Monday, March 12, 2012

IKAN KERAPU BERLADA



Happy Monday dear fwens...!!

hmm...rasanya dah 2 minggu I tak share pasal aktiviti perperangan di dapur kan...?

ok lah..meh tengok I masak apa.....

sama macam tajuk entri kali ini....

Ikan Kerapu Berlada...

Pagi tu..masa cari barang kat Mydin..nampk ikan kerapu ni fresh lagi....tu yang ambil dua tiga ekor...

ikan tu I belah kan jadi dua.....

sebelum goreng balutkan dengan tepung jagung + sedikit serbuk kunyit dan garam...lepas tu baru goreng garing...

untuk sambal... I guna cili merah dan sedikit cili padi...blend bersama-sama bawang merah dan putih dan kemudian tumis la...sampai garing...

masuk gula dan garam....masukkan kan sekali bawang...

siap..!!


Sayur Kailan Masak Lemak....

Ini la menu kami.....dua jenis lauk je.....tak banyak pun....

budak comel ni I jumpa masa nak bayar.......you all nak tahu tak...semua yang dia nampak...yang dia berkenan dia akan masukkan ke dalam bakul yang dia tolak tu.. hehe

mak dia pulak...bila anak tu leka je.....mak dia letak semula barang-barang tu..rajin tul melayan anak... :)

18 comments:

redza said...

dua jenis pon dah ok tu...dah cukup sedap dah

Kakzakie said...

Kakak tahu setiap kali week-end mesti ZN memasak bagi mama rehat... boleh jadi calon menantu:)

atty's said...

lapar tgk ikan kerapu masak berlada nie

Cik Ecah said...

wauuu sedapp lauk!



saya lapo.....huhu

pipoq said...

sedapnya kerapu..

hehehe..sama la macam qiqi tu..kalo pegi shopping memang ape yang dia nampak cam best semua nak masuk dalam troli..terpaksa la sorok sorok letak balik ape yang tak berkenaan tu..

lieynanilaz said...

selalu kalau kailan goreng jerk..

ikan kerapu tu mengancam jiwa..haha.

aliesha kirana said...

wah! menyelerakan! aahah. comel laaaaa budak kecik tu. hhihihi

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ikan kerapu berlado tu uihh simple jer cara buatnya tp ngancamm!!


kailan masak lemak pes time nmpk :)

asliner said...

2 lauk pun dah ok..

p/s: sedap tue ikan kerapu..=)

MiMiEy :) said...

wah, mesti sedap kan ikan nye. yummy.
mak mimi pon kdg2 suka letak balik barang yg mimi bubuh dlm troli. eii

munna said...

ikan kerapu jrg sgt kak munna masak kat rumah.... bila makan luar je selalu order ikan tu

Kella said...

wowweee sayur tu kegemaran hubby.. dalh lama tak buat.. tak teringat.. huhuu..

ciEk NiENa said...

wah, sedapnya.. resepi... huhu

lieya orange M.I. said...

terliur dah ni...kalau togeh masak lemak, my favoret :p

lieya orange M.I. said...

terliur dah ni...kalau togeh masak lemak, my favoret :p

ainz said...

huuu...kaki shopping gak cam mak dia, kot...dua menu tu pun da ckup best,dear..kamu memang rajin masak.. :)

Juliet_iRa~" said...

heee..pndainya msk..:)

aloo comelnya bdk tu..heee..bagus mak dia takut anak dia meraung la kot..heee

Afzainizam said...

wooooo sedapppp kerapu belada mmg best..... pandai kamu masak menyelerakan betul

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy pemasangan sticker bomb kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...