Monday, January 30, 2012

SIPUT SEDUT



Suka makan siput sedut tak....? I tau ada di antara you all yang geli..tul tak..?

tuk family I....boleh je makan...cuma my dad la tak sentuh...hanya ambil kuahnya sahaja....


kalau makan kat kedai....agak risau juga la akan tahap kebersihannya...
tapi kalau makan kat rumah.....tentunya bersih...

Lemak Cili Padi Siput Sedut ni..Adin yang masak.....
dari A to Z.....Adin yang uruskan...

Rajin tak...bila Si Adin ni bersihkan 1 per 1 siput ni menggunakan sponge..baru la dia start masak...??

Ikan Cencaru Bakar...yang ni I buat...
Ikan cencaru tu sapukan dengan garam je..kemudian balut dengan daun kunyit....bakar....
ciciah pulak dengan kicap cili.......sedap....daun kunyit yang garing tu pun sedap di makan..huhu..

Ini lah menu kami....simple je...tak de yang heavy sangat........

pssst......tengok tak AJL26...?
photo credit
I paling....paling suka dengan persembahan Alya......

photo credit
Alya sangat cantik...macam patung barbie..... dah la lagu best...baju dia pun cantik... (^_^)

photo credit
Gabungan warna yang menawan hati I...
Purple & Gold.....nice.. I lykeee...!! (^_^)

Apa pun tahniah la tuk para pemenang.......

Ha...ada tak yang join ceramah Ustza Azhar Idrus...? mesti best kan...?


p/s : erm....macam tak tentu arah je entri I hari ni..maaf la yer....busy ler....

30 comments:

atty's said...

siput sedut antara menu feveret.
jeles ngn alyah..huhuhuhuuhu :)

aliesha kirana said...

xpenah rasa siput sedut. tingin nak makan. heehe.

aah stuju! AK pn ske persembahan alyah! hehehe. cantek sgt! tmbh2 ble remy ishak masuk. haihh cair terus. hehehe

~cik tiram~ said...

pndainya adin masak. hehe

redza said...

yuna yuna yuna..siput sedut sedap tp dah bertahun juga xmakan

dhiera said...

terliur ok tgk siput sedut. dah lama tak makan~
saya tak tengok AJL~

L said...

L xboleh kalau makan siput sedut.. hahaha xpenah mkn..

jom hayati..=)
lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

Kakzakie said...

Kakak suka siput sedut. Tak kisah makan kedai pun kakak sapu juga. Pandai Aydin masak..

munna said...

siput sedut...feveret kak munna.... mmg best alyah smlm..sebab tu menang persembahan terbaik

MiMiEy :) said...

waktu mimi sekolah rendah ayah pernah bwk mkn siput sedut. mimi sedut2 x kluar2 pon. lastnye opah yg tlg sedutkan. hahaha.sekarang dah x nak makan dah. geli...

ciEk NiENa said...

sedapnya siput sedut. Dah lama xmakan. susah jumpa skung ni. huhu.

Cik Bambam said...

suka jugak siput sedut masak lemak cili api+keladi! perggghhhh~!!

suka performance alyah coz ada remy ishak jek..hahahah.. :D tp lagu dia best.. :p

pipoq said...

tak boleh nak masuk mulut owh

Papa Mifz said...

Papa mifz sgt suko siput sedut msk lomak cili api ;-)

YanaMIB said...

kita pn minatttt siput sedut msk lemak cili api tuh..bkn sume tpt pandai buat..klu dpt yg sedap tu pehhh xmo berenti menyedut rsnya..hahaha =P


p/s: suka part remy ishak tu je..kekeke

HeNRieTTa JoSe said...

wah....cam sedap jerks siput tuh eeh....nak kuah sket bleh? hehehe...

KAMIHIDUP said...

siput sedut, waahhh, sedapnya.

haah, kfc tu ada pandu lalu. :)

ILA HonEyBuNNy said...

bila la ila nak cuba makan siput seduut neh..kena belajar makan neh...hehhehe

ikan cencaru bakar sedappp....;)ila suka lau ratah2 gitu ja..hehhe

ila xtgk AJL smlm.sob3

iizla said...

nk cuba masak siput sedut, tapi tak reti nak siang dan bersihkan. huhu

Munnafendy said...

siput sedut ni feveret tunang ai...smpai ai pun terpaksa belajar makan..huhu

xtgk la AJL...ceramah UAI pun x g =)

Leeya Hezlin said...

bestnya siput sedut..
hehehehe.. :) :)

sizuka[Izzati] said...

sedapnyaaaaa siput sedut.

Rinna said...

Siput sedut mmg akan suka...sedut2 jgn tak sedut..hehehe... Waaa ikan bakar cencaru tuh sedap laa Nabila.. :)

Akak pun suka gak.. persembahan Aliya.. cantik laa dia.. ala2 Barbie gitu.. :)

~SaL IjOu~ said...

dah lama sungguh rasanya x mkn siput sedut~

هانيم إرشاد said...

tak suke siput sedut !!

ajl tak tgk sgt coz leka tgk ceramah ustaz azhar sampai kul 10 lebih secara online :) hehe

asliner said...

uii..
dah lama tak makan siput sedut..
rindu pulak..hehe
tapi kat rumah kite jarang beli siput sedut(eh, x pernah kot)..
kalau makanan laut nie..
bli kerang..
sotong udang tue ade lah..
tapi kiteorang berpantang jugak..huhu

PENCONTENG said...

tak pernah makan siput sedut. sedap ke? kalau sedap, insyaAllah nanti kita cuba rasa,

tengok2. hafiz mmg layak utk menang sebab kekuatan vokal n lagu n lirik yg superbb.

ikatankasihku said...

siput sedut n ikan bakar my fav tu..huhuhu :)

PinQib said...

wahhhh da boleh kawen tu.. dok terbayang3 sambal kicap tu.. oh heavennnn

ainz said...

wahhh...fav sy siput sedut..tapi nak menyiang tu...fikir byk kali gak..sebab siput tu idup lagi! :D

Saya tak tengok pun AJL malam tu...sibuk dengan planning...planning... n planning...hurmm

Ceramah Ust Azhar Idrus tak sempat p...sebab minggu lepas sy balik kg.. :)

Afzainizam said...

yupppp siput sedut perrgghhhh mmg movelusss sedap tak hengattt...

AJL mmg aku tak berkesempatan nak tengok


۞۞۞۞Salam Maulidur Rasul۞۞۞۞
diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...