Tuesday, April 24, 2012

BERKAMPUNG


Biasa dengar tak aktiviti berkampung ni..?

Bagi yang tak tahu...berkampung ni adalah ahli keluarga berkumpul dan sama-sama berbincang tentang majlis perkahwinan...

ini la aktiviti I hari Sabtu yang lepas....

berkampung kat rumah pakcik I pada sebelah malam..

makan-makan..cakap-cakap.... hehe..

pakcik I yang mana ni...? cuba tengok entri yang ni....

tahun lepas adik sepupu I kahwin kan....ha..12 Mei ni..kakak dia pula yang nak kahwin.....

kami sebaya...tapi jodoh dia sampai dulu...alhamdulillah.. (^_^)

phewww...semua sepupu yang sebaya dengan I dah/nak kahwin......tinggal I sorang je..

sesi membahagi tugas..... cakap-cakap...makan-makan lagi...heeee.....

bila dah habis bincang..dah capai kata sepakat...maka balik lah kan...

masa nak balik tu.....mak long datang dekat I..tepuk-tepuk bahu..lepas tu cakap..

" anak buah mak long yang sorang ni..bila lagi..? sementara masih larat ni......"

I buat apa...??


hanya mampu tersenyum......lalu jawab..

" lambat lagi...doa-doa kan lah........" (^_^)

ha.....28 April ni...I ada kat Klang.....adik sepupu belah my mom lak yang nak kahwin.....dah apply cuti dah.. 27,28 & 30.....hope Mr Boss approve la cuti I....dia macam berat je nak bagi cuti pada 27 tu....
doa-doa kan la eh...heeeee...thanks..!! (^_^)

11 comments:

redza said...

soalan cepu emas dari seorang mak long hehe

Kakzakie said...

Lain kali bila org tanya usah jwan "lambat lagi" tapi katakan "doakan saya dipercepatkan mendapat yg terbaik"..

Kakak doakan sama...

oya said...

kite tak apply lagi..org lain kawen kite excited nak cuti kan..hehe..

lieynanilaz said...

saya pun dah lelah dengan soalan cepumas..

kalau org tanya saya akan senyum sahaj atau bagi jawapan seperti kak.zakie tuh...:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hihi..itu soalan standard nabilah..leh gak jawab camni "mak long carikan calon buleh?"

Tieah Madian said...

Sokong kak Rina.. Soalan standard tu kalo dah berkumpul ramai2.. Sedangkan orang wish raya pun sempat tanya bila nak kawen.. Kan??? Ngee :)

*Sy doa jodoh nabilah pun sampai cepat.. Amin.

MiMiEy :) said...

insya'Allah sikit lagi jodoh kak nabilah smpai.

:)

gadisBunga said...

ala..cool je awak. huuu~

Ati Masrif said...

ala..relek ah..nabilah :)

syok kumpul ramai2 kan..
kak ati pula sabtu ni ada kenduri
rmh mak saudara..ramailah mai tu :)

Papa Mifz said...

sampai jodoh kahwin la nabilah kan..:)

Afzainizam said...

uihhhh mmg pon bila mak long tanya bila lagi... pergghhh tu yang malas...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
sport rim rs watanabe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...