Saturday, February 04, 2012

JAWAPAN KEPADA ENTRI APA TU ??




Hello fwens.......!!

senyum sorang-sorang bila I baca jawapan you all dalam entri semalam..

APA TU ??

macam-macam jawapan.....



ramai yang jawab BISKUT.....

hahaha....memang la ni tin biskut....tapi bukan biskut jawapannya....

and dalam ramai-ramai tu....

ada dua orang rakan blogger yang jawapannya hampir tepat....

meh kita tengok jap jawapan mereka...




Jawapan Aliesha Kirana......

"nampak macam buku"

hmm....hampir 50% tepat....

mari kita lihat jawapan yang hampir 80% tepat...



Jawapan dari Dilla Ady

yeah....

" buku yang macam dah terbakar "

yupp.....itu lah jawapannya....

tapi jawapan yang paling tepat adalah........


V



V



V



V



V



V



V






Actually...ini ada lah senaskah Al-Quran lama, uzur dah Al- Quran ni....

my dad bakar dalam tin biskut....makan masa 3 hari juga la tuk Al-Quran ni menjadi abu...

apa yang ajaibnya...bau asap dari Al-Quran ni....tak busuk macam bau asap orang bakar sampah...or bakar ubat nyamuk...

tetap bau asap...tapi menyenangkan...Subahanallah...

lepas jadi abu....kebetulan my dad ada hal di Muar...singgah sekejap di Tanjung Emas tuk hanyutkan abu Al-Quran ni...


******** ************** **********


so..terima kasih diucapkan kepada semua yang sudi melayan teka-teki ini...

and untuk yang dua orang tu...alamat kamu masih sama kan...?emo21


erm....kalau ada lagi teka-teki ni...I share kan lagi yupp... Have a great weekend dear fwens...!!


p/s : I tak cuti pun Isnin dengan selasa ni...huhuhuhu...( -__-)"

10 comments:

Dilla Ady said...

nmpk ni tgh joget2 depan komputer??...first time teka betul tau..slalu kalu teka memanjang salah jek..huhu...

sebenarnye da terdetik da nk ckp tu al-quran sbb nampak mcm kulit tepi buku tu warna ijau tu..tpi takut nnti org ckp dilla ni ape pulak pikir sampai ke situ..tu yg just ckp buku jek la yg terbakar..

tp kek hangus tu? eh?


hahahhahah....

ikatankasihku said...

oh rupe2nyer..

aliesha kirana said...

oh itu rupanya. eehehehe. AK pun ade AlQuran lama yg dh lusuh. nk bkar, xtau nk letak mana abu die. heheehehe.

oh cian nabilah, xcuti. huhu.

PinQib said...

mukjizat ALQURAN ni banyak dan pelbagai.. he.. hnya ALLAH je yang tahu cara nak tunjukk.. Subhanallah ^^

HEHEHE singgah sini di hari sabtu

~SaL IjOu~ said...

oh alkisahnya gitu~

asliner said...

adus..
terlepas sudah nak main teka-teki..huhu

dhiera said...

tak sempat nak blogwalking beberapa hari ni. tak dapat teka. hehe

MiMiEy :) said...

alah, mimi lagi merepek jawapan nye.
dodol. hahahaha.

fathiahRAIHANA said...

arghhh org sibuk sikit last week, tak sempat bw, tak sempat usha entry akak. hehehe.
kalo tak leh try teka jgak ^^

Afzainizam said...

quran yang lusuh..ada sesetengahnya sudah hilang muka surat/huruf/ayat dimakan dek anai2..nak buang..salah..jadi jalan paling selamat ialah bakar..bakar pun kene ada bekasnya sendiri..sehelai demi sehelai..tujuannya supaya setiap helaian tuh betul2 terbakar hingga tak nampak satu huruf pun..kira jadi debu laa..


۞۞۞۞Salam Maulidur Rasul۞۞۞۞
diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...