Monday, February 20, 2012

SEMALAM......


Nak cerita pasal semalam je....

As usual..hujung minggu....bukan ke mana pun....

pagi...sesi bakar lemak...lepastu turun ke laut cari ikan, masuk kebun cari sayur-sayur untuk stock seminggu


antara hasil tangkapan I semalam...huhu

En Crab....

ok..sorry dah merapu...padahal cari kat Mydin je semua...hehe...

so..meh la tengok I masak apa semalam.....

Sotong goreng tepung.....

Sayur Kailan goreng...

En Crab berlada....patutnya kering....tapi I ubah...buat versi yang banyak kuah punya...


tadaaaa.........ini la lunch kami semalam......untuk makan malam? biasanya kami makan yang simple-simple je...tak makan lagi dah lauk tengahari....

dah masuk tengah hari dah ni.....kot ada yang rasa lapar tengok gambar-gambar ni...dah...gi makan cepat.....

so..itu saja lah untuk hari ni...jumpa esok ya.........

p/s: agak blur..blur sikit pagi ni......keje banyak....huhuhu.......

17 comments:

Kakzakie said...

Memanglah lapar tengok semua tu ZN. Kakak belum lunch lagi nie (tak puaslah tu hihi...)

Kakak suka ketam yg ada kuah gaul dgn nasi putih makan dgn sotong goreng tu huh....:)

fathiahRAIHANA said...

wahhhh tengok entry ni waktu waktu macam ni sangatlah terliur taww akak, hee.

Pok Li said...

Minta resepi Mr Crab tu. Saya nak cuba

MiMiEy :) said...

wah sedapnye.
semalam mak mimi tak masak huhu sbb bzz sgt. hari ni baru masak mcm2.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

cis ingat bebetul gi tangkap ketam..


sape yg kawen dgn nabilah nnt bertuah lah..jd buncit dh tentu haha

asliner said...

alahai..
dah lama kot tak makan ketam..
nak..
melo[ong je lah nmpknya..(-o-)

aliesha kirana said...

alahai, mcm masakan kedai dah ni nabilah! hehe. boleh bukak kedai ni! hehehe

pipoq said...

layan seafood..sedap tu..

lieynanilaz said...

amboi...makan tak ajak..keh keh.

Papa Mifz said...

ingat betul la tadi pergi tangkap crab..hehe

sotong masak tepuk...sodap wor..

Judiene said...

Dah lama teringin nak makan ketam berlada tapi nak makan kat kedai mahal.
Kena belajar buat jugak neh.
Hehehe.

butterfly said...

mr crab tu my feveret lorhh...

lama x makan...

ainz said...

Ketam fav sy..tapi xle makan byk..allergy! waaaa...belasah je kalau dah xtahan.. :p

Korang mmg blogger tegar..sy tak mampu nak konsisten bila keja datang melambak2..huu

dhiera said...

adoii...sotong goreng tepung tu faveret.
ketam memang tak makan~ hehehe

MaryaYusof said...

Ketam tu nampak menariklah...Alahai, kat sini ade ketam batu je...huhuuu

Juliet_iRa~" said...

wahh sedapnyaa....:)

dah blh kahwin da..heee

Afzainizam said...

oohhh best merembes air liur aku tengok ketammmm

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy pasang flash brake light

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...