Tuesday, February 28, 2012

HANDBAG & ME


Perempuan dengan handbag...sangat sinonim..betul tak...?

Handbag menjadi kegilaan ramai wanita....

you all suka guna handbag tak...?

photo credit
jujur I katakan...I tak bape gemar guna....tapi nak tak nak kena guna juga lah..lagi-lagi kalau pergi kerja...

kalau hari-hari cuti...I lebih suka sumbat wallet dalam pocket seluar je...handphone...lepas tu jalan....

photo credit
kalau nak guna handbang pun.....I akan cari yang banyak pocket..kenapa..?

I sering berhadapan dengan masalah barang-barang dalam handbang suka sangat main sorok-sorok dengan I..ianya fakta....!

geram gak....kadang-kadang nak cepat..main campak je kunci dalam bag tu..bila nak ambil....hilang...!

jenuh la tangan ni teraba-raba dalam bag tu....tak jumpa gak....bukan besar pun......

photo credit
adakalanya I kena masukkan muka dalam bag tuk cari kunci tu...baru jumpa......haru..!

you all ada tak pengalaman macam ni...?

sungguhpun macam tu...I masih suka cuci-cuci mata tengok handbag yang lawa-lawa...nama pun perempuan....tak gitu...?
photo credit
I tak banyak pun koleksi handbang..

tidak seperti my mom...
cuba buka almari dia...macam-macam ada...huhu...

photo credit
so..you all pulak obsess tak dengan handbang? or macam I gak...?
meh la share......

22 comments:

Kakzakie said...

Kakak suka handbag dan mungkin macam mama ZN. Tapi kakak punya taklah yg branded. Yg branded semua abang beli. Kalau kakak beli janji memikat hati...

Anak dara memang suka simple masuk dlm pocket mudah. Bagus juga tak mudah kena ragut...

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

saya suke bag..byk gila la beg smpai abah pon bising..asik beli beg je..tpi yg pkai 1 2 je..tpi handbag yg mcm org pegi keje tu ada 1 je..pkai bila raya/pegi kenduri kawin..yg lain bag nak gi jalan2,fesyen2..hihi..and yeah,,saya suke beg! :)

aliesha kirana said...

AK pn sama mcm nabilah! hehehe. AK suka beg, tp xsuka bawak sgt. mls nak gendong ke hulu ke hilir. hahaa. lg suka sling bag sbb boleh guna tali panjang. hahaha. handbag pun xde. sllu pinjam yg mak punye je. kah3.

YanaMIB said...

ai pn minat tgk handbag..tp nk membeli tu idak la..sbb bila dh selesa pakai 1 handbag itu je lah yg ai pakai smpi lunyai..hekhek..tp misi lps pantang mmg nk cari sebijik handbag..yeyy! ^__^

butterfly said...

x obses sgt...

stakat ade sudah..

kadang mmg x guna pon.. mcm kamoo lah.. letak dlm poket.. jalan~~!

atty's said...

kty suka handbag..tp beli yg biasa2 je..takde brand punya

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak suka tgk tp x suka beli sbb rs cam membazir..akak cuma ada satu handbag dan akan pakai smpi koyak..

fathiahRAIHANA said...

kadang2 lawak tengok mama dok pilih handbag. itu tak kena, ini tak kena, hahaha.

ni pasal masalah kunci main sorok2 la ni, mcm masalah akak jugak, hehe. beg tu kalau boleh nk yg semua senang capai XD

tp ana pun tak la smpai mengumpul. syok tengok aje :>

CT NoArIzAh ArIs said...

Dalam soal h/bag nafsu akk biasa2 jeee..hihi...

xdelah nak simpan koleksi bebanyak cukup beberapa kaler dan brand yg ada je..kekadang akk pun mcm kamu gak rimas bawak h/bag suka selit wallet dalam poket jeee..:)

pipoq said...

sib baik la wifey aku tak giler handbag..hehehe..

lagipun cam leceh gak nak mengusung handbag ni..risiko pun boleh tahan gak..

MiMiEy :) said...

mimi memang suka handbag tapi tak suka pakai sebab tak tau nak bubuh ape. haha

munna said...

kak munna suka beli handbag.... tapi takdelah tiap2 bulan... sama dgn nabila selalu je kena selongkar satu bag baru dpt cari brg yh nak dlm tu

ILA HonEyBuNNy said...

sama la dear...

pantang tgk hanbeg cantik mesti nak beli...hehehe...pastu xterpakai...hadoiii

ana ayesha said...

sbg wanita, handbag pastilah ada tapi tak suka tukar2 handbag kalau dh guna satu handbag akan digunakan hingga lunyai

so tak delah koleksi handbag sbb bila dah lunyai campak jer dan beli yg lain

sizuka[Izzati] said...

skang tak obses lg.nnti bila dh bosan dgn beg yg ada skang, prangai obses memg dasyat HAHA.

Afzainizam said...

mmg sinonim pompuan ngan hand bag lagi satu kasut .... nak buat camnerrr mmg dah habit semula jadi wanita ...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy pasang flash brake light

ikatankasihku said...

boleh thn taste dia...ada gaya :)
patut bangga dgn ibu nabilah ni..pandai bergaya :)

ainz said...

Ahaha..kena masuk muka dlm handbag,ye.. :D btul..mmg kdang2 sakit hati cari barang dlm handbag..terasa nk standby tourchlite pon ade gak! ;D anyway, sy xbyk koleksi handbag..ade 2je..sy lagi suka pkai bagpack..hoho

asliner said...

erm..
kite suke handbag..
tetapi selalunye bile nk beli..
mesti kewangan terhad..hihi..
kene pandai jimat time student nie..=)

PinQib said...

em.. kite xsuke gak.. ahah.. satu sbb too feminime.. satu g xdaq duit.. tp kalau dapat rembat yang pink ke amek jgk.. wahahahhaa

intanfirdaus247 said...


Intan bukan peminat handbag..tapi intan suka tengok orang menggayakan handbag especially yang kaler bright ..hehehe…dan intan jual handbag dr gred biasa hinggalah gred 1:1..huhuhu…

intanfirdaus247 said...

Jom follow blog intan lak..:) intan dah follow sini…boleh kenal2 tambah kenalan kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...