Thursday, March 22, 2012

ALAHAI SITI FATIHAH



Bila sebut nama Siti Fatihah.....pasti ada di antara you all yang dah tahu cerita terbaru tentang gadis ini betul tak...?

kelmarin..satu Malaysia heboh akan berita penculikkan dia...

photo credit
click link di atas untuk membaca berita penuh


dan semalam....dia mengaku yang dia bukan diculik??

kenapa la perlu buat main perkara ni..? kalau ada yang dengan hot fm..ramai yang simpati..ramai yang doa kan agar dia selamat..marahkan penculik tu...sedih dan sebagainya...

hrummm.....

pernah dengar cerita pengembala kambing dengan serigala...? buatnya lepas ni betul-betul kena culik..macam mana? fikir-fikirkan lah....

photo credit

tapi.... ada juga yang pelik..dari berita penculikkan tu...katanya Siti Fatihah ni ditarik masuk dalam kereta..siap minta tolong pada adik dia lagi...

adakah itu hanya lakonan dari Siti Fatihah? atau dia telah diugut supaya mengaku yang dia tidak diculik...?

entah lah....hanya dia sahaja yang tahu cerita yang sebenarnya....

photo credit
so..jadikan pengajaran dengan apa yang dah berlaku....jangan bertindak ikut kata hati sahaja..fikir dulu betul-betul mana baik..mana buruk..

ikut hati mati..ikut rasa binasa... (-__-)''


p/s: faham...pada umur yang begitu...apa yang dilarang..itu juga la yang nak di buat...nekad je...tak fikir baik buruk....moga Siti Fatihah menjadi orang yang lebih baik selepas ini. Wish you all the best...

Apa yang berlaku pasti ada hikmah nya kan..? muhasabah diri...masih belum terlambat perbetulkan mana yang salah... (^_^)

14 comments:

ainz said...

erkkk...boleh pulak berlakon cam kena culik..hurm..macam2..

Kakzakie said...

Sekarang dlm pengawan utk dikaunseling baru dia tahu mak/ayah dia jahat/baik... biar dia rasa duduk bawah kaunseling org lain kalau cakap mak/ayah sendri tak nak dengar. Geram kakak...

Tapi mungkin juga dia diugut silelaki supaya kata tak diculik sebab lelaki itu dikatakan dah ada record kes polis sebelum ini.

munna said...

aduhai ...budak2 skrg...cabaran betul membesarkan anak skrg ni

pipoq said...

nak glamer kot..hehehe..tapi tak baik owh dia buat camtu..tu kalo kena bebetul mau takde orang nak heran..

*maaf blog pipoq.blogspot.com belum boleh diakses sebab ada masalah malware*

Ati Masrif said...

biasa dia rasa bila duduk di JKM
nanti..baru tahu langit tinggi
atau rendah!

MiMiEy :) said...

betul tu kak, pelik jugak.
boleh pulak main2 bab kena culik ni. aishh

:: Mrs.SyahNia :: said...

aishhh mcm2 kn skang..ingtkn btl2 kene culik..takot gaklah..
upanya mmg nak lari..

tp tak tahulah yg anak ckp gitu
yg ibubapa ckp lain..

buatkn pengajaran utk suma

lienda said...

salam,i follow...
berdoalah agar anak anak kita tak terjerumus dalam perkara camtu,nauzubillah.....

Leeya Hezlin said...

Hmm tu la..dia ja yang tau kisah sebenar..
Kita semua ambil la iktibar atas apa yang jadi..

CT NoArIzAh ArIs said...

Ermm...nama dah cantik dah tapi orgnyaa?

Mungkin ada betul gak apa yg kak zakie tulis kat atas ni...sekarang ni mcm2 hal boleh berlaku.

Mintak2 di jauhkan dari keluarga kita semua..Aminnn !!

redza said...

budak2..ikut kepala dia je xreti nak fikir baik buruk

aliesha kirana said...

hishh xtau la apa nak jadi kann... budak2 kecik kene culik btol2. budak2 remaja blakon kene culik sbb nak lari ikut pakwe. geleng2 kepala..

ikatankasihku said...

buang karen jer budak ni..huhuhu

Afzainizam said...

oohhh trend main culik-culik tipu pulak

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
masalah alternator kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...