambut panjang.... emo21

18 comments:

Amni said...

amni baru potong rambut.. yang kelakarnya cina tu tak nak gunting.. dia cakap sayang rambut panjang nak potong pendek.. last nya dia potong takat bahu je.. hadoiii...

YanaMIB said...

eh sama la mak kita..ms skolah mmg dia x bg smpn rambut pjg..haha skrg bila nk jd mama kn lg lahh xde ms nk jg rambut..pendekkan aja! beressss! ^__^

sis shuhada said...

yelah kan. akak dlu2 pun rambut xpernh lebih bahu. asal lebih je mak potong. abis sekolah je baru merasa cam princess.

tp bila dh ank 3 ni, hehehe... rambut pendek lg senang xyah budak2 tu asik nak saloonkan rambut mama je huhuhu.

lieynanilaz said...

saya lebih selesa berambut pendek...:)

KAMIHIDUP said...

rambut pendeklah bagus, kemas dan mudah. :) lagipun sekolah lagi. :)

aliesha kirana said...

hahaha. AK, mak AK xpernah halang. kami semua berambut panjang kecuali sorg adik AK. hehe. adik AK yg skolah ni pun panjang je rmbutnya. hehe

munna said...

kak munna pun nak potong pendek rambut...panjang sgt dah banyak yg gugur

Kella said...

dari kecik lagi.. rambut memang simpan panjang... sekali 2 kali je potong pendek.. itupun sebab g belajar jauh dari famly.. kalo tak papa tak kasi potong.. hehe.. =)

Papa Mifz said...

rambut mahkota perempuan...betul ke?

MiMiEy :) said...

mimi pun suka rambut pnjg. tp sama lah macam mak akk, mak mimi pon x bg rmbut pnjg bila sekolah sebab mimi pkaitdg. so nanti rimas. bila dah hbis skolah ni x de sape nak lrg dah

Juliet_iRa~" said...

ahahah comel je gambar last..protes la tu...;p

heee...nsb baik mak ira xkisah..tp ms sek rendah mmg rmbut pendek je la..dah sekolah men, dah pndai jaga..simpan sikit..;p

pss : wahh lg expert dr ira sbb da try 2x..heeee..xpee..kerak2 tu la sedap..ngeee

sizuka[Izzati] said...

alololo takpe dah habis skolah nanti boleh buat rambut guna-jari-pun-boley hehehe

ainz said...

Btul rules mak nabilah tu..time skolah,xya la simpan rambut panjang..pendek lg senang..ringkas.. :) sy pun suke rmbut pjg..tp..huuuu

Cik SHiNJU said...

Alala...xpe DD...
Rambut pendek pun nampak cute maa...

dhiera said...

kesian la plak tgk DD ni~
saya suka lagi rambut pendek tapi tak ada lah sependek DD ni. hehehe

Afzainizam said...

orang zaman sekarang suka rambut pendek... tak kira lelaki pompuan... rambut panjang rimas lahhh dan susah nak jaga

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip tersalah isi minyak kereta

asliner said...

mak akk lebih kurang mak kite lah..
tetapi kite jenis tak kisah kalau potong rambut..
sebab kite flexible..
rambut pnjng ke pendek ke..
masih ada rambut kan..hehe.
masa dulu2 siap offer kat ibu yang kite nak potng rambut..hik3

but more prefer to rmbut pendek..=)

tapi skrang rambut tak pendek lah..hehe

fathiahRAIHANA said...

eh samalah kita akak. abah pun tak bagi jugak smpan rmbut pnjg2 dlu, susah nk jaga katanya. hahaa. tapi dah besaq2 ni mana2 pun ok :>

adik akak tu sebijik keletah adik ana yg angah ni kecik2 dlu , hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...