Tuesday, April 17, 2012

CINTA YANG TERLEWAT




Masa mula-mula tengok cover....macam tak best je cerita ni.....tengok kat belakang...baca sinopsis..tak dapat nak agak macam mana jalan ceritanya....

tapi bila dah mula baca.......susah nak berhenti la pulak...

setiap watak saling berkait antara satu sama lain..seperti dalam satu bulatan..

Jalan cerita yang menarik...seorang doktor muda Muhammad Fahim yang kematian isteri yang sangat dicintai semasa mereka sama-sama belajar di Jordan...membawa balik bayi yang masih merah Sarah Nisa ke Malaysia.

photo credit
( I dok terbayangkan dia ni menjadi Muhammad Fahim)

Bertemu pula dengan Nissa seorang balu yang sarat hamil dan dalam masa yang sama menderita barah otak...

Muhammad Fahim melamar Nissa, niatnya hanya satu...bukan kerana atas dasar cinta..dia hanya ingin membantu, ingin memberikan keluarga kepada anak yang baru lahir itu Fahimah Nisa..

Namun setelah ikatan perkahwinan terjalin, bunga-bunga cinta mulai mekar...namun.....bahagia itu sementara cuma, Allah lebih sayangkan Nissa....

photo credit

Ujian yang Allah turunkan kepada Muhammad Fahim sangat-sangat berat...dua kali dia diuji..namun dia tetap tabah melalui hari-hari yang mendatang.....anak-anak penguat semangatnya...

Part akhir......sangat-sangat sedih....mengalir air mata dibuatnya....

Kepada pembaca novel tegar...boleh cuba cari novel ni...awal tahun ni juga keluarannya...
(^_^)


p/s: I dah lama draft entri ni...dek kerana kesibukkan yang tak sudah2...so I publish dulu la cerita ni... lately ni dah tak boleh nak aktif blogging macam dulu..bebanan kerja semakin bertambah...maaf kalau jarang nampak I singgah ke blog you all.. (^_^)

12 comments:

Kakzakie said...

Dibuai-buai rasa bila baca novel macam ni kan... sendunya terbawa-bawa..

p/s: Tak apa kakak kalau singgah blog kawan tak mesti mohon kunjung balas. Faham org bekerja dik...

pipoq said...

jarang baca buku keluaran Buku Prima ni..selalu beli Alaf21 punya..tu pun dah lama tak beli novel..hehehe

Aliesha Kirana said...

wah! nabilah bayang saudara Syabab Musafir Kasih eh. kih3. seswai. AK pun lama xbaca novel yg berat cmni. nk try bace la nnti. huuu

lieynanilaz said...

kalau p kedai buku...boleh usharr..

Rinna said...

Cam menarik jerk.. tapi akak nie kalau buku sedih2 nie kurang minit sikit..hehehe..

Juliet_iRa~" said...

mcm best je sbb sedih sgt..wuuu

suka tgk lelaki mcm ni..y setia..y tahan diuji..y snggup bkorban..

bkn wtk klise anak org kaya jd playboy..heee

redza said...

xminat baca novel hehe

JunAina said...

Kak Aina bila dpt novel susah nak berenti.

Samalah kita skrg ni update blog pun tak sempat, komitment makin bertambah.

Leeya Hezlin said...

Macam best ja cerita ni..
Memang susah kalau nk berhenti bila dah start membaca..ehehe

MiMiEy :) said...

sinopsis nye mmg sedih. kalau baca mesti menangis ni. nak try cari lah

Afzainizam said...

novel begini bagi orang yang tabah ...

sebenarnyerr mmg dugaan mematangkan dan mendewasakan kita...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
sport rim rs watanabe

naksumi said...

aku bukn pengemar novel...kadang novel yg keluar x memenuhi selera reality sebnr khdpan ak...banyak fantasi..
mak aku suka bc novel, ms 2 bosan sngt ak ambik novel mk aku, aku bc...habit akbiasanya bila pegang novel ak x akan bc awal, ak terus selak tengah2...n the end cite(asalkn tau saje cerite)
tp novel nie mula2 ak selit tengah ...pastu ak start ak bc novel cinta yg terlewat first memang best, sedih sampai menitik air mata ms bc last cite nie... pukul 1 - 6 pg aku bc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...