Friday, March 23, 2012

ANIS & DD



Cuti sekolah kelmarin....rumah I ada tetamu....Tok Ne (Nenek) & adik sepupu I datang..dok beberapa hari kat rumah....

Ingat tak I ada ambil cuti sehari? saja je la ambil cuti...nak spend time sikit dengan dieorang...

meh tengok meh aktiviti budak berdua ni...

si kecil molek tu adalah Anis...yang sebelah tu tak yah bagi tau lah..kenal dah kan..?

beza cuma setahun.....DD tua setahun dengan Anis....
syok la DD cuti kali ni dia ada kawan....
takde la dok main sorang-sorang je kan...paling tak de pun mengacau my mom..huhu..

petang tu kami pergi Taman Botanikal.. kesian lak...asik dok rumah je....so..jom jalan..

my mom and my dad dah pergi jogging....tinggal I je la yang jaga dieorang..
eh lupa lak...yang berbaju kurung itu la Tok Ne...

seronok tengok budak-budak ni.....

masa kecik-kecik I rapat juga la dengan sepupu....tapi bila dah besar ni....takde lagi dah...
entah la....tak reti la kot..hahaha...

jarang jumpa....bila jumpa pun...I tak banyak cakap...
mungkin tu yang menjadikan gap antara I dengan dieorang.....

memang nature I macam ni... bukan jenis yang peramah...



hope budak berdua ni...kekal rapat la sampai besar......



sebelum gerak... I dah siap buatkan sandwich...gorengkan kentang & nugget...konon nak picnic la sekali kat sini kan....

tapi...masa bawa keluar makanan...kaum kerabat monyet dah mula kerumun kami...

oh..masa tu agak scary la..sebab monyet-monyet tu cuba rampas makanan..

sudahnya...kami pack semua barang...balik.... picnic kat rumah..depan tv je..hehehe...

ingatkan nak bawa budak-budak ni pergi tengok cerita SeeFood....tapi esoknya Tok Ne & Anis nak ke rumah Pak Njang pulak kat PD ....so...cancel je la..huhu..

takpe....myb next time yupp... (^_^)


p/s: rapat tak dengan sepupu you all...?

21 comments:

aliesha kirana said...

wah! sonokk! tp tu la. lg best kalau boleh berkelah kan. tp dgn kehadiran monyet2 tu, takut la jugak. hehehehe

Miss D said...

noti betul monyet tu,

comel adik-adik awak, kirim salam pada mereka.

sizuka[Izzati] said...

sama jugak dgn awak.bila dah besar ni xberapa rapat dgn sepupu sgt.hehe.gitu gitu je.

Kakzakie said...

Budak-budak bila dah main bersama cepat je nak mesra... tengok Anis dgn DD walau sesekali jumpa tapi boleh gelak-gelak macam selalu bersama. Entah-entah tidur pun sekali...

munna said...

kak munna agak rapat juga dgn sepupu sebab mungkin tinggal berdekatan agaknya....

p/s : klu nak order on9 pizza tu tak payah ada credit card pun nabila bayar cash on delivery pun boleh

pipoq said...

dulu masa bebudak + bujang lagi rapat la jugak..bila dah berkeluarga masing masing ni, berjumpa pun jarang jarang, bila berjumpa pun masih lagi berkomitmen pada keluarga, nak kena layan anak la ape la..hehehe

Badrina Ibtisam said...

Seronoknya bila dapat spend time w/ family mcm ni. <3

WuMing said...

Bagus ambik cuti bersama anak buah/keluarga

Ati Masrif said...

seronok dd ada kawan
anis tu dok mana?

kecik2 dulu pun rapat dgn kezen
tp lani dah jauh :(

Munnafendy said...

macam tu la..kecik2 rapat..dah besar jd kekok..muka pun ada yg dah xcam.. =(

redza said...

masa kecik2 dulu agak rapat jugak main sesama tp bila dah besar nih agak renggang sikit jumpa pon jarang2

dhiera said...

sama la..masa kecik2 dulu rapat je dengan cousin. bile besar, dah lama tak jumpa macam ada gap je. nak borak pun tak tahu nak borak pasal ape~

Papa Mifz said...

pandai la budak2 berdua tuh posing...ceria jer dorang eh..;)

Juliet_iRa~" said...

taman botanikal kat ayer keroh tu kan?heee

banyak monyet ea kat situ..xpnh g..kekeke ;p

spupu y sek rendah xrpt sgt sbb dah besar..haha..;p

Leeya Hezlin said...

monyet tu lapr kot.
tu yang nak ambil makanan tu..

rapat ja dengan sepupu..
seronok bila berkumpul ramai2.. :)

MiMiEy :) said...

mimi rapat dengan sorang sepupu mimi ni. namanye ain. samalah macam DD dgn Anis. beza umur setahun je. so, tak lah segan ke ape. perangai pon lbih kurang je

ikatankasihku said...

wah, kengmain lagi dd posing yer..hehehe

fathiahRAIHANA said...

rapat jugakk :> sbb ana cucu slung, then sepupu2 lain sema baya2 budak2 ni aje lah. sapa lagi nak melayan kerenah dorang kalau bukan yg kakak ni, hehe.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak sama cam nabilah..kecik-kecik rapat dgn sepupu tp bila dh besar x reti dah cemana nak bergaul..gitu-gitu jela

ainz said...

aik? knp nabilah xjoin joging skali..kacau daun je kan..hee

Afzainizam said...

bila lagi nak kenal rapat mesra dengan saudara mara masa kecik lerrr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
masalah alternator kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...