Tuesday, February 21, 2012

I LOVE COFFEE



Yupp....I ni pecinta coffee....
setiap pagi....I perlukan secawan coffee...untuk memastikan I cergas sepanjang hari..
lagi-lagi pada waktu bekerja...

photo credit
sebelum keluar rumah......dapatkan secawan....
tak pun sampai office...pekena dulu secawan....

sebab tu la agaknya I jarang nak mengantuk pada waktu pagi.....eh..waktu-waktu lain pun sama gak...


photo credit
black coffee + susu = wallah.... (^_^)

coffee mix pun sedap gak..... white coffee....cappuccino... semua dah ada yang instant...bancuh je..

photo credit
memang sedap...lagi-lagi masa tengah panas...

tak pun dengan ais....hmmm....bestnya..!!

tapi....kawal la pengambilan coffee tu yupp...kalau banyak sangat...jadi ketagih pulak sekaligus menjejaskan kesihatan....

sehari secawan..cukup lah.....

meh...tengok sebahagian hasil sorokkan coffee yang ada dalam drawer I...hehe...
ada yang dari rumah juga....ada juga dari pantry kat office ni....

ni kira spare la..buatkan kat pantry tu dah kehabisan coffee....or nak rasa yang lain....

tapi...yang hot chocolate tu....akan buatkan I mengantuk...huhu....so tak berusik la hot choc tu...

so....apa pula cerita you all..sama macam I juga ke...or sangat tak suka akan coffee....?

21 comments:

MaryaYusof said...

Salam dear,

Saya bukan pencinta coffee...maaflah... Tp boleh minum sikit2 klau tak nnt boleh jd 'high' gitu :)

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

sy pon suke kopi jgk kak..saya suke kopi ngn teh je...nescafe kureng sikit..suke minum kopi panas cicah dengan biskut lutut (biskut roti yg keras tu) waktu hujan..perrgghhhh,asyik sungguh rasa.heheh

Kakzakie said...

Kakak tak ambil coffee walau hubby kakak macam ZN juga. Kakak agak alah sikit sebab kalau curi minum pun akan pedih ulu hati. Kakak selalu curi minum bila buat utk abang tapi perut tak boleh curi. Aroma dia tu yg menggoda...

lieya orange M.I. said...

lieya tak suka kan black coffe..tp lieya minum white cooffe jer...
itupun adalah sebulan sekali...
cuba kalo teh, hari2 minum, kadang2 2kali sehari...


:)

KAMIHIDUP said...

KAMI pun suka kopi. kaw punya. :)

ainz said...

Sy sangat suka coffee..lagi2 cappuccino..tapi, sy tak brp suka sangat yang pekat..mcm kat big apple o old town..bancuh sendiri pkai 3in1 indocafe cappuccino..best! ;)

redza said...

lebih suka milo..tp kopi pon best jugak

Kazaztan Team said...

but i don't...

MiMiEy :) said...

mimi tak berapa suka coffee sebab pahit. err.

hehe

beautiful_rose said...

suke bau kopi tapi tak boleh minum...allergy nanti migrain dan pening.tapi bau die mmg nikmat kan.

munna said...

kak munna pun suka kopi... skrg ni tgh addict dgn old town white coffe yang ada hazelnut tu...

aliesha kirana said...

hjahaha! AK pun hantu kopi! tp lg suka nescafe. cuma sejak 2 menjak ni suka pulak kopi ais. heeheh. ketagih kot. heeh.

yg instant pun best! AK paling suka white coffee, cmpur lak susu. perghh creamy! hehe.

AK sllu bawak dr rumah je. bancuh siap. satu botol, dr pagi smpai ke ptg minum. heehhe. best2!

terlebih minum kopi, sebab tu smpai penah dpt sindrom terlebih kafein dlm badan mcm yg AK citer kt blog dl tu heeheh

sizuka[Izzati] said...

sy jenis tak minum kopi.hehe.tak minum langsung.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak kt rumah je..kengkadang bekpes lupa nk buat air..mkn smbil wat keje..minum air masak je huhu


tp secawan coffe sehari mmg baik utk otak..jgn lebih mmg mudarat

HeNRieTTa JoSe said...

rietta mnum juga kopi....cuma skang nie kena pantang jap...hehehe....hot choc sangat suka...xsuka kasi kite lew....ekekeke...

YI said...

coffee tak baik untuk kesihatan.eh?

~SaL IjOu~ said...

kite suke satu je..old town white coffee perisa hazelnut..nyum..bau harum, sodap..mmg akan pastikan stok x abes~ ;p

Juliet_iRa~" said...

suka juga tp xla sll mnum sbb kalo sll skt kepala..heee

;p

dhiera said...

pure kopi masa arwah moyang ada dulu suka. skang ni kurang sikit minum kopi sebab nak jada tulang~ hehehe

asliner said...

kite pun suke coffee..
tapi lebih suka nescafe..
terbaik! =)

Anonymous said...

kata orang kopi secawan pun sebagai anti oksida.... selain teh dah coklat

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy pasang flash brake light

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...