Monday, April 16, 2012

MEMORI DAUN PISANG


Hello fwens..!! Happy Monday......

Orang Melaka cuti hari ni...cuma orang Melaka yang sorang ni je yang keje...dah company tak ambil cuti ni..what to do kan..?

selagi belum tutup mata...kerja...kerja..kerja....... ;P

apa cerita hari ni..? 


Bila Adin ada rumah..bila mood membuat kuih dia datang..... maka terhasil la memori daun pisang..

Adin buat kuih apa...?dia suka buat kuih-kuih tradisional...or Adin lebih suka sebut Kuih Kampung..
part tu nanti la I cerita yupp...

Ambil daun pisang ni pun kat rumah nenek petang sabtu yang lepas...

ni pakcik I....abang pada my dad....
Cik Tahir...rajin je melayan permintaan anak2 buah dia...haha...

pemandangan dari belakang rumah nenek....
banyak nyamuk ooo....


wokeh....sedikit dari daun pisang di jadikan alas untuk nasi lemak...

beli ke nasi lemak ni..?

nope.... I la yang masak..masak pagi ahad semalam......sebab tu dok tayang gambar ni..hehe.... ;P

you all buat apa je eh cuti minggu lepas.... meh la share... ;)

19 comments:

pipoq said...

wahh..kenapa belakang rumah nenek kita macam sama je ? hahaha..

apesal kat blakang rumah nenek2 Malaysia ni selalu ada tanam pokok mangga ?

Cik Ecah said...

haha mcm sedap jerkk nasi lemak tuhhh ;p

CT NoArIzAh ArIs said...

AKK LIK KG DAH LAMA BENAU TAK BLK KG SEJAK MAK ABAH AKK SAKIT DAN TGGL DGN AKK...TERASA RINDUUU KT KG DENNN..!

Aliesha Kirana said...

wah! nampak menareek sgt nasi lemak tu. heeheh. pandai btul nabilah masak! hehehe. ble sebut memori daun pisang, rasa cm nak nyanyi lagu tu je nabilah. kih3

Leeya Hezlin said...

Nasi lemak tu nampak sangat sedap..

ikatankasihku said...

peh, tgh lapar ni, tgk pulak nasi lemak ni, rasa nak makan jer, cer ulur sikit..hihihih

kai said...

wahhhhhhhhhhhhhhhh
sedap tu nasi lemak beralaskan daun pisang..
wangi jep!

Papa Mifz said...

wah buek nasi lemak sendiri tuh....:)

gadisBunga said...

awak, org melaka cuti ape wak? maaf kite kurang periksa...hihihi~

sizuka[Izzati] said...

wahhh mcm sedap je nasi lemak tu.hantar sini sikitt :P

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah kemain nasik lemak nabilahh mcm beli punyer TERBAEKKK

PinQib said...

hee... sedapnye sambal.. pekat likatttt

alien said...

apa yg i buat?
ada kat blog.. kikiki

adol ihsan said...

Salam..

Woww !! nasi lemak.. feveret saya.. nak sebungkus.. :P

Kakzakie said...

Nasi lemak kena daun pisang memang aroma dia tak boleh tahanlah... org tidurpun boleh bangun hihi...

:: Mrs.SyahNia :: said...

mggu lepas ain masak ikan bakar
ffuuhh dtmbah ngan sambal asam
pekat2..mmg sodapppp ;))

umah kg ain daun pisang
dah bkurangannn...huahua

Juliet_iRa~" said...

waaa bestnyaaa...

nasi lemak daun pisang..ngeeee

asliner said...

adin cuti ke kak?
bestnya pandai buat kuih kampung..
kalau ade resepi..
share2 la..hehe

p/s: minggu lepas busy..(-__-)

Afzainizam said...

kalo aku nk ambik daun pisang mau koyak rabak...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
sport rim rs watanabe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...