Friday, February 24, 2012

AMALAN PEMBUKA REZEKI



Jika minggu lepas I ada share kan tentang Surah Al-Fatihah....hari ni nak share pula tentang Amalan Pembuka Rezeki...

I dapat dari facebook juga ni....



biasanya dibaca selepas solat.....


Ada satu lagi tips.....moga kita semua dapat jadikan amalan....

iaitu...setiap pagi....sedekahkan Surah Al-Fatihah ini kepada ibu dan ayah kita...tak kira samada mereka masih hidup ataupun sudah meninggal dunia...

Insya'Allah...Allah akan membuka pintu rezeki kita seluas-luasnya..

photo credit

so....pagi ni ada buat tak....? jika belum...masih belum terlambat untuk kita jadikan amalan....

" Anda buat...anda dapat..."

moga perkongsian ilmu ini dapat memberikan manfaat kepada kita semua....

jika ada part-part yang salah..mohon ditegur ya.....emo15


p/s : Alhamdulillah....facebook dimanfaatkan sebaik mungkin..banyak perkongsian yang bermanfaat untuk kita.... bukan lagha semata-mata....setuju...?

17 comments:

Kakzakie said...

Doa itulah yang kakak ajar bibik kakak setiap kali nak dodoi anak kakak tidur masa kecik.... Panjang lagi kalau nak sambung nie dik... bagus dijadikan amalan...

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

time kasih kakak..doa atas tu selalu baca waktu skoleh dulu2..kena la baca amalkan balik nih..ish ish :\

memg fb tu bgus kan,,kt tgk byk bende baik yg boleh dishare..cume ada jgk xbgusnya kalau org salahguna sebarkan fitnah

Rinna said...

Good info.. bagus utk amalan seharian..

PinQib said...

hehe.. qib da catat dah.. tq akak nabilah... hahaha =) lama x jengok sini

shameel Iskandar said...

Terima kasih ats perkongsian. salah satu drp asma-asma Allah ialah Al-Razzaq iaitu Yang Maha Memberi Rezeki. Andai kita dekat dgn-Nya dgn doa ,zikir dan amalan2 yg baik(yg selari dgn agama, insha-Allah pintu rezeki kita akn terbuka luas. dan rezeki pula tidak hanya kpd laba atau keuntungan kewangan semata-mata, ia juga berupa nikmat kesihatan, anak2 yg soleh dan solehah, suami atau isteri yg baik dan lain-lain lagi.

Leeya Hezlin said...

terima kasih sebab sudi share nabilah..
insyaALLAH akan diamalkan.. :)

MiMiEy :) said...

thanks for the info kak.

sangat berguna . :)

aliesha kirana said...

thanks info nabilah! satu lg, kalau nak dimurahkan rezki, kena rajin buat solat dhuha. heehe.

CT NoArIzAh ArIs said...

Dapat ilmu kena selalu di amalkan barulah keberkatannya berpanjangan..:)

pipoq said...

perkongsian yang menarik..

apa yang penting, sentiasa sibukkan lidah dengan berzikir tak kira la apa kelebihannya..

HeNRieTTa JoSe said...

Terima Kasih Atas Perkongsian Ilmu

ainz said...

selain dari apa yang nabilah kongsikan, kita boleh jugak baca al-mathurat setiap pagi dan petang..insyaAllah.. :)

dhiera said...

nice sharing nabila. thanx~

BLADE EDGE said...

assalam nabilah...

lama xdtg singgah sini. bagus tips ni.. :-)

lieynanilaz said...

selain itu boleh juga amalkan surah al-waqiah dan istighfar banyak2...

Juliet_iRa~" said...

setuju..:)

banyak manfaat fb ni kalau digunakan sebaiknya..

Afzainizam said...

dalam Al Fatihah terkandung Doa.... Insya Allah rezeki tak putus jika kita amalkan...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy pasang flash brake light

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...