Monday, March 19, 2012

ROJAK TAUHU


Apa la aktiviti kat dapur semalam eh...?

photo credit
Suka makan tauhu tak.....?

photo credit

Kalau I..hmm..tak kisah..boleh je telan...huhu.....

well....ini la projek semalam.....rojak tauhu....


tauhu putih digoreng garing....hirisan timun dan sos...tabur sedikit bijan..

nak lagi best tabur kacang..malangnya kacang kehabisan stok...jumpa bijan...so tabur je la..

nak lagi best boleh letak kangkung yang dah dicelur, taugeh...

cara nak buat sos pun mudah...

cili giling + sos cili + gula pasir + gula melaka + garam + air = masak hingga pekat

makan rokaj tauhu je....? tidak la.....menu utama kami adalah...

tadaaa,,,,,,, Mee Kuah

I pernah share kat you all dulu kan...?

yang ni my mom yang masak...I tolong - tolong je... (^_^)

dekat sikit....

ini lah menu kami semalam.....

macam my dad kan....walaupun ada mee...dia tetap nak nasi juga...huhu...
you all macam mana....mau nasi juga..?

16 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak x suka tauhu..tp kalau rajin mnk tauhu kulit jd cantik maka mungkin akak akan memaksa diri makan tauhu selepas ini HEHE


ayah akak pon sama..dh mkn mee misti nk nasik jugak..mak akak salu bising HAHA

lieya orange M.I. said...

takde nasi pun takper... :))

senang nye masak rojak tauhu..mcm sedap, tapi lieya tak mkn tahu basah..yg kering jer makan...

aliesha kirana said...

wahhhh sedapnyeee. nak makan rojak tu. hihihhi. AK makan je semua. tp mmg la, sehari kene makan nasi gak. hehe.

psstt. nabilah lupa eh pasal charlie? heehe.

http://citrahatialieshakirana.blogspot.com/2010/08/charlie-oh-charlie-si-hitam-oren.html

redza said...

sy klu dapt mkn mee kuah, mee sup nasi tu tolak tepi

Kella said...

alahai.. kecur liur nih! dah la lapa nih!

sizuka[Izzati] said...

rasenye ayah ayah ni sume same.ayah sy pun kalo masak mee segunung pun nasi jugak yang dia nak.muehehe.

pipoq said...

ketagih nasik tu..hehehehe..

kitorang alhamdulillah takde memilih sangat bab makan ni..ape yang ada, telan je..cuma anak je la yang banyak sikit karenah..kalo tak kena ngan selera dia susah betul nak bagi dia habiskan makanan..

Cik Ecah said...

hahhaha sedapnyerrrr!!!

tauhu bako pun sedap kan...
garing2 gituh mkn dgn kuah mcm tu tp pedass walawehhhh teringinn la pulok hehe

munna said...

fuyooo.... terliur kak munna tgk Mee Kuah tu...

Siti Nurhayati Dollah said...

wah sedapnya... suka jugak makan tauhu.. Yati dapat makan mee ke mihun ke, tak ada nasi pun tak apa.

dhiera said...

tak ada la susah sangat nak buat kuah rojak ni ea?

d_tieah said...

Sedap r rojak!!! Dahlah fav tauhu.. Yummy..

Kakzakie said...

Aduh dik.... terliur betul kakak. Tahu tu kalau style kakak panggil rojak petis, memang sedap. Mee kuah favourite abang tau, perah limau banyak sikit aroma dia mesti umphhh....

ainz said...

lagi best kalo bakar,kan nabilah..yum3! ;)

MiMiEy :) said...

mimi tak suka rojak .tauhu pon tak suka sebab tak sedap. haha

Afzainizam said...

oohhhh tauhu.. buat rojak mmg best cecah bebanyak kuah ngan cili perrgghhhh terangkat

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair windshield kena batu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...