Tuesday, March 20, 2012

ALWAYS LEAVE OFFICE ON TIME



Hello fwens...!! saja I nak share mende alah ni....

I jumpa kat FB Miss Yati....dia yang sharekan gambar ni...meh baca jap...









kalau tak nampak..click la eh tuk tumbesaran yang lebih sihat..(^_^)

peringatan tuk golongan workaholic.... lebih dari waktu office pun masih lagi bekerja.....masih lagi tak balik dari rumah....sabtu ahad pun macam tu juga.....

kalau I....lebih dari kul 6..I dah mula gelisah..tak sabar nak balik..memang tak kuasa la nak stay back...melainkan kerja tu benar-benar urgent...

photo credit
lately ni kan.....I bangun je dari tidur...perkara pertama yang I ingat adalah pasal kerja....kerja ni nak kena buat...kerja ni nak kena arrange.... itu la..ini lah.....

photo credit

I tak suka lah benda-benda ni...rasa macam serabut..terbeban...

kalau I kerja dalam bidang marketing ke...ok la juga..hari2 nak fikir macma mana nak cari sales..bila dapat sales dapat commission kan..?

ni mana ada I dapat commission...even naik gaji sekali pun tak...

photo credit
cuba gak fikirkan benda lain..tapi tetap teringat juga....

adakah ianya normal...? jadi kat you all tak...or kat I sorang je...?

hmm...rindu la zaman jadi student dulu...tak perlu banyak sangat fikir tentang pelbagai perkara..huhu.....

17 comments:

Ati Masrif said...

salam nabilah,

zaman berkerja pada kak ati dah berlalu...

apapun pengalaman berkerjalah yg
byk membantu menjadi lebih teliti
dlm buat sesuatu kerja walau dah dok kat rmh :)

lieynanilaz said...

celik jerk mata mesti ingat kerja..haha.normal kot ya lagi2 kalau keje tu ada dateline..hehe.

munna said...

BULA DAH ADA FAMILY SENDIRI...MMG LEBIH CEPAT NAK BALIK RUMAH RASANYA....

ainz said...

time bujang, masih leh konsider lagi balik malam..tapi bila dah ada family, kita kena utama yang lebih penting,kan? :) we must put the big rock first..

pipoq said...

hehehe..dulu masa zaman bujang memang life hanya kerja, kerja dan kerja..sampaikan pernah sewaktu kerja dengan satu syarikat ni, kerja terlebih 24 jam..hehehe..

bila kerja ngan katering pun lebih kurang je..balik rumah memang untuk tidur je..tu pun boleh kata lebih masa di tempat kerja..

tapi bila dah berumahtangga ni, kena kurangkan masa berkerja dan lebihkan masa untuk keluarga pulak..

Kakzakie said...

Item no. 5 tu menarik hati kakak.

Kakak pulak sebelum pukul 5 mesti keluar sebab tak nak trap in the traffic. Tapi kakak reach office memang awal sebab lepas hantar anak ke sekolah terus ke office.

Ros said...

salam Nabilah,

Kerja tu kerja jugak Nabilah...jangan sampai ia menggangu pikiran dan kesihatan kita pulak dah la...

MiMiEy :) said...

mimi belum kerja lagi. so tak ada pengalaman lagi. hehe

lieya orange M.I. said...

kita kerja sambilan..jadinya, asyik pikir nak cari kerj atetap jer./..huhuhu

redza said...

normal kot..sy pon ada jugak rasa camtu

ikatankasihku said...

kadang2 ada time yg kita tak nak pk, tapi dia dtg sendiri, tu yg buat makin stress tu kan....

aliesha kirana said...

huih! mmg kalau ade keje tertangguh, balik umah pun dok teringat lg. mase mandi pagi2 tu, dok pk nk buat apa time dtg keje nnti. hahaah.

Cik Ecah said...

hahahha nak tau ecah surrender sambung blajo kat poli dulu...sbb x blh nak carry rasenyer haha...

pastu kerja kerja dan kerjaaaa

Syamil Samad said...

couldn't agree more lah kak

memang saya pun dah jadi macam tu, selalu balik opis lambat, kuar awal pagi dah. huhu

dah meredah jem kat KL lagi

blog pun hidup segan mati tak mau

skrg ni dah mule pk nak sambung study

hehe

Leeya Hezlin said...

masa kerja dulu sebelum pergi kerja mesti terfikir ni,
'kerja apa la bos nak bagi hari ni?'
hehehehe

Juliet_iRa~" said...

hee..biasa la tu..

ira pn sll terfikir esok nak buat apa ea,,nak ajar apa ea..wuuu

bila dah kerja mmg kita akan terus berfikir...

Afzainizam said...

uihhhh kadang aku bawak mimpi pon tang kerja ni.... punya lak kerja gilerr...

tension aku..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair windshield kena batu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...