Friday, January 27, 2012

TAMAN BOTANIKAL MELAKA


Asik pergi Pantai Klebang je....kali ni we all tukar masuk hutan pulak......



TAMAN BOTANIKAL MELAKA
tapi tak la se best kat Taman Botanikal Shah Alam tu...

ready...? jom........

cantik juga la tempat ni...sejuk je....hijau....best..!!

dah penat berjalan..rehat sekejap kat sini...

boleh jalan la kat atas tu....
tapi tak boleh la sesuka hati...kena request dulu.....

ok..rehat lagi........

sambung jalan.......
ramai juga orang datang riadah kat sini....family.....couple....kawan....ramai lah.....

berjalan pusing-pusing dalam hutan ni pun boleh berpeluh....apa lagi kalau berlari..surenya lencun baju you all...

Kem PLKN kat seberang tu...

jumpa pula dengan wakaf ni.....nice view......

eh...ada jambatan gantung lah.....



Si DD gayat....hehehe.....
I dah sampai dulu.......

hahaha..muka terpaksa senyum.....

matahari mula meninggi.....
time ni..I selisih dengan couple tengah jongging gak kat sini.....

bila dieorang lalu...Ya Allah...boleh pengsan dengan bau peluh dieorang...macam tak mandi seminggu..huhu


Kampung Buku......ada wireless free kat sini...
I sempat gak on9 FB kat sini...huhuhu...

My Dad buat lawak......

ada air terjun buatan kat entrance nak masuk ke dalam hutan ni.....
dah balik...baru sempat singgah...

pemandangan dari dalam air terjun....nice tak...??


snap-snap gambar lagi....... sebagai penutup...

Minggu ni ke mana pulak eh...? entah la.....tak plan lagi....hope ada aktiviti la....boleh bakar lemak-lemak yang telah dikumpul masa raya cina yang lepas...huhu...

19 comments:

ainz said...

sy tak penah sampai sini lagi..nama je orang melaka...huu kena plan ni..harus pegi! ;)

redza said...

best tuu..udara pon bersih xde bau asap kenderaan

YanaMIB said...

mmg best aktiviti pecah lemak, pecah kolestrol nih..tp sgt malas nk buat selalu..haishh =.=

err kapel bau tengik?? biasa bila kuar dgn kapel nk wangi2 je..haha pelik pelik =P

Kakzakie said...

Jambatan gantung tu macam kat Tamparuli pulak dah ZN. Tak sangka di Melaka pun ada macam ini. Tak payahlah pergi jejauh...

Nampak mendamaikan sangat....

dhiera said...

best ye buat aktiviti macam ni hujung2 minggu~

KAMIHIDUP said...

kalau pergi sini usya awek je, hahaha. :)

asliner said...

erm..
pernah gi melaka dn melawat tmpt2 yang menarik..
tapi yang taman botanical nie blom pulak lagi..

p/s: tak sangke, dkt melaka yang dkt pun masih tak habis melawat tmpat yang menarik..huhu

ILA HonEyBuNNy said...

ila pun tak sempat sampai sana..asal sampai melaka malam sudah..ehheheh...

lama xtgk nabilah...;)

pipoq said...

hehehe..sib baik tak pengsan bila lalu sebelah couple yang semerbak tu ye..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

yg couple tu jogging brp puluh ribu km lah ya smpi bau mcm x mandi seminggu haha

MiMiEy :) said...

wah seronok nye.
family mimi mmg jrg nak brjgging sama2 ni.
jeles tgok fmly akk. hahaha

munna said...

seronoklah buat aktiviti mcm ni dgn keluarga... sambil tu sihatkan badan

iizla said...

ur dad buat lawak ape, sampai semua duk gelak??

aliesha kirana said...

canteknyaaa nabilah! rasa aman je. best jalan2 smbil hirup udara segar. kan? heee.

Papa Mifz said...

Seronok kn sekali sekala bersantai ngn family ;-)

Anonymous said...

honey buney..itu adik2 nyer..owner blog yg ambik gambar

dmx said...

waaa....bole join x ?
nak kuar peluh
badan...nak demam jerrr huhuk

PinQib said...

tsk... kalau pindah p sane tobat kurus.. haha.. hari3 eksesaissssssssss

Afzainizam said...

uihhhh tempat ni mmg luas naik lengoh kaki kalau nak pusing habisss


۞۞۞۞Salam Maulidur Rasul۞۞۞۞
diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...